Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13919
View
188
Reply

Kenapa Rita Rudaini Hantar Anak Ke Sekolah Swasta Kalau Nafkah Anak Tak Cukup?

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-3-2021 01:02 PM | Show all posts |Read mode
Berikutan isu nafkah anak, ada suara-suara mempertikaikan kenapa Rita Rudaini menghantar Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna ke sekolah swasta jika merasakan wang nafkah daripada bekas suaminya, Aidil Zafuan tidak mencukupi.




Kredit foto: IG



"Ada pula yang kata. Duit RM3,000 ni cukup. Bagi yang cukup, cukuplah dia. Tapi betul ke cukup? Kira betul-betul. Walaupun ada yang mempertikai saya hantar anak bersekolah di sekolah swasta. Ada yang cadangkan saya hantar mereka ke sekolah kerajaan.

"Apa ingat sekolah kerajaan seringgit je ke? Sekolah kerajaan sekarang tak macam zaman kita dulu.

"Walaupun sekolah kerajaan, kerja sekolah kena print, kena ada printer dan juga laptop. Zaman kita dulu semua cikgu sediakan tapi sekarang semua kena buat sendiri," katanya kepada Media Hiburan.


Sebaliknya, Rita menjelaskan tindakannya menghantar anak ke sekolah swasta kerana merasakan dirinya mampu, bukan untuk berlagak.

"Saya pilih sekolah itu sebab ciri-ciri keselamatan dia memang ketat. Bukanlah niat saya nak kata sekolah kerajaan ni tak ketat tapi kita pun nampak macam bila tamat sesi persekolahan, ramai yang duduk di luar pagar.

"Macam di sekolah anak saya, tak boleh berada di luar pagar. Mereka kena ada di dalam kawasan sekolah. Ibu bapa datang ambil dan cikgu pula lepaskan sorang-sorang. Itu yang saya nak sebenarnya," ujarnya.




Kredit foto: IG




Dalam masa sama, Rita menjelaskan tidak pernah terdetik di hatinya mengungkit kembali soal pemberian nafkah anaknya.


Katanya, dah lama dia akan berbuat demikian jika berniat begitu.

Saya pun tak pernah pergi ke mahkamah buka fail baru. Jadi tiada isu tetapi pihak di sana yang mulakan dulu. Masa tu dia tak sebut amaun berapa jadi saya pun sebutlah," jelasnya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-3-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
"Walaupun sekolah kerajaan, kerja sekolah kena print, kena ada printer dan juga laptop. Zaman kita dulu semua cikgu sediakan tapi sekarang semua kena buat sendiri," katanya kepada Media Hiburan.


Wha...t?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
"Macam di sekolah anak saya, tak boleh berada di luar pagar. Mereka kena ada di dalam kawasan sekolah. Ibu bapa datang ambil dan cikgu pula lepaskan sorang-sorang. Itu yang saya nak sebenarnya," ujarnya.


Anak2 akak kat tadika memang cikgu2 buat gini. Anak2 acik Rita pun masih tadika macam anak2 akak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahhahahaaaaa dia punya konar baring habis.. Segala sisi dilipat..

Sekolah kerajaan pun selamat. Kalau risau anak duduk bertenggek luar pagar, pesan lah kat dorang duduk dalam pagar sampai mummy ambil.

Lagi satu perbelanjaan di sekolah kerajaan jauh lebih murah. Tak perlu belanja besar ribu raban sebulan macam di swasta ya. Ramai je golongan bijak pandai dan cemerlang hasil dari sekolah kerajaan.

Acik dulu sekolah mana? #TanyaJe
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:15 PM | Show all posts
sehirkedi replied at 7-3-2021 01:13 PM
Hahhahahaaaaa dia punya konar baring habis.. Segala sisi dilipat..

