Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
452
View
5
Reply

Kenapa Harga Console Nintendo Switch Naik Mendadak?

[Copy link]

Author: Supersirap       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-5-2020 12:09 AM | Show all posts |Read mode
Salam dan Selamat kepada forumer semua.

Saya ingin bertanyakan tentang satu soalan kenapa harga console Nintendo Switch naik mendadak semenjak Nintendi Switch Lite diperkenalkan?

Untuk makluman saya pernah membeli console Nintendo Switch dengan harga RM1300, saya cuma sempat main switch tersebut di dalam masa 2 bulan sahaja kerana console saya tidak boleh charge joycon saya.

Saya bernasib baik kerana telah mendapat wang balik secara total daripada kedai pilihan saya iaitu Imp**** Gam***.

Kedai tersebut menawarkan saya untuk tukar kepada set console yang baharu atau mereka kembalikan wang tersebut.

Saya memilih untuk mendapatkan duit kerana pada waktu itu saya ingin menghadiahkan sesuatu kepada isteri saya dengan harapan jika ada rezeki lebih akan saya beli lagi console tersebut.

Sekarang ini saya hendak membeli console tersebut tetapi malangnya harga dia naik mendadak kepada RM1,999.00 yang mana pada saya harga itu terlalu mahal.

Setahu saya harga tersebut merupakan harga di pasaran semasa.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-5-2020 12:43 AM | Show all posts
saya terjumpa artikel ini tadi..

The Nintendo Switch has been sold out almost everywhere online (and in-store at many popular retailers) for more than a month, even as some of its biggest games continue to gain popularity. With global supply chains reacting to the rapid spread of the coronavirus, or COVID-19, stock shortages of numerous goods are expected. If you've been tempted by the release of Animal Crossing: New Horizons, you might be out of luck already, as stock of Nintendo's handheld console has become almost impossible to find beyond third-party sellers--and the prices for those are surging up to $600. According to Daniel Ahmad, a senior analyst at Niko Partners, supply won't return to normal until the "end of Q2," and we're already reaching that point rapidly. The Nintendo Switch Lite comes back in stock periodically, but those also sell out quickly, and you won't be able to connect them into a TV.


Daniel Ahmad

@ZhugeEX
Replying to @ZhugeEX
Shortages have been common for Nintendo Switch around the world, not just in Japan. Primarily due to:

- Shutdown of production during February
- Global supply chain and logistics issues.
- Gradual re-opening during March.
- Higher than expected demand  due to AC/Covid-19.

sumber


ohya,banyak2 console,saya tak beli Nintendo ni.
apa yang best tentang ni hehe,selain ianya mobile kan

kalau nak mobile, boleh try PSP..
dan Play station atau xbox
yang amat enjoy play di big screen.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2020 01:18 AM | Show all posts
trunks replied at 17-5-2020 04:43 PM
saya terjumpa artikel ini tadi..

The Nintendo Switch has been sold out almost everywhere online ( ...

Terima kasih trunks ke atas maklumat yang diberikan, untuk makluman saya pun main juga PS4, cuma kadang-kadang nak tukar angin main Nintendo sebab minat kat Zelda, lagi satu PS Vita saya pun ada masalah juga, screen dia rosak tetapi x tau coz untuk baiki, sudah tanya kedai mereka cakap dalam RM200 - RM300, awak ada apa-apa info mengenai harga screen tersebut?

P.S harap-harap lepas ni harga switch boleh turun ke harga asal selepas semua stock telah dapat dihasilkan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2020 02:51 AM | Show all posts
Supersirap replied at 18-5-2020 01:18 AM
Terima kasih trunks ke atas maklumat yang diberikan, untuk makluman saya pun main juga PS4, cuma k ...

oh aweks zelda hehe cute,tangkas

tentang screen saya kurang tau,tapi kalau dia letak 200
siap upah pasang tu, mungkin kot ok..

tadi saya ada jalan2 tengok di mudah.my

https://www.mudah.my/Kuala-Lumpur/nintendo-for-sale?o=6&q=nintendo&sp=1&th=1

tapi,beli sini banyak scam.

https://www.lazada.com.my/shop-console-gaming-consoles/?q=nintendo%20switch&ppath=100007744:324

kot awk berminat nak try lain sikit dulu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2020 04:50 AM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 17-5-2020 06:51 PM
oh aweks zelda hehe cute,tangkas

tentang screen saya kurang tau,tapi kalau dia letak 200

Terima kasih saudara trunks, apa-apa pun saya tunggu sampai harga dia turun, mungkin boleh tunggu lagi 3-5 bulan akan datang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2020 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list