Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
1940
View
21
Reply

[Dunia] Nokia kembali dengan model telefon bateri tahan 18 hari

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-6-2021 06:57 PM | Show all posts |Read mode
Nokia 110 4G dan 105 4G Dilancarkan Dengan Bateri Sehingga 18 Hari
Diterbitkan pada 15 Jun 2021. oleh Effi Saharudin.

Nokia menjual telefon mudah alih ke 1 bilion mereka pada tahun 2005. Empayar mereka dibina di atas telefon mudah alih asas dan walaupun 16 tahun telah berlalu, penjualan feature phone masih ditawarkan. Hari ini Nokia 110 4G dan Nokia 105 4G telah diumumkan menambah dua lagi portfolio telefon asas mereka.



Nokia 110 4G dilengkapi skrin 1.8 QQVGA, pemproses Unisoc T107, memori 128MB, storan 48MB dan bateri 1020 mAh yang dicas menggunakan port mikro USB. Dengan sekali caj peranti boleh bertahan sehingga 18 hari.Terdapat kamera di bahagia belakang tetap saiz sensor tidak diketahui. Turut disertakan ialah bicu audio 3.5 mm, lampu suluh dan radio FM terbina.



Nokia 105 4G dilengkapi skrin 1.8 QQVGA, pemproses Unisoc T107, memori 128MB, storan 48MB dan bateri 1020 mAh yang dicas menggunakan port mikro USB. Dengan sekali caj peranti boleh bertahan sehingga 18 hari. Turut disertakan ialah bicu audio 3.5 mm, lampu suluh dan radio FM terbina. Berbeza dengan 110 4G, 105 4G tidak dilengkapi sebarang kamera.

Sistem operasi yang digunakan ialah Series 30+. Sokongan dwi-SIM bersazi nano turut disertakan. Pada waktu ini masih tiada pengumuman mengenai harga.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:03 PM | Show all posts
Jika dapat tahu harga sudah boleh mula menabung
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
rindu zaman dulu2 punya haha. kalau boleh simpan byk lagu dgn video mmg nak sgt la beli
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Screen kecik..org nak touch screen lar..tapi utk second phone ok kot
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 10:08 PM | Show all posts
Bleh wasap berforum bagai tak
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 11:13 PM | Show all posts
last aku pakai nokia lumia 925...

tp aku pakai sb OS nya windows.... dh tk lh update baru tukar iphone..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
so yestercentury
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 11:20 PM | Show all posts
Supersirap replied at 15-6-2021 08:03 PM
Jika dapat tahu harga sudah boleh mula menabung

https://nokiamob.net/2021/06/15/new-nokia-105-and-nokia-110-launched-with-4g/
Update: We learned that the Nokia 105 4G will retail at about 34.90 euro, while the retail price of Nokia 110 4G will be around 39.90 euro.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 11:43 PM | Show all posts
hengatkan dah berkubor nokia nih? so? edisi bangkit dari kuburan gituh?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2021 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
apa kegunaan henpon jenis mcm ni
baik beli henpon android baru je

aku punya nokia jenis mcm ni jugak dah 10 tahun elok lg
cuma buat jam loceng je


Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
akak pun. nak satu dumb phone ni utk opis. tak kuasa nak berwhatsapp grup dgn bos. hantar je la email ni dah berzoom nak lagi dok beramas mesra kat whatsapp.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:14 AM | Show all posts
Nokia saya dh pakai 13 tahun dan masih pakai lg skrg ni..cuma bateri x berapa thn dha..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:25 AM | Show all posts
rindu jaman model nokia mcm2 bentuk
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 10:29 AM | Show all posts
rindu zaman kegemilangan NOKIA....hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
The handsets have 1,020 mAh batteries, which is enough for days of standby and up to 5 hours of voice calls (a bit more in 3G, up to 16 hours in 2G). Charging is done with the included charger using a microUSB cable.


Battery capacity 1020 mah, x besar pun kan..
Tp maybe sbb basic phone so xbyk program running in background..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Klau bwh 1k aku beli la kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 12:55 PM | Show all posts
ok gak tuh tahan 18 hari..tapi,kalau boleh nak yang touch screen..
dah biasa swipe2 kan.. macam kekok pakai phone picit2 nih..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:17 PM | Show all posts
Edited by namr at 16-6-2021 01:19 PM

senjata kalo kena kejar dek anjing
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
New boys ada lagu tajuk norkia



Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edisi nyawa2 ikan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list