Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4694
View
50
Reply

[Tempatan] Update:Alif Satar positif Covid-19,Ibu, Bapa & Adik Alif juga Positif Covid 19

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-11-2020 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 23-11-2020 01:35 PM

Pengurus kepada pelakon dan penyanyi Alif Satar, Adlina Abu Bakar mengesahkan dirinya negatif C0vid-19 selepas membuat ujian saringan tersebut pada Sabtu lalu.

Namun dukacita dimaklumkan, ibu bapa serta adik bongsu Alif baru sahaja disahkan positif Covid-19 hari ini.

Alhamdulilah, saya bersyukur sangat apabila disahkan negatif Covid-19 oleh pihak hospital.

Pun begitu, saya masih perlu menjalani kuarantin selama 14 hari dan akan membuat saringan kedua pada hari ke 12.

Namun, saya bersimpati apabila mendapat tahu ibu bapa serta adik bongsu Alif yang telah disahkan positif sebentar tadi. Mereka kini dirawat di Hospital Sungai Buloh, katanya.

Adlina dihubungi Astro Gempak selepas beliau berkongsi mengenai keputusan Covid-19 di media sosial.

Dimaklumkan, ibu bapa Alif, Hafiza dan Satar Ramli serta adiknya, Jim membuat saringan ujian tersebut pada Sabtu.

Alif kini dirawat dan menjalani kuarantin di sebuah hospital di Melaka selepas disahkan negatif Covid-19 pada Ahad.

Menurut pengurusnya lagi, isterinya, Sha Dila Hadid dan anak-anak Alif iaitu Alisha Anugerah, 5, Ariana Mecca, 3 dan Muhammad Ali, 1, juga bakal menjalani ujian saringan Covid-19 hari ini.

Alif kini menjalani rawatan seperti biasa di hospital dan tidak menunjukkan apa-apa symptom atau sakit.

Cuma Alif meminta semua mendoakan agar isteri dan anak-anaknya dilindungi dari jangkitan virus tersebut dan mereka berada dalam keaadan sihat, katanya.

Alif yang menjalani penggambaran drama Penjara Cinta sejak minggu lalu baru membuat persembahan di sebuah acara pada Jumaat

Artikel terdahulu

Sebentar tadi, selebriti serba boleh, Alif Satar, 30 telah memaklumkan satu khabar agak mengejutkan buat semua apabila dirinya positif wabak Covid-19.

HaI tersebut dimaklumkan sendiri Alif menerusi akaun Instagramnya dengan memaparkan keadaan semasa yang sudah pun berada di wad hospital..

Menerusi perkongsian tersebut, Alif yang telah beberapa kali menjalani ujian saringan menyatakan bahawa ujian yang terakhir diIakukan mendapati dirinya positif pandemik maut tersebut

.Bagi memastikan keselamatan dan penuIaran lebih teruk berlaku, pengacara Big Stage itu telah memberikan nama kontak rapat kepada pihak Kemnterian Kesihatan Malaysia (KKM) yang berhubung dengannya sepanjang tempoh 14 hari sebelum ini.

Adalah semestinya tahap keselamatan keluarga.. isteri dan anak-anak alif, rakan-rakan di set penggambaran dan semestingya contact-contact rapat yang telah berjumpa dengan alif. Alif juga telah memberi nama kepada pihak KKM,

Dikesempatan itu, dia turut memohon maaf diatas kesuIitan yang berlaku dan berdoa agar semua pihak terhindar daripada pandemik Covid-19 ini.

"dan alif mohon maaf atas segala kesulitan ini, dan alif mohon doa semua agar diberikan kesembuhan dan kekuatan untuk menempuhi dvgaan Allah swt. Alif doa agar semua terhindar daripada sebarang kemudaratan p/s alif sekarang menjaIani proses kuarantin. Katanya
IMG_20201122_191838.jpg
IMG_20201122_191820.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-11-2020 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dunia hiburan/artis pon mcm politicians.. x pakai mask x pakai face shield pon xde kena compound.. selayaknya lah.. cuma kalo x patuh SOP dan menyebarkan covid19 pada org awam tu mmg jenayah kejam tanpa niat..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia pun dapat dari orang lain...

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Slamat berkuarantin.
Benang ni ada kat bodgos.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ig Muzik2 baru post, malam ni punya kena postpone of course host2 n crew pon kena buat swab test.. Kita Doa yg baik2 utk mereka semua
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dpt masa shooting drama kat penjara ke..
tu pakai uniform
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Hohohoooooo~abeslaaaaa AJL xjadi tahun ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesana kesini kesana kesini kan..habislah kontak rapat kena kurantin 14hr
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 08:54 PM | Show all posts
yes, i nyer colleague bagi tahu ttg hal ni.
syafakallah Aliff Satar.

syafahumullah and syafahunallah  semua.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 09:26 PM | Show all posts
Doakn yg terbaik utk semua yg terlibat..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 09:35 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 22-11-2020 08:48 PM
Hohohoooooo~abeslaaaaa AJL xjadi tahun ni

Elok jugak tak jadi..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
minah_selekeh replied at 22-11-2020 09:35 PM
Elok jugak tak jadi..

Covid pun tak restu Hati lagu gay haelina masuk ajl n jadi lagu terbaik first day..kekekek~
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 10:10 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 22-11-2020 10:07 PM
Covid pun tak restu Hati lagu gay haelina masuk ajl n jadi lagu terbaik first day..kekekek~

Seriously lagu tu dapat lagu terbaik SFMM day 1? Sapa juri2 ni??
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
minah_selekeh replied at 22-11-2020 10:10 PM
Seriously lagu tu dapat lagu terbaik SFMM day 1? Sapa juri2 ni??

Iyooooo sis..ketua juri kalau xsilap azmeer..ada ajai..hihihi..fauzi marzuki .sape ek lg..lpe daa..few of them..mmg mengarut pun.. lagu gay ciplak lagu gay omputeh dpt lagu terbaik day1 hokayyyy...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 10:21 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 22-11-2020 10:20 PM
Iyooooo sis..ketua juri kalau xsilap azmeer..ada ajai..hihihi..fauzi marzuki .sape ek lg..lpe daa. ...

Tau takpe.. Obvious sangat tiru Sam Smith..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2020 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
minah_selekeh replied at 22-11-2020 10:21 PM
Tau takpe.. Obvious sangat tiru Sam Smith..

Mv,tarian gay,lagu gay,baju gay,xde identiti lgsg..seriusli,juri2 ni limited knowledge ke psl lagu internesenel?? Dah obvious sgt tiru lagu sam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Yeahhhh kluster alif in the making.. Or should we call kluster kayangan? Nasib kena kt alif yg xde buruk profile.. Klu kena yg mmg ramai meluat like Alif syukri or alif aziz mmg berbakul2 org keji

Zaman skrg mmg cpt cashh.. Abpbh hr tu dia ada x.. Klu ada.. Ntah2 dr situ.. Elokla stop semua
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 22-11-2020 10:25 PM
Mv,tarian gay,lagu gay,baju gay,xde identiti lgsg..seriusli,juri2 ni limited knowledge ke psl lagu ...

Lagu sam mana satu yg diciplak bulat2..cer tepek keduanya kt sini. Nk compare gay mana plg helok.. Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Asal dapat dari mna?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 22-11-2020 10:25 PM
Mv,tarian gay,lagu gay,baju gay,xde identiti lgsg..seriusli,juri2 ni limited knowledge ke psl lagu ...

Tjuk lgu sam yg mna satu? Dia ada byk?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list