Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
403
View
1
Reply

[2020] Tolonglah buat sekuel Love and Monsters

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-4-2021 11:13 AM | Show all posts |Read mode
BINTANG Maze Runner, Dylan O’Brien memberikan persembahan karakter yang cukup cemerlang dalam Love and Monsters.
Tolonglah buat sekuel Love and Monsters

SANGGUPKAH anda keluar daripada persembunyian di bawah tanah demi cinta yang terputus sejak tujuh tahun lalu? Bukan itu sahaja, keluar dari persembunyian bermakna mendedahkan diri daripada bahaya yang ‘bukan calang-calang’.

Itulah risiko Joel (lakonan Dylan O’Brien) yang berdepan bahaya melampau sehingga mampu meragut nyawa. Raksasa mutasi seperti kala jengking, ketam dan ulat beluncas bersaiz sebesar rumah menanti untuk melumatkan tulang-temulang penduduk Bumi terutama di Farfield.MENERUSI Love and Monsters, penonton disajikan dengan kemunculan serangga kecil bersaiz mega dan cukup kejam.
Bernuansakan penggembaraan raksasa, penulis secara peribadi memberikan markah ‘A+’ kepada filam arahan sutradara, Michael Matthews ini. Markah cemerlang tersebut berdasarkan aspek pengarahan, perkembangan plot, keberkesanan karakter, kesan visual dan skor muzik.

Apa yang paling ‘papan atas’ ialah cetusan kimia antara Joey dengan seekor anjing bernama Boy. Selain Joel, Boy merupakan bintang utama yang paling memainkan peranan dengan cukup berkesan. Perlu diingatkan, Boy hanya seekor anjing pelatih, namun bintangnya sangat menyerlah.

Adegan ketika Boy berlari dengan timbunan pasir berterbangan di bawah celah-celah kaki ketam gergasi untuk menyelamatkan Aimee seperti diarahkan Joel disifatkan babak sinematik paling diingati dan digemari penulis tahun ini. Sungguh ikonik!

Aksi, kesan visual terbaik

Love and Monsters membuktikan kepada dunia bahawa selepas trilogi filem Maze Runner, ada banyak perihal lain yang boleh diberikan Dylan kepada khalayak. Penulis kagum dengan perkembangan karakter Joel yang kaya dengan komedi, empati, aksi dan sedikit romantis pada penghujungnya.


SEEKOR anjing bernama Boy menjadi ‘bintang’ utama di sisi Joel dalam Love and Monsters.

Bercakap tentang kesan visual, filem berkenaan memiliki banyak kelebihan. Berlambak filem Hollywood yang ‘menjual’ tema raksasa, namun karya yang satu ini mempunyai tempat istimewa dalam hati penulis.

Bukan mudah untuk merealisasikan haiwan-haiwan yang biasa dilihat kecil, namun membesar dengan meganya dalam sebuah filem. Kerja-kerja yang melibatkan imej janaan komputer (CGI) tersebut semestinya memerlukan perhatian dan penelitian yang terperinci.

Penulis berharap Love and Monsters akan akan ada sekuelnya. Watak Aimee lakonan Jessica Henwick memerlukan penerokaan yang lebih dalam bersama Joel serta Boy. Semestinya, banyak lagi gergasi lain yang perlu ditempuhi Joel dan rakan-rakannya.

Secara keseluruhannya, Love and Monsters merupakan antara filem pengembaraan terbaik tahun ini dengan kualiti visual dan penglibatan atau pemilihan pelakon yang tepat.

Sumber:https://www.kosmo.com.my/2021/04 ... -love-and-monsters/

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-5-2021 09:33 AM | Show all posts
dah tengok.mmg best..cgi gempak,tercalon visual efek terbaik anugerah Oscar baru ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list