Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
21516
View
230
Reply

"Nak Kata Rindu Malaysia Tu Tak Ada Lah Sangat" - Kinah Lebih Tenang Di Sweden

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-5-2021 01:27 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon, Sharifah Sakinah memaklumkan dirinya kini telah selamat dan menjalani kehidupan baru di Sweden.


Sakinah atau nama sebenarnya, Sharifah Nurul Sakinah binti Syed Abu Bakar Al-Khaired,31, ketika dihubungi MH memaklumkan, kehidupannya kini bertambah lebih baik.




Kredit foto: IG Kinah




Malah dia kini masih dalam fasa menyesuaikan diri di negara berkenaan.


Alhamdulilah, semuanya baik-baik sahaja di sini. Tak ada apa yang beza pun sangat, cuma sekarang rasa lebih tenang. Rasa selesa.


Pada masa sama, rutin berpuasa saya di sini sama juga kalau di Malaysia, tak ada beza sangat.


Tapi agak susah untuk cari makanan seperti di negara sendiri. Sekarang ni pun dah mula rindu nak makan rendang, katanya.




Kredit foto: IG Kinah




Dalam pada itu, bintang drama bersiri Girlfriend Aku Dari Neraka ini turut menyatakan rasa rindu terhadap anaknya, Anais Adha yang kini dibawah jagaan bekas suami, Aliff Adha.


Nak kata rindu Malaysia tu tak ada lah sangat, cuma rindu dekat anak sahaja, katanya ringkas.


Sakinah kini sudah mengikat tali pertunangan dengan jejaka pilihan yang juga warga Sweden, Michael Hansen.





Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-5-2021 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Cemana dia lepas keluar? Guna surat dokter nk gi berubat kah? Mohon Dato Ayob check...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Seronok lah si gila ni berjimba tanpa anak kan? Baru tunang, haruslah dok sekali nun kat Sweden. Sembangg puasa bagai. Dei pigi dah. Bkn boleh percaya si mereng ni. Harap tunang kau dump kau kat sana, terkapai2 lah kau nak balik Malaysia. Choi mak jand mereng tak sedar diri.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
albedah replied at 1-5-2021 01:38 PM
Cemana dia lepas keluar? Guna surat dokter nk gi berubat kah? Mohon Dato Ayob check...

Boleh je keluar negara mcam sajat itu. Tapi kena banyak procedure lah. Hantar document itu and ini.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
albedah replied at 1-5-2021 01:38 PM
Cemana dia lepas keluar? Guna surat dokter nk gi berubat kah? Mohon Dato Ayob check...

Boleh apply my travel immigration punya portal..submit doc sokongan..ikut nasib Lepas ke tak..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah hilang dah kot adhd dia..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 02:13 PM | Show all posts
nak hidup tenang kena buang semua socmed ko. jgn upload apa2.
orang tak kecam. orang tak cari.

ko je memang mintak perhatian.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa beza mesia ngn Sweden?? Udara die leh bg baik adhd ker???
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan dah menikah. Meolls takleh nak husnudzon tengok cara sheolls dengan tunang kepam sheolls. Choyyy
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoii baru tunang. Aku nak husnuzon pon xleh tengok life dia ni. Ko takleh sabar sampai nikohh ke. Atau apa kata ko nikohh dulu sebelom travel tu. Nikohh jela kat pejabat agama
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 1-5-2021 02:30 PM
Adoii baru tunang. Aku nak husnuzon pon xleh tengok life dia ni. Ko takleh sabar sampai nikohh ke. A ...

Kinah oh kinah......kesian anak dia je
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Slalu ibu xboleh berenggang dgn ank..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaya ke tunang die kat sane
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bole pulak tenang hati ko tnpa ank.
Kerana jantan ank pun tolak tepi
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung boleh fly ke obersi
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
samshik replied at 1-5-2021 02:16 PM
Apa beza mesia ngn Sweden?? Udara die leh bg baik adhd ker???

boleh lah kut..tu kinah dah buktikan tu #sarcasm
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 03:16 PM | Show all posts
so.. kenapa up cerita dia ni?

biarkan je la luncai nak terjun dengan labu-labunya
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Alang2 dh tertengok thread ni, sebagai umat islam aku doakan semoga sharifah sakinah diberikan hidayah oleh Allah, semoga dia insaf dan kembali ke jalan yang benar. Aamiin. Hidup ni terlalu pendek dik, seronok sekejap saja kat dunia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x tau nak kata apa.. Cuma aku doakan Allah  swt bagi hidaya pada hati ang kinah.. Dan buka hati ang utk rindu pada anak. Tu saja.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
naina: Adoii baru tunang. Aku nak husnuzon pon xleh tengok life dia ni. Ko takleh sabar sampai nikohh ke. Atau apa kata ko nikohh dulu sebelom travel tu. Nik ...


Sabar2, kita doa yg bebaik kat dia semoga dia insaf dan cepat2 kahwin. Kesian tengok lifestyle dia sebagai umat islam. Hanya boleh doa saja.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list