Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
780
View
22
Reply

Resepi dikongsi menjadi! Waalaaaa!

[Copy link]

Author: Bihungoreng    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-5-2020 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ok, hi uols....

Selain nak tambah points ai jugak nak share yang ai selalu follow resepi Che Nom kat youtube and menjadi sangat sampai suami ai puji ye masakan ai sebab ai ni amatur je dalam dunia masakan. Baru berjinak-jinak duk di dapur.

Antara resepi dia yg i cuba sgt menjadi:

1) asam pedas

2) mee goreng basah

3) nasi ayam

4) kari

5) dll

Nanti ada masa ai share gmbr masakan i.. uols leh share sape antara igfemes/ youtubers yg uols pernah cuba resepi and menjadi!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-5-2020 11:42 PM | Show all posts
Tahniah diucapkan, semoga TT dapat menghasilkan lagi banyak juadah yang enak-enak belaka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
U ada pernah try resepi mane2 youtubers? I nk try kari sugu tak tumis tu hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 09:40 AM | Show all posts
first time jumpa share resepi dalam forum. maklumlah baru berjinak2 dlm ni. Thank youuuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 09:53 AM | Show all posts
che nom ok laa.. aku malas nak tgk video buat org lapo. slow sgt video nya.
nak tuang bawang dalam kuali pun terhegeh2 amik masa lama
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Panjang umur che nom ya. Iols pun tengah baking chocolate chip cookies ikut resepi che nom ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
TT, resepi mee goreng basah dia menjadik eh? Iols belum try lagi. Tapi memang terasa nak buka puasa makan mee pulak hari ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 20-5-2020 10:31 AM
TT, resepi mee goreng basah dia menjadik eh? Iols belum try lagi. Tapi memang terasa nak buka puasa  ...

Try uols! Suami i cakap sedapnye yaang menambah2 heols makann! Must tryyy!
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bihungoreng replied at 20-5-2020 04:38 PM
Try uols! Suami i cakap sedapnye yaang menambah2 heols makann! Must tryyy!

Ok beres! Verdict macam ni iols suka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2020 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 20-5-2020 06:00 PM
Ok beres! Verdict macam ni iols suka

I dulu suka buh sos tomato dlm mee goreng basah tapi bila che nom xletak i pon cuba and yessss memang sedap.. bawang putih je tanpa bawang merah.. memang sedap hihii..  

Pastu air udang xde ok je u.. sbb i buh ayam je hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 07:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka kari


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nefnefnef at 21-5-2020 10:59 PM
Bihungoreng replied at 20-5-2020 08:41 PM
I dulu suka buh sos tomato dlm mee goreng basah tapi bila che nom xletak i pon cuba and yessss mem ...


Ello sis bihun. Ternyata sedap yachh! Iols try buat tadi untuk iftar. No bawang merah no sos tomato. Sama dengan sis bihun, iols guna ayam gak. Takde udang dlm esbok. A keeper recipe lah untuk mee goreng basah huhu

Tq sis bihun!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 21-5-2020 10:57 PM
Ello sis bihun. Ternyata sedap yachh! Iols try buat tadi untuk iftar. No bawang merah no sos tom ...

Kannnn! Memang dia xtipu resepi i mmg suka giler resepi2 diaa! U try asam pedas dia walau xguna ikan pari pon! Sedappppp lelehhhh hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:40 AM | Show all posts
Aii try dia punya nasi ayam madu ...............menjadikkkkk 10000%!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Channel che nom terbaik.. confirm jd..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 22-5-2020 05:40 AM
Aii try dia punya nasi ayam madu ...............menjadikkkkk 10000%!!!

Semalam i try mee rebus! Sedappp.. memang xkedekut ilmu btol che nom ni.. bagussss sgt! Hihii
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:35 AM | Show all posts
Selepas sugupavithra kena tgk Che Nom ni pulak. Macam mana nak kurus hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 09:26 AM | Show all posts
Bihungoreng replied at 22-5-2020 07:38 AM
Semalam i try mee rebus! Sedappp.. memang xkedekut ilmu btol che nom ni.. bagussss sgt! Hihii



Lepas raya aii try mee rebus dia .. masa buat nasi ayam madu, aii target 40% sahaja menjadi tapi bila jadi 1000% terus melompat keriangan! simple dan cara dia ajar tu mudah ya amat. Mmg iklas la dia ajarkan.

Aii raji try resepi FB masak apa hari ini spt cendol, kueh goyang/ros, sri muka ... 80% mesti tak menjadi! Yang menjad 1000% sagu warna warni. Mmg budak yang share tu iklas tunjuk step by step.


Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 23-5-2020 09:26 AM
Lepas raya aii try mee rebus dia .. masa buat nasi ayam madu, aii target 40% sahaja menjadi ta ...

Alalalala..... Ni yang teruja nak try jugak ni. Iols tak reti masak nasi ayam yang sedap. Boleh masak raya kedua/ketiga nanti kot untuk makan2 sendiri huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
TT, iols dah try kuih siput versi che nom semalam. First time buat dan berjaya!!!!

Kombinasi tepung butter air dia cukup lengkap buat kuih siput tu jadi rangup just nice. Bukan mcm setengah kuih siput iols beli tu nak gigit kadang keras. Puas ati lepas 2 jam menggentel kuih siput
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list