Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14970
View
424
Reply

[Tempatan] Kes Rentas Negeri: ' Tolong Jangan Kecam Anak Saya'

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-5-2020 02:01 PM | Show all posts
lemak_masin replied at 21-5-2020 01:57 PM
Takutnyee.. aku percaya kakak tu mesti risau terjangkit covid tambah sebab dia preknen n ada bby kec ...

ko percaya ke dia berkurung tak merayap ke sana ke sini time PKPB? adoi!! ko tgklah berapa byk mak bapa muda yg heret anak kecik ke mall,supermarket dgn penuh gumbira. blm lagi beramai ramai ke pasar ramadhan. Klu dia betul risau psl covid 19, blk kampung terus self kuarantin dirumah bukan merayap keliling kampung ziarah sedara mara
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 21-5-2020 02:04 PM
Peterpan17 replied at 21-5-2020 01:49 PM
aku berdoa derang semua anak beranak positif & mampos. Baru nak ingat bila dah kena. Anak buat sal ...


I tak sampai hati mengenangkan kebajikan anak umur 3 tahun dan baby yang tak bersalah. Harapnye virus tak tersebar kpd orang yg takde  kaitan dgn laki bini ni, macam kakitangan hospital dan tempat2 laki bini ni merayau. Iols macam susah nak percaya ayat2 defend adik beradik dan saudara mara laki bini ni konon tak merayau dan terus balik rumah mak

Patutnye daripada defend anak dia ni, baik minta maaf je. Kurang2 sejuk jugak baca
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:03 PM | Show all posts
delia3003 replied at 21-5-2020 02:01 PM
I tak sampai hati mengenangkan kebajikan anak umur 3 tahun dan baby yang tak bersalah. Harapnye vi ...

propalah sangat tak gi mana mana. tgk berapa ramai young parents angkut anak bawa ke mall & supermarket beramai ramai. Tak kemanalah konon. Ptui!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Jenis yg selalu backup anak buat salah
Org kecam anak ko sebab berjalan ke sana ke sini sesuka hati bila dh sampai kelate..... bukan nak self kuarantin.
Lepas raya tak boleh balik ke.
Bersalin lambat lagi.
So apa niat sebenarnya balik kampung sebelum hari raya. Tanya je
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza82 replied at 21-5-2020 01:52 PM
dengan perut yg memboyot, dengan dtg dari zon merah, dgn laki yg konon front liners, tapi gigih juga ...

Ntah...aiols pun beranak jg tp tidaklah mengharap orang lain jaga..pastu konon cuma nak bersalin. Yang ko menyinggah tak tentu tu kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tue nak kecam sapa netizen. Anak ko balik pas tue mrnginggah sana sini. Peh tue tolong jgn kecam anak saya. Choii
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:14 PM | Show all posts
Nasib lah makcik. Disebab kan anak dan menantu makcik buat salah, cuai  habis orang kelantan satu negeri kena hamun. bertabahlah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ditakdirkan mak dia sndiri positif n kena teruk tercungap2 mungkin masa tu dia sndiri kecam a anak dia for being selfish.

Frontliner? My foot lah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
she replied at 21-5-2020 01:43 PM
Alasan nk bsalin

Sorry macik...iols dulu bsalin sensorg je kt oversea...anak first plak tu...xde  ...

Beranak anak first mmg tak de masalah kot. Yg dia ni dah ada anak sorg.. laki on call 24 jam.. yg dia kalut nk balik sbb tak dak org nk jaga anak sulung tu.

Aku paham condition dia tu..tmbh2 musim pkp ni.. nak cari pengasuh pun susah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 21-5-2020 01:39 PM

tak payah bagi alasan frontliner talian internet lancar bagai la weh..buat malu orang je alasan bodoh2..cable internet bukan ada suis on off nak make sure ada connection
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:23 PM | Show all posts
Orang dok kecam sebab anak ko balik kampung sambil bersiar2. Walaupun kat Ampang tested negative namun tak bermaksud sampai kampung boleh merayap sana sini lerrr. Dari zon merah pastu masuk zon hijau...Self quarantine mana...???
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 21-5-2020 02:18 PM
Beranak anak first mmg tak de masalah kot. Yg dia ni dah ada anak sorg.. laki on call 24 jam.. yg  ...

Due date dia bukan eaok lusa... Nun...bulan Jun nanti...alasan nak beranak kat kampung, padahal niat nak berjimba time raya sambil update kat fb/ig boleh beraya kat kg.

Rasakanlah...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
MFR_IN replied at 21-5-2020 01:56 PM
org kecam sebb dok boleh lagi merayau sakan ke sini ke sana ke sini ke sana ke sini ke sana ke sini  ...

Maigaddd...lenguh i baca
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_Sally replied at 21-5-2020 02:23 PM
Due date dia bukan eaok lusa... Nun...bulan Jun nanti...alasan nak beranak kat kampung, padahal ni ...

tak boleh la blk dkt2 nak due date, bahaya utk kandungan.

apa2 pun, suami isteri ni mmg patut dikecam. tak blh ke family kelantan sana hantar saudara sorang utk jaga, dah kata susah nak beranak, berpantang sorang2 bagai
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 21-5-2020 02:35 PM
tak boleh la blk dkt2 nak due date, bahaya utk kandungan.

apa2 pun, suami isteri ni mmg patut d ...

Whatever it is, damage has been done.

Berbahagialah hendaknya nama disebut2.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:41 PM | Show all posts
bulan2 poser ni kenalah ketap bibir aje yg mampu bila ada berita begini
part nak bersalin tu okaylah tp knp dok menyengkit sana sini buka poser bersama family tercinta, xkan x tgk TV berbuih menteri kata klu xde keperluan sila dok rumah tp ni gigih menyengkit sana sini, dok buka poser dgn mertua dan nenek lg
x memsl dah semua leh terpalit sama
utk mak pompuan ni, kaka nk ckp bila kita dah x muda baik kita diam aje klu x mampu nk minta maaf kat rakyat Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:42 PM | Show all posts
Dia ni faham tak? Ini musim wabak berjangkit yg boleh membawa maut. Kerajaan dan pihak berkuasa bukan suka-suki nak sekat rakyat nak ke sana ke mari.  Kalau takde wabak teruk ni, kau nak terbang ke langit hijau pun silakanlah.

Rendahnya mentaliti! Ni belum kena natural disaster mcm di Jepun, Filipina, atau perang di Syria, Afghanistan nun. Mcm mana la agaknya pembawakkan kendiri masa berdepan dgn kecemasan atau peristiwa di luar kawalan.

Clearly, we are not ready.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_Sally replied at 21-5-2020 02:23 PM
Due date dia bukan eaok lusa... Nun...bulan Jun nanti...alasan nak beranak kat kampung, padahal ni ...

Boleh baca niat org.. dahsyat la.. rasanya dia dpt kebenaran boleh rentas negeri sbb KKM tak dpt baca niat dia kot?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 02:50 PM | Show all posts
sama mcm kes pelajar UUM
dia balik
pastu jln sana sini
lepas positif
satu hal pulak KKM nak trace lokasi yg dia singgah
kalau tak silap 2 tempat mall
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
lemak_masin replied at 21-5-2020 01:57 PM
Takutnyee.. aku percaya kakak tu mesti risau terjangkit covid tambah sebab dia preknen n ada bby kec ...

Kalau dia risau sampai langsung tak keluar rumah, dia mesti juga risau nak singgah sana sini jumpa orang yang dia sendiri tak tau risau juga tak dijangkiti..

Logiknya macam tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list