Sekolah kerajaan pun selamat.  ...

penang free school kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau ada carta retis paling layak bergelar janda, memang sheols pencabar terkuat sbg juara carta
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahai nek rita, kau beli printer tiap bulan ke macam kau bayar yuran SWASTA anak kau tu??? Kau beli kertas gred AAAAAAA ke?? Kalau kau x mampu print colour kau pakailah ink hitam putih, kalau kau x mampu beli laptop baru beli lah second hand

Kau cakap je lahhh kalau anak kau sekolah kerajaan, xde bnda lah pulak kau nk meminta kat idul  tu
Sebab RM3000 sebulan cukup kot utk sekolah kerajaan plus tuisyen lagi
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Jd pelakon jer pn gigih nk anak skolah swasta. Dia xtahu ke byk jer yg spoil brats kt international school last2 pg overseas pn sbb mak ayah sponsor bkn sbb dpt scholarship pn. 3k tu gaji marhaen boleh bela anak 4-5 org kot. Hidup biasa2 sdhla. Xpyh laa ajar anak bmewah mengalahkan hang tu bgaji ratusan ribu sebulan. Gaji pemain bola pn tertunggak2 kan skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Pihak sana pihak sana, tak habis2
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:28 PM | Show all posts
Anak aku sekolah kerajaan, cikgu tak kasi duduk luar pagar. Parents kena angkat kad bertulis nama and kelas baru dorang release. Also budak kena cam parents dorang. Yang guna transporter, biasa pihak sekolah memang dah kenal sebab regular transporter. Siap tolong kawal lalu lintas lagi acik-acik driver tu hehehehe Tak kuasa aku nak membayar sampai 20k setahun untuk sekolah rendah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak bodoh semua dari intrnational school sebab cikgunya pun tak ada kualiti
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Terasa ke tu

Bagus anak dia pandai jadi imam. Selain tu boleh cerita tak pencapaian akademik dan kokurikulum anak. Nombor berapa dalam kelas..subjek apa skor

Wakil debat, pidato or bola. Kalau anak hang underperform tak rasa rugi ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap.. Ada hari2 kes culik dan bunuh yg berlaku dlm kwsn sekolah kerajaan ka?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 7-3-2021 01:19 PM
Jd pelakon jer pn gigih nk anak skolah swasta. Dia xtahu ke byk jer yg spoil brats kt international  ...

Anak2 i belajar international school
melalui pengalaman i
kebanyakan mereka
in fact tak pernah pun i berdepan
dgn budak2 spoil brat
seperti andaian sesetengah acik2 dlm ni
anak2 mat salleh pun tau hormat org
berselisih dgn depa
siap angguk tunduk
tanda acknowledge kita
well behaved & were raised well
sekolah kerajaan ramai jgk yg
kurang ajar
pendek kata tak kira la
sekolah kat ceruk mana pun
ada je bdk jahat budak baik
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
asik kisah nafkah si juling ni je.bosan nk buka
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Rita antar anak sekolah swasta
bkn international school
syllibus still ikut gomen school
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah dia nak hantar anak sekolah mana pun...
Bukannya dia minta duit korang pun...
Busuk2 pun dia tuntut nafkah dari ex suami dia je, yang jugak bapak2 budak2 tu...

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mcm loaded pendapatan dia apa, berlakon pun mcm dah sendu skrg. Ada property investment ke apa?

Kalau one day takleh maintain dah camna tu, 'pihak sana' jugak lg sekali bakal kena mcm2 royan dia?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 7-3-2021 01:44 PM
Jap.. Ada hari2 kes culik dan bunuh yg berlaku dlm kwsn sekolah kerajaan ka?

Imagination nek rita agknye...
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
hahaha ko punya statement serius tak masuk akal. ko ni mesti stok2 kelas belakang yg malas belajar, berangan nak jadi retis. then, aku tak rasa aidil mulakan dulu. semua org tahu ko yg mulakan dulu dlm IG ko duk perli yg belah sana hari2, bertahun2. bila ko bnyk sgt bunyikk, tu yg belah sana br bunyik. tu pun 3 tahun sekali.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list