Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5521
View
123
Reply

[Tempatan] Putrajaya Sesak Gara-Gara Ayam Free,Pemuda UMNO kata sudah dpt kebenaran,hanya drive thru

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-1-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Di Presint 9 Putrajaya menjadi sesak apabila orang ramai berpusu-pusu beratur bagi mendapatkan seekor ayam percuma yang diberikan oleh Pemuda UMNO cawangan Putrajaya. Difahamkan, sebanyak 2,000 ekor ayam beku diagihkan kepada penduduk sekitar Putrajaya.

Situasi itu bagaimanapun telah menyebabkan jalan menjadi sesak dan netizen bimbang akan tercetusnya Kluster Ayam ekoran daripada program tersebut.

Memetik laporan Sinar Harian, hampir 2,000 penduduk telah mengunjungi Rumah Perlindungan Kucing, Putrajaya bagi mendapatkan ayam. Kebanyakan antara mereka hanya menaiki motosikal dan ada juga memandu kereta ke situ sehingga menyebabkan kesesakan lalu lintas.

Di media sosial, viral beberapa video dan foto menyaksikan orang ramai sanggup beratur panjang bagi mendapatkan bekalan tersebut. Malah, netizen juga meluahkan rasa bimbang akan wujudnya Kluster Ayam.

Sementara itu, Naib Ketua Pemuda UMNO iaitu Mohd Zushaidey Zulkifli berkata pihaknya telah mendapatkan kebenaran daripada pihak polis dan Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Kami menitikberatkan soal prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan kerana agihan dibuat secara pandu lalu dan tidak melibatkan sebarang sentuhan.

Pada mulanya kami bercadang untuk memberi dua ekor ayam bagi setiap orang, tetapi memandangkan terlalu ramai yang datang, kita bagi seekor ayam untuk seorang.

Sumber: Wan Zairul Azri, Mohd Redzuan Abdul Manap, Sinar Harian
IMG_20210116_120602.jpg
IMG_20210116_120638.jpg
IMG_20210116_120622.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 16-1-2021 12:10 PM | Show all posts
huargghhh.. iols pun nak ayam free....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
'SESAK'.....pkp mende lagu ni???
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai staff gomen ke ni yg beratur naik kereta?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai bodoh dan bingainye time2 camni kau buat
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah sangap sgt ke sbb ayam seekor free
Berhimpun ramai ramai
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 12:33 PM | Show all posts
Sesiapa sahaja akan suka dengan barang free termasuk kawan ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Demi seekor ayam frozen.. Sah2 la ramai dok putrajaya tu kje gomen yg xde la terkesan sgt ngan pkp ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 17-1-2021 01:09 PM

Cacamerba sungguh pkp2.0 nih..



Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:11 PM | Show all posts
pkp apa jadah ni
hahahahahahhaha
lucu la
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kaseh80 replied at 16-1-2021 12:32 PM
Dah sangap sgt ke sbb ayam seekor free
Berhimpun ramai ramai

Kan?

Nak makan ayam sgt pegi order je la kat tesco delivery tu baru 5.99 sekilo.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:28 PM | Show all posts
Hahaha kluster ayam free pulak ler lepas ni.  Gigih suruh orang lain stay at home tapi diri sendiri berebut gi ambik ayam free.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih la nk ambik ayam sekor, bkn mahal pun sekor RM15 kot, last2 dpt ayam free covid.
Plus, korang bkn xtau ketua rasuah tu kaya sbb apa
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Blood donation tak pe lah..dah tabung darah pon semput org x donate...asal ikut sop
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai.. Ayam sekilo xsmpi 30 pon korang berebut.. If nk bg derma sgt.. Bagila pada mangsa banjir.. Transfer account bukan cara cmni..

Putrajaya tu bpe kerat yg fakir semekin nye?

#cheapmarketingpropaganda
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 16-1-2021 12:39 PM
Kalo gini baik x payah buat pkp..pkp pn mcm xde pkp je

Pemuda Pas jelas tidak menghormati PKP

Pulakkk da.. Adoiiii masing2 selfish betol la. Kkm rayu bahasa zimbabwe ke yg ssh sgt nk paham tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayam sekor aku rasa tak sampai rm15 pun tgok saiz...lain laa ayam turki sekor
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
aku perati je depa ni sekor2 .
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 02:03 PM | Show all posts
Edited by merrissa at 16-1-2021 02:04 PM

adoi harga ayam rm10 je pon...gigih bazir minyak...bersesak
teringat ritu tealive buat promo...setakat dua tiga ringgit diskaun...kene beratur panas2 baik x payah

mcm mn la org snggup tunggu panas2 tu...kalo aku...tak sanggguppp
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
jalfa replied at 16-1-2021 12:28 PM
Alahai staff gomen ke ni yg beratur naik kereta?

Kalau staff gomen aje xpe..  ni tah makhluk dr mane2 pun dok sibuk gituuu apa kes
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list