Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
4775
View
36
Reply

Elyana kini agen insurans?

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2021 10:28 AM | Show all posts |Read mode
Elyana saran ambil insurans untuk jaminan masa depan



PETALING JAYA – Penyanyi Elyana berkongsi kepentingan dan manfaat jika memiliki insurans lebih-lebih lagi kepada individu yang mempunyai masalah kesihatan seperti yang dihidapinya.

Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagramnya, Elyana meluahkan rasa syukur kerana mempunyai insurans yang banyak membantu daripada segi kos rawatan penyakit kansernya.

“Assalamualaikum. Hai semua. Tahukan insurans itu sangat penting? Saya merupakan penghidap kanser limfoma tahap empat dan bersyukur kerana saya mempunyai insurans yang dapat membantu rawatan di hospital.

“Apa yang paling penting, anda tidak akan tertekan bila sakit kerana adanya insurans yang sangat penting sebab kena fikir mana nak cari duit untuk bayar bil hospital,” katanya.

Ujar Elyana atau nama sebenarnya Erneelya Elyana Emrizal, 34, dia turut bersyukur kerana mendapat sokongan daripada seluruh ahli keluarga serta insan tersayang.

“Malah doktor juga begitu mengambil berat tentang proses pemulihan kesihatan saya. Selepas didiagnosis menghidap kanser, saya mula sedar tentang pentingnya penjagaan kesihatan dan gaya hidup yang sihat,” luahnya.

Dalam perkongsian sama juga, penyanyi yang popular menerusi lagu Niat itu turut memberitahu bahawa dia mengamalkan cara pemakanan sihat dan melakukan senaman ringkas supaya badannya dapat pulih dengan lebih baik.

Terdahulu, Elyana disahkan menghidap kanser limfoma sejak hampir 10 tahun lalu.

Pendedahan mengenai penyakit yang dihidapinya diumumkan sendiri oleh Elyana selepas tersingkir pada minggu kelima program realiti, Gegar Vaganza musim keempat (GV4) pada 2017. – K! ONLINE

Sumber:https://www.kosmo.com.my

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-4-2021 11:18 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:19 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:25 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:26 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:34 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena ambik takaful saja ke.. insuran lain xboleh ke. Ke camana
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
user.name replied at 18-4-2021 11:25 AM

Sihat lagi dia ye boleh live lagi.. aku ingatkan klu dh tahap 4 tebaring je
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:42 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 11:58 AM | Show all posts
dia buat marketing lagu guano ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 12:02 PM | Show all posts
Cik_jantung replied at 18-4-2021 11:39 AM
Sihat lagi dia ye boleh live lagi.. aku ingatkan klu dh tahap 4 tebaring je

ada satu pakar perubatan pernah cakap,, andaikata takdir dia, dia dapat kanser, biarlah kanser linfoma.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni rajin live kat ig. Ada sekali masuk live dia masa tu dia tengah bercuti. Dia tak larat nak bangun sebab vertigo, jadi suami n anak2 je turun mandi2 kat swimming pool. Tapi bagus dia ni kuat semangat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg baik2 utk awak dikk
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga dipermudahkan urusan elyana
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 09:46 PM | Show all posts
semoga terus semangat and cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Terus berjuang elyana. Jangan duduk menunggu maut. I love your spirit
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 05:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Bkn ke klu dah ada penyakit, pastu baru nk amik insurans, insurans x kan cover sakit tu?
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 09:15 AM | Show all posts
Cik_jantung replied at 18-4-2021 11:39 AM
Sihat lagi dia ye boleh live lagi.. aku ingatkan klu dh tahap 4 tebaring je

kan.. aku tgk org lain cepat sangat merebak kanser nye.. tahap 2pun dah teruk..
dia ni kira panjang umur la aku rasa...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 09:16 AM | Show all posts
stania83 replied at 18-4-2021 12:02 PM
ada satu pakar perubatan pernah cakap,, andaikata takdir dia, dia dapat kanser, biarlah kanser lin ...

sebab apa sis.. cer kongsi kenapa pakar tu ckp camtu..
paling tak sakit ke
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuols iols nk tnya je. Dia ni betul2 sakit ke. Jgn kecam.ye cuols sb cm tak caya la. Maaf la hati iols walau bln ramadan tetap.ada titik hitam.kt dia ni
Betul ke dia sakit. Ada tak doc2 yg rawat dia komen bgtau condition dia.cmana skrg. iols tnya sb iols tak follow dia.
Iols bkn fan dia.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list