Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
13594
View
144
Reply

[Cinta] Macam mana nak bercinta balik?

[Copy link]

Author: MsPercy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 31-7-2021 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Last kapel 11tahun lps. Skrg baru i usaha cari jodoh online. Nature keje i mmg susah i nk jumpa jodoh offline. This time, i found this guy online. And i dah suka kat die. X jumpe pon lg sbb pkp. So far i rase die genuine. Cuma problem i ni, i rase insecure. Pastu kadang2 rase baik stop je. Pastu rindu. Pastu nk continue. Pastu nak stop. Faham ker? I pon pening dgn diri i. I ni perempuan yg complicated ke? Kejap tu kejap ni. Pastu boleh ke kita tertarik dgn die sexually jgk? Mungkin same2 sunyi. Mcm mn nk bercinta balik? Apa yg i patut consider? Minat x same. Cth die minat bola tp i x. Tapi i ok je as long bukan kaki pompuan, dadah, pukul, biawak etc .

Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
U kenal dia online berapa lama dah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2021 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 31-7-2021 09:57 AM
U kenal dia online berapa lama dah?

Baru je lg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2021 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Tq mod bg tacang.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 31-7-2021 10:02 AM
Baru je lg


Ada rasa butterfly tak?
Hahaha

Soalan u camne nak jatuh cinta semula tu sebenarnya depend on urself juga.

Follow the flow and dont expect much pada masa awal2 ni. Takut nanti u kecewa, nanti u protect urself dari jatuh cinta lagi.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2021 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
kaogi replied at 31-7-2021 10:10 AM
Ada rasa butterfly tak?
Hahaha


Rase x keruan je. Butterfly la kot.
Itu la, i dh lame giler x bercinta. Last relay pon toxic.
What do and don't  untuk this time i mcm lost. Mmg x pandai la.
Skrg ni sikit2 tgk henfon. Kadang berjam jam tunggu die msg. Padahal xtau nk msg ape. So jarang jgk msg atau call. Ok ker jarang msg atau call? Cth mcm 2 jam je sehari
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 31-7-2021 10:23 AM
Rase x keruan je. Butterfly la kot.
Itu la, i dh lame giler x bercinta. Last relay pon toxic.
W ...

2 jam sehari tu masa uols berchat ke?
Everyday contact?

Is he kerja busy sgt?
But if hes busy tapi still allocate time for you, okeylah kan.

Uols dah VC or exchange picture?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:28 AM | Show all posts
aku rasa baik ko buat background check sebelum nak continue secara serius. kalau wang bukan masalah hire private investigator. kalau wang ada masalah, minta tolong kawan-kawan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Aah 2 jam je. Tu la i pon pelik. Kadang i start msg dulu.
Takkan bz memanjang kan. Bile i tanye, die ckp tgh tgk Olympic. Tu la mcm xle msg pulak. Kadang2 i tertunggu jgk die msg. Ke sebab awal lagi nak mcm tu. Sbb i jenis x suke msg sgt pon tp dgn die i nak la msg. Ker i perempuan yg overthinking dan demanding? Tu yg i rase mcm nk stop je. Penat berlawan dgn perasaan sendiri dan dengan pemikiran sendiri.

Dah vc dah. Mmg org betul dgn gambar.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:36 AM | Show all posts
soalan pertama, adakah awak andartu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
_blackbird replied at 31-7-2021 10:28 AM
aku rasa baik ko buat background check sebelum nak continue secara serius. kalau wang bukan masalah  ...

I dah stalk fb die walaupon die x bagi tau. I tanye name penuh die waktu call die. Then i search kat fb name penuh die. Jumpe pulak. Sebijik la dlm gambar dan vc. So ape yg die ckp setakat ni semua yer tally. Feed die pon penuh pasal bola je. And sembang2 kwn kwn die. Sampai i terjumpe status die kat ex gf die 2 thn lps.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Klau dalam hidup u ada family or kawan2 yg rajin carikan calon mesti mudah. U tinggal try berkawan & tapis je. Kalau tak ok u next kan aja asalkan u dah try sampai la u jumpa calon yg betul2 sesuai. Insecure ke tak u kena berani redah je  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2021 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 31-7-2021 10:36 AM
soalan pertama, adakah awak andartu?

Ni yg mls citer kat forum. Mst u akan jump in. Then tny adakah andartu. Omg. Yup. Ramai je andartu. Not lucky to get married awal.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Ayda89 replied at 31-7-2021 10:42 AM
Klau dalam hidup u ada family or kawan2 yg rajin carikan calon mesti mudah. U tinggal try berkawan & ...

Dah. Sampai mak i tanye kwn2 die. Malu ye Ya Allah.  Ade yg jawab dh kawen anak 2..ade yg dh tunang. Yup mmg xde. Tu yg i cari online. Klo kwn i pon ramai dh kawen beranak pinak. Ade yg tinggal pon gay.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga dipermudah..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:48 AM | Show all posts
MsPercy replied at 31-7-2021 10:42 AM
Ni yg mls citer kat forum. Mst u akan jump in. Then tny adakah andartu. Omg. Yup. Ramai je andartu ...

i tanya ni bukan ape...nak membantu, as you know, andartu ada 3 kategori, lain2 kategori...lain2 pula tekniknya...

so awak dlm kategori mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 31-7-2021 10:47 AM
Moga dipermudah..

Tengkiu  boomi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 31-7-2021 10:48 AM
i tanya ni bukan ape...nak membantu, as you know, andartu ada 3 kategori, lain2 kategori...lain2 p ...

Tak ingat la kategori yg u buat tu. I 34. So kategori mane.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 31-7-2021 10:46 AM
Dah. Sampai mak i tanye kwn2 die. Malu ye Ya Allah.  Ade yg jawab dh kawen anak 2..ade yg dh tunan ...

I selalu dengar org suggest involve kan diri dalam aktiviti yg boleh buka peluang utk u jumpa ramai org baru. Tapi since dah pkp macamni agk susah la kot kan..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 11:03 AM | Show all posts
MsPercy replied at 31-7-2021 10:51 AM
Tak ingat la kategori yg u buat tu. I 34. So kategori mane.

andartu junior...nak masuk andartu senior dah ni...

kategori awak ni masih belum terlambat...tapi scope lelaki pilihan sudah semakin kurang...

dlm umur mcm ni, hampir kesemua lelaki sudah berkahwin, dah ada 2-3 anak...lelaki pilihan perlu yg lebih berusia sedikit dr anda, sebab awak pun dah more or less establish...lelaki2 muda yg single tak mungkin ada pemikiran seperti awak...cuma lelaki2 yg available highly likely anak mak...atau jenis mat lembut (bukan pondan, tetapi nampak cam pondan)...

mencari lelaki online tidak di galakkan utk your age group...kalau boleh, tempat mencari pasangan adalah di tempat kerja atau kawasan sekitar...kalau boleh berlainan bangunan atau berlainan pejabat...i dont recommend you indulging in social activities mcm kelab bicycle ke, kelab hiking ke, etc...

cuma dlm age group ni, you kena berani approach lelaki...approach indirectly, especially kpd lelaki yg you suka dan minat...memang menakutkan, tetapi the reward is great...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list