JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
229076
View
671
Reply

Komik & Majalah Malaysia:Ujang,Gempak etc.

[Copy link]

Author: JUSTcircle       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-10-2004 12:23 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by JUSTcircle at 18-2-2010 21:07

X KAN SUMER KOMIK JOPUN JER..KOMIK MSIA KORG X MINAT KER?
AKU SUKER BACER UJANG...


MetalFire's edit
-OK thread ni bukan sekadar menceritakan tentang majalah Ujang tapi memberi skop yang lebih luas terhadap Komik dan majalah keluaran tempatan.So have fun okey

Apo?


Ujang


G3


Gila-Gila


Blues Selamanya


Gempak Starz
Reply

Use magic Report

J
Post time 18-10-2004 04:46 AM | Show all posts
:stp: :hmm:
Reply

Use magic Report

d@rk^w|z@rd This user has been deleted
Post time 18-10-2004 11:59 AM | Show all posts

hahaha...

Reply

Use magic Report

d@rk^w|z@rd This user has been deleted
Post time 18-10-2004 12:00 PM | Show all posts

hahaha...

blues tue ko tak layan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2004 10:30 AM | Show all posts
ujang tu maner ader blues sekarang...
lawak citer ni kategori lawak melayu...
x kan korg xminat? then kartun dier pun x der ciri2 kartun jopun atau mat salleh sgt...

best aper? komik jepun mmg aku layan...tapi aku amik yg logik jer...citer2 tak logik ni aku malas... but,x kan x minat ujang?

mcm ader kartun tok ketua, lampor, tok moh, workshop, selangkah ke alam misteri...
penulisan plak.. warkah momok, aku dan sepatu.. kira bg aku bestla...

x kan minat korg kat kartun jepun jer.... meluaskanlah sikit minat tuh!!!! try bacer dulu..kekadang tuh ader gak pengajarannyer bacer komik tu... ader tok putih yg bg tazkirah..kekadang lawak dorg pun ader yg moralnya...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 05:19 PM | Show all posts
Ujang dulu bagus, tapi sekarang tak lagi...



I am destined by the mysterious powers to walk hand in hand with my strange heroes, viewing life in all its immensity as it rushes past me, viewing it through laughter seen by the world and tears unseen and unknown by it.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 05:32 PM | Show all posts
Originally posted by asellus at 19-10-2004 17:19:
Ujang dulu bagus, tapi sekarang tak lagi...



I am destined by the mysteri ...





yer laaaaaaaaaa dedulu mmg best gilerrrrrrrrrrrrrrr

sekarnag dah tak bestttttt...

pssssttttt.....  ader laei ker UJANG nih??
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2004 06:23 AM | Show all posts
Originally posted by Pe4RL at 19-10-2004 05:32 PM:





yer laaaaaaaaaa dedulu mmg best gilerrrrrrrrrrrrrrr

sekarnag dah tak bestttttt...

pssssttttt.....  ader laei ker UJANG nih??


Masih ada di pasaran.



I am destined by the mysterious powers to walk hand in hand with my strange heroes, viewing life in all its immensity as it rushes past me, viewing it through laughter seen by the world and tears unseen and unknown by it.
Reply

Use magic Report

J
Post time 20-10-2004 11:20 AM | Show all posts
hmm.. rasanya tahu