Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
10485
View
200
Reply

Kurung Anak Bini Sebab Tertekan Tiada Kerja Semasa PKP

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-6-2021 08:40 AM | Show all posts |Read mode
Sepasukan anggota bomba memotong kunci mangga dan mengumpil pintu sebuah rumah bagi menyelamatkan seorang wanita serta dua anaknya yang terkurung di dalam rumah oleh suaminya yang dipercayai mengalami tekanan perasaan.


Pegawai Operasi Balai Bomba Senawang, Zainurin Sarip berkata, pihaknya menerima panggilan aduan pada pukul 8.51 malam semalam dan tiba di lokasi kejadian iaitu di Taman Nusa Intan dekat sini, sembilan minit kemudian.




Anggota bomba mengumpil pintu rumah seorang lelaki yang dikunci dari dalam selepas lelaki itu dipercayai mengalami tekanan akibat tidak bekerja dalam tempoh PKP dalam kejadian di Taman Nusa Intan, Seremban, malam semalam.- Foto IHSAN BOMBA





Pihak bomba mendapat laporan seorang lelaki bertindak mengunci pagar, grill dan pintu belakang rumahnya dari dalam setelah tertekan kerana tidak mempunyai pekerjaan akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).


Kami pada mulanya cuba memujuk lelaki itu tetapi selepas lebih kurang 15 minit dan melihat dia tidak mahu beralah, kami mula mengumpil pintu pagar dan grill rumah berkenaan. Kami terpaksa memotong kunci mangga pintu rumah berkenaan disebabkan lelaki itu mendakwa tidak tahu di mana dia meletakkan kunci tersebut, katanya hari ini.


Tambahnya, pihak bomba juga dimaklumkan, wanita itu ada mengadu kepada jirannya tentang kejadian tersebut sebelum suaminya itu mengalami tekanan lebih teruk dan abang kandung lelaki itu terpaksa datang dari Mambau dekat sini untuk memujuk.


Kami menyelamatkan wanita itu dan anak-anaknya yang berusia kira-kira empat bulan dan lebih setahun dan menghantar mereka ke rumah jiran terdekat. Kami dimaklumkan kesemuanya tidak makan daripada pagi.


Tiada sebarang kecederaan yang berlaku ketika kejadian dan lelaki itu kemudian diserahkan kepada pihak polis, katanya.




Sumber: K! ONLINE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Aduhai kesiannya.. anak2 dan isteri tu tak makan dari pagi.. nasib baik sempat diselamatkan.. takut dicederakan je..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
kesian nyer, mesti die buntu....da la rumah Kat taman nie mahal2 tp lawa n baru...view die best sbb berlatar belakang kan gunung angsi k.pilah...sejuk n berkabus kalo pagi2 cuma jauh cikit la dari bandor
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian sangat..... simpati sangat2...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya..

The struggle is real

Sedangkan aku kt sni xbsyukur membeli je bazir
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:17 AM | Show all posts
kesian pada yang terkesan nih, nak pulak ada anak bini.
konfem satu family stress and pressure sebab lockdown.

semoga di permudahkan urusan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Tolonglah share info untuk apply jadi sukarelawan kat pusat vaksinasi.
At least dapat something rather than nothing.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun tertekan nak mampus
Aku rasa mcm nak berambos dr kehidupan anak2..diorg tak faham aku dh cuba yg terbaik
Masih tk hargai
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:22 AM | Show all posts
Ramai tertekan skrg nivaksin kat n9 ni blh tlg cepat sket tak
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:24 AM | Show all posts
sedihnya...
nasib laa takde pendek akal. nak membunuh ke..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:26 AM | Show all posts
makadek replied at 22-6-2021 09:20 AM
Aku pun tertekan nak mampus
Aku rasa mcm nak berambos dr kehidupan anak2..diorg tak faham aku dh cu ...

Mak bawak bersabaq..flip hair/tudung jer dgn anak2 mcm tu...Mak mesti sayang diri mak mcm Allah sayang kat Mak...Mak dah cuba buat yg terbaik...dah jgn sedeh2...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:29 AM | Show all posts
makadek replied at 22-6-2021 09:20 AM
Aku pun tertekan nak mampus
Aku rasa mcm nak berambos dr kehidupan anak2..diorg tak faham aku dh cu ...

sabar yerr

Moga semua kesulitan Allah ringankan..AAminn

same goes to mamat dlm benang ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tgk kat fb ramai yang dah start catu makanan. Sekarang betul2 zaman cari duit nak hidup je bukan nak senang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap dipermudahkan hidup @makadek

Anak2 dah besar (belasan dan ke atas) atau masih kecil?
Even dah belasan pun rasanya boleh dibentuk lagi tu. Yang kecil memang masih boleh dibentuk.
Panggil dan cakap baik-baik dengan anak apa-apa yang terpendam di hati.
Selebihnya banyakkan berdoa dan mengadu pada pencipta.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:35 AM | Show all posts
mujur jiran alert..ni lama2 mau bunuh diri dan keluarga ni..bahaya
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana2 yg rasa ada depression tu..tlg dptkan bantuan pakar...ada ramai insan2 yg sudi membantu..please dont feel that you are alone
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Cerita mco x semua sama...
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:46 AM | Show all posts
Allah, kesiannya
syukur takde kejadian lebih buruk
semoga dipermudahkan segala urusan keluarga ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:47 AM | Show all posts
Kesian.
Kita nie keja kt private sector, tapi nasib baik kilang masih dibuka.
Masih ada gaji tiap2 bulan.

Sekarang ni kalau nak berniaga pon susah jgk, sbb makin ramai muncul peniaga2 time pkp ni.
Tapi tak salah nak mencuba.
Rezeki masing2
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah sedihnya ramai terkesan dengan situasi covid skrg nie.. Semoga Dipermudahkn segala urusan family ini.Aamiin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list