Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3090
View
25
Reply

Allisya Tahir Tak Nak Tumpang Populariti Sharifah Shahirah

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-4-2021 12:51 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi baharu, Allisya Tahir, 23, tidak pernah berenggang dengan ibunya yang juga pelakon, pelawak dan pengacara versatil, Sharifah Shahirah sejak kecil.


Bagaimanapun, anak pertama hasil perkongsian perkahwinan pertama Sharifah Shahirah dengan vokalis kumpulan legenda, Black Dog Bone, Jatt itu terpaksa lari ke Pulau Tioman untuk berdikari, tahun lalu.




  



"Saya mahu hidup berdikari. Sampai bila saya nak bergantung hidup dengan Mama. Sejak kecil sampai besar, saya sentiasa duduk bawah ketiak mama, tak berenggang.


"Adalah bergaduh manja, tetapi saya kuat menjawab juga. Saya tak mampu nak pindah rumah lain. Saya yakin akhirnya akan balik rumah mama juga.


"Saya nekad lari ke Pulau Tioman bekerja di sebuah pusat menyelam, Februari tahun lalu. Namun, malangnya, dunia diserang pandemik COVID-19 hingga Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dikuat kuasakan. Saya tersadai beberapa bulan tidak boleh pulang ke Kuala Lumpur," katanya kepada BH Online.


Foto: IG






Bagaimanapun, Allisya berkata, dia bernasib baik dapat tinggal bersama keluarga angkat.


"Ada hikmah di sebalik pandemik COVID-19. Ini kerana niat saya berdikari menjadi lebih mencabar dan bersemangat. Kemudiannya, saya buat kerja sambilan di sebuah pusat peranginan.


"Bagaimanapun, banyak kerja terhenti apabila tiba musim monsun. Saya memutuskan pulang ke Kuala Lumpur, awal tahun ini. Namun sepanjang di sana, mama sentiasa risaukan saya. Dia hantarkan barangan keperluan dan makanan termasuklah baju raya," katanya.


Allisya berkata, dia bersemangat menurunkan berat badan sepanjang berada di Pulau Tioman.




  



"Saya kawal nafsu makan. Makan pun masakan dimasak sendiri. Waktu petang saya berjalan atau berenang. Berada di pulau sukar mahu mendapatkan menu pencuci mulut yang manis.


"Jadi, kekangan inilah memaksa saya tekad menurunkan berat badan. Mulanya, berat saya 80 kilogram (kg), kini sudah mencecah 52kg. Di Kuala Lumpur, saya dibantu ibu saudara, Sharifah Sakinah yang begitu menitik berat soal pemakanan dan senaman," katanya.


Allisya menafikan, dia terdesak mahu kurus demi meneruskan survival seni.


"Saya tiada masalah dengan badan yang berisi. Jauh sekali nak buktikan bakat diterima jika memiliki pakej menarik termasuk berbadan ramping.


"Namun, saya mula terfikir soal kesihatan apabila usia menginjak. Ada masa tengok diri sendiri dalam cermin pun rasa geram dan tak suka," katanya.




  



Kata Allisya, kisah lari ke pulau dan berjaya menurunkan berat badan secara tak langsung membakar semangat untuk serius dalam dunia seni.


"Selain menyanyi, saya nak cuba nasib dalam lakonan dan pengacaraan. Saya pun nak kena menonjolkan diri dalam media sosial. Selama ini, pengikut saya dalam Instagram (IG) kebanyakannya meminati mama.


"Saya kena melakukan penjenamaan sendiri, bukan menumpang populariti mama. Ramai anggap saya memiliki wajah ibu saudara dan bersuara seperti bapa," katanya.




  



Tahun lalu, buat kali pertama Allisya tampil dengan single Hey Pria ciptaan Sharon Paul. Single itu diangkat sebagai lagu runut bunyi drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe disiarkan menerusi slot Akasia, TV3.


