Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8684
View
106
Reply

"Oi Beruk" - Janna Nick Bertikam Lidah Dengan Netizen Kerana Kualiti Filem Tempatan

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-1-2021 01:17 PM | Show all posts |Read mode
Sejak semalam, hangat diperkatakan di Twitter apabila pelakon Janna Nick bertikam lidah dengan netizen mengenai pendapat masing-masing berkenaan garis panduan filem Malaysia.




Kredit foto: IG Janna




Semuanya bermula apabila Janna mengulas berkenaan serangan penyokong Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump di bangunan Capitol serta seolah-olah mengaitkan serangan berkenaan dengan filem The Purge.


Janna berkata lagi, kesan daripada pengaruh filem sebegitu punca mengapa garis panduan yang ketat diperlukan dalam industri perfileman seperti mana Malaysia lakukan.










Bagaimanapun, kenyataan Janna itu dikecam netizen yang tidak sependapat dengan pelakon berkenaan. Kata netizen, disebabkan garis panduan tersebut filem Malaysia tidak berkembang lebih jauh.


Dalam pada itu, ada netizen menggelar filem Malaysia bodoh, malah disebabkan pemikiran segelintir pihak sebegitulah terutama orang industri, filem kita tidak pergi jauh.


Tidak hanya berdiam diri, Janna membalas dengan mengatakan ada sahaja filem yang hebat walaupun bajet rendah di Malaysia.








Janna turut dikecam apabila menggelar seorang netizen sebagai loser. Bagaimanapun, Janna menjelaskan tindakannya itu kerana berpendapat individu itu orang yang kalah kerana memadam Tweet terdahulu.










Enggan memanjangkan perdepatan tersebut, Janna dilihat memuat naik satu posting mengucapkan terima kasih dengan segala pendapat yang dilemparkan oleh netizen.




Kredit foto: Twitter




Ujarnya, dia menerima segala kritikan dan berharap pendapatnya juga diterima.




Sumber: RotiKaya
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-1-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Low class kau ni. Nampak kekampungan & pprr bila layan org. Patutnya kau diam & kena terima hakikat drama filem tempatan tersangat palattttttttttt ye
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Seingat aku la.. Purge movie sbb nak kurangkan jenayah.. Jadi setahun sekali dibenarkan selama 12 jam utk membunuh atau buat apa2 jenayah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 01:46 PM | Show all posts
rendahnya standard retis Malaysia..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay je kalau masing2 bertukar pandangan kat socmed. Apa salahnya. Asalkan guna ayat yg elok dan tak emosional
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tajuk ko mengundang fitnah la
Bukan dia gelar pon dah mmg nama akaun tu beruk
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 8-1-2021 01:43 PM
Seingat aku la.. Purge movie sbb nak kurangkan jenayah.. Jadi setahun sekali dibenarkan selama 12 ja ...

Tula psal, tetiba nk kaitkan movie ni dgn penyokong trump serbu masuk capitol. Nyah kau apehal, mcm tak relate langsung pun. Dhlar bangga sbb ramai comment balik.. mmg narcissists betul.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 01:55 PM | Show all posts
berapa kerat jer artis yg bijak pun
janna ni pendidikan dia sampai mana?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 01:56 PM | Show all posts
iols rasa JN kena bersara dari medan twitter. dari kes dia kena kecam psl dunkirk dulu tu iols dpt simpulkan yg sheols tak disukai ummah twitter.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
ata replied at 8-1-2021 01:54 PM
Tula psal, tetiba nk kaitkan movie ni dgn penyokong trump serbu masuk capitol. Nyah kau apehal, mc ...

Iols tgk banyak kali kot purge tu. Gigih kan.. Mmg betul antara intipati dlm purge adalah utk menghapuskan golongan miskin secara sistematik.. Bab politik tu kat purge 3rd rasanya.. Tu pun sbb nak hapuskan senator anti purge
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 8-1-2021 01:50 PM
Tajuk ko mengundang fitnah la
Bukan dia gelar pon dah mmg nama akaun tu beruk

Memang dia guna nama betul ke masa janna called out dia? Or that person just change the name after that?
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mawarputih2612 replied at 8-1-2021 01:55 PM
berapa kerat jer artis yg bijak pun
janna ni pendidikan dia sampai mana?

SPM je rasanya.. budak MRSM Pendang. 6A masa SPM klu x silap.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by depresio at 8-1-2021 02:18 PM
miss_perfect replied at 8-1-2021 02:01 PM
Memang dia guna nama betul ke masa janna called out dia? Or that person just change the name after ...


Tgk kat atas tu ada di tepek
Kan tweet akaun yg dia quote tu nama beruk
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 8-1-2021 01:59 PM
Iols tgk banyak kali kot purge tu. Gigih kan.. Mmg betul antara intipati dlm purge adalah utk meng ...

Best ke sarah? Nantinaku nak tgk gakla
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku antara umnah twitter yg sibuk kecam dia. What a narcissist b;/:&. Tak ada knowledge abt american politics pastu tiberrr kaitkan dengan movie the purge. Dah la kes dunkirk dulu orang tak lupa lagi. Inilah bimbo kayu. Berlakon tak best. Cerita sampah. Nyanyi sumbang mahram (suara aku lagi sedap dari dia). The audacity to call out someone a loser bcs u fail to rebut his point with a legit knowledge. Sudah la janna. Balik je la dgn imej tomboi and bf mat saleh celup kau. Bye.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 8-1-2021 02:19 PM
Best ke sarah? Nantinaku nak tgk gakla

Best juga... Bygkan 12 jam tu kita x selamat walaupun dok dirumah sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Sib baik janna gorrrjes..abam takmo kritik!

Dah la putih aaa cumei aaa solid molid gitew

Rugiii kutuk janna..takmo.takmo..nehiii! Janna owessss right
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:23 PM | Show all posts
BoongaKertas replied at 8-1-2021 01:56 PM
iols rasa JN kena bersara dari medan twitter. dari kes dia kena kecam psl dunkirk dulu tu iols dpt s ...

pasal dunkirk tu mmg patut kena kecam
xtgk sampai hbs dgn tido bangun tido bangun, last2 bagi review cerita x best
nampak kbodohan minah ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:31 PM | Show all posts
sarah82 replied at 8-1-2021 01:59 PM
Iols tgk banyak kali kot purge tu. Gigih kan.. Mmg betul antara intipati dlm purge adalah utk meng ...

nak tgk kt mana kaka sarah82 crita ni

kt netflix ada x?

apa tajuk movie ni

iols search kt neflix kluar the first purge dgn thepruge anarchy
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:36 PM | Show all posts
cutestars replied at 8-1-2021 02:20 PM
Aku antara umnah twitter yg sibuk kecam dia. What a narcissist b;/:&. Tak ada knowledge abt american ...

apa kes dunkirk beb iols ketinggalan keretapiiiiiiiiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list