Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8966
View
142
Reply

Ramai Bitter Kena Tegur Dengan Faizal Tahir Sampai Diungkitnya Kisah Silam

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-6-2020 12:37 AM | Show all posts |Read mode
Gara-gara tampil menegur tindakan segelintir pihak yang gigih melakukan cabaran tidak berfaedah di media sosial, habis kisah silam Faizal Tahir diungkit warganet.


Sedih melihat yang beragama Islam teruja melakukan aktivit tak berfaedah, katanya.




Kredit foto: Twitter




Tegurannya itu tidak disenangi kebanyakan pelayar Twitter yang kemudian mula membangkitkan kisah silamnya.




Kredit foto: Twitter



Kredit foto: Twitter





Malah, ada yang menyeru orang ramai supaya tidak lagi mendengar karya penyanyi itu hingga ada yang melaporkan akaun media sosialnya.


Faizal bagaimanapun cool saja membidas komen pedas seorang pengguna Twitter ini.




Kredit foto: Twitter




Kredit foto: IG




"Masih banyak perlu saya pelajari dan sampai mati saya takkan sempurna.

"Ini cara Allah 'tegur' saya untuk buka mata dan hati," balasnya.


Siapa makan cili, dia terasa pedas. Kenapa ramai sangat bitter dengan teguran berhubung challenge terbaru ni? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-6-2020 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Faizal ni senior iol kat uni. Jenis budak bijak ok and outstanding personality masa kat uni tu. Famous perangai elok bukan yang tak elok. wife dia pun sejenis bijak gila bukan student biasa2 low profile pulak tu.

Sekali je la dia buat hal konsert bukak baju tu kot biasa la tgh syok sgt passion menyanyi agaknya haha. And then dia tone down dah.

Budak2 now kalau melatah kena tegur scary la, sejenis  dah hilang hormat sesama manusia. Boleh je jwp elok kalau disagree pun. Ni cikgu pun kena cerca.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Makan cili terasa pedas la tu...bengong nya budak2 skarang xleh kena tegur lansung
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
234126: Faizal ni senior iol kat uni. Jenis budak bijak ok and outstanding personality masa kat uni tu. Famous perangai elok bukan yang tak elok. wife dia pun ...


Tp faizal ni drop out kan ? X habis belajar kan
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Nsib bek xde yg up gmbar bebird. Wlupn x nmpak muka tapi casing phone hampir sama kan katanyehh. Whatever la pejal. Challenge tu just for fun since twitter ig pun made up for entertainment, what do u expect ???
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 6-6-2020 07:58 AM
Faizal ni senior iol kat uni. Jenis budak bijak ok and outstanding personality masa kat uni tu. Famo ...

Ye betul, bdk2 yg lahir zaman 90an mcm direct je bahasa nak nak kt socmed. Tapi meols hepi jumpa ramai yg budi bahasa. 2 hr lepas meols cari loyang buat kek. Xde kt rak. Meols ckp bole tak try trst cari kot ada stok. Bdk ni kata boleh kak, tapi akk tgu dlm 10 min xpe ke kak. Saya mntak maaf akk kene tgu. Patu jumpa...dia kata kak mntak maaf ada kemek sket ni. Adohai satu hari rasa hepi org layan elok2.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 6-6-2020 08:00 AM
Tp faizal ni drop out kan ? X habis belajar kan

iol tak sure yang tu sebab heols senior iol, bukan sekelas. Tapi wife dia iol selalu jumpa sebab kwn serumah classmate.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 6-6-2020 08:07 AM
Ye betul, bdk2 yg lahir zaman 90an mcm direct je bahasa nak nak kt socmed. Tapi meols hepi jumpa r ...

Sejuk je hati kan kalau budak2 berbudi bahasa melayan kita yg senior ni. tak la senior sampai umur 50an pulak tapi masih la senior.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak skrg pny bhsa tkut betul dgr
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:25 AM | Show all posts
Taknah langsung minat cabaran yang lagha dan tidak berfaedah ini..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurang ajar budak2 skrg ye. Esp budak2 twitter. Sekor2 mcm sampah. FT tegur elok2, apahal budak2 ni kurang ajar sgt???
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 6-6-2020 08:10 AM
Sejuk je hati kan kalau budak2 berbudi bahasa melayan kita yg senior ni. tak la senior sampai umur ...

Jenis budak yg macam tu I rasa sangat thnkful pada mak ayah diorang.
For sure semua ni berdasarkan didikan.
Moga2 ramai yg macam ni.

Banyak aku jumpa budak2, yg dlm satu ayat dia takleh tinggal perkataan bodoh/babi.
Smh.  

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
aderaderker replied at 6-6-2020 08:37 AM
Jenis budak yg macam tu I rasa sangat thnkful pada mak ayah diorang.
For sure semua ni berdasark ...

kesian parents kadang. Ntah2 dah ajar elok, tapi dia rebel kat belakang, takpun terikut kawan. Depan mak ayah sopan bukan main. Jenis tu lagi tragic utk parents.

mintak kita dijauhkan la anak2 perangai mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul la FT tu ckap. Benda simple je sampai beria budak2 nak marah. Bdk2 skang mmg x bole tegur ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 6-6-2020 08:07 AM
Ye betul, bdk2 yg lahir zaman 90an mcm direct je bahasa nak nak kt socmed. Tapi meols hepi jumpa r ...

Ni petanda tua eh sis. Iols pun gitu
Tapi iols tak berpendapat budak2 sekarang biadap cuma style lebih berani
Yang biadap pun ada otak singkat pukul family kazen yang lebih tua
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 6-6-2020 08:56 AM

Few years ago mengajar mrsm jap
Baik sangat dengan budak2 sampai harini pun masih dapat wish on hari guru. Budak pun dah habis sekolah
Tengok persekitaran dan didikan. Kalau mak ajar pukul orang tanpa usul periksa siap tagteam dengan anak lagi, itulah acuannya. Celaka dua2



Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
bdk2 skg jenis direct. Tp ramai juga hati tisu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak twitter sampah tau.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Okey je FT pnya kata2..xdela teruk mnghentam ke ape.. klu nk tggu org perfect tegur mmg xkan adala smpi sudah yg akn mnegur.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 6-6-2020 08:47 AM
Ni petanda tua eh sis. Iols pun gitu
Tapi iols tak berpendapat budak2 sekarang biadap cuma style  ...

Wakakak petanda tua. Meols kan jenis yg kdg2 kalau nampak makanan tak pandang dah sapa yg menjual. Penah order..'dik, nak goreng pisang 2 ringgit'...org yg jual tu pon reply ..baik kak. Sekali masa nk bayar tu eh abg beruban wakaka. Brother tu siap ckp saya muda lagi kak, cuma uban je da byk wakaka. Semua yg meols jumpa semua meols pakat pgil adik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list