Selain Allisya, Sharifah Shahirah turut dikurniakan dengan empat cahaya mata, Airell, Airra, Audrra dan Adeena, hasil perkongsian hidup bersama pelakon, Ijoy Azhari. -CARI


Sumber: Berita Harian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-4-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Org... Klu xnk tumpang.. Dia xckp lgsg.. Cth ernie.. kaka.. Dah lama br org tahu


Engko.. Awal2 dh mjual nama

Mak sedara gila
Mak jual ubat poen
Mak sedara lg sorg sondol vip

Muka pon semua sepesen je.. Xde nilai estetika
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 01:02 PM | Show all posts
mukanya mcm makcik dia yg ADHD tu sikit kan.. iras2..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru: Org... Klu xnk tumpang.. Dia xckp lgsg.. Cth ernie.. kaka.. Dah lama br org tahuEngko.. Awal2 dh mjual namaMak sedara gilaMak jual ubat poenMak sedara ...



Kan wartawan yg tanya, jawab salah xjawab nnti kata kekwat
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 12-4-2021 01:01 PM
Org... Klu xnk tumpang.. Dia xckp lgsg.. Cth ernie.. kaka.. Dah lama br org tahu



hehehe.... i loikke your komen, i is setuju. Tak tentu arah femli nih. Mak dia ni masa merenyam nak kawen, naik motosikal sampai masuk taman kitorang. Aku ingat abang aku nak kejar nak pukul ngan kayu, masuk kawasan orang nak berkhalwat. Selagi jantan di kapuknya atas motor. Acik bini Vip plak show off steak harga ribu raban kat ig. Warga marhaen tengok telan air liur jer, kalau cakap omputih macam dilahirkan tak ada lidah. Acik gatal punai omputeh tu, i rest my case, rendah naw martabat dia letak dirinya sendirik. So gud luck dik, rasa kalau kat Indon ko boleh laku kot.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
SayaSayangMama replied at 12-4-2021 01:09 PM
Kan wartawan yg tanya, jawab salah xjawab nnti kata kekwat

Takpayah quote la woi.. Koserr
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 12-4-2021 01:10 PM
hehehe.... i loikke your komen, i is setuju. Tak tentu arah femli nih. Mak dia ni masa merenyam na ...

Masalahnye btol ke dia keje kt pulau.. Ke bt bs sbb dulu gundu yakmat tp xnk kne kecam desperate nk jd retis mcm ank mak nora eh tok nora yg dh pass away tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 12-4-2021 01:10 PM
hehehe.... i loikke your komen, i is setuju. Tak tentu arah femli nih. Mak dia ni masa merenyam na ...

Btw rugi tok fiancee acik gatai nxnxk omputih tu.. Ptt dh alang2 amik la pucuk muda bkn 2nd hand.. muka sama je kot. Tp alisha ni brand new
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Pape laa dik oii.. Suara sedap xkisah ko anak sapa pon.. Kalau setakat suara macam kambing abah kakyung belakang umah kat kampung tu baik ko gi je la keje kat pulau tioman tu.. Toksah tambahkan tibaiunta kat malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 01:36 PM | Show all posts
pape jelah dik oiy ...

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
X nak tumpang. Tapi awal2 dah habaq nak dia shahira. Mak sedara dia sakinah
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
okay nexttt!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 02:21 PM | Show all posts
dia ni kan yang masuk family duo kat tv3 dengan mak dia aritu.. kesian dia beria2 nyanyi sedap tapi mak dia spoilkan nyanyi hauk feeling2 ella kalau tak dapat bawak balik 10K hadiah mingguan
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 02:25 PM | Show all posts
ingatkan korga ni abis setakat kinah je..ade lagi generasi dia dlm industri rupanye
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 02:37 PM | Show all posts
bile dh kurus... mcm x cantic pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
umur dah banyak . kena kerja keras
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 05:03 PM | Show all posts
ok lah, atleast muka dia bukan jenis muka common yang putih melepak inject vitamin c dan fashion sense dia pun ada vibe sendiri bukan *pose like vivy* setepek dior here chanel there and she is embracing her curly hair. cantik i like
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 05:08 PM | Show all posts
mak dia pun dok announce kat radio tu anak dia..stesen radio lain tak nak mainkan lagu anak dia kecuali suria je.

mak dia yang announce k
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols rasa mcm mak dia je yg menumpang populariti dia muka dia ni iols tengok mcm muka kaka azraf. Nak kata mcm muka kinah pun takde la sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Dik kalau abah you penyanyi terkenal,tak semestinya you pun bole jadi penyanyi..dah gi kelas vokal ke belum???

Apa2 pun semuga berjaya
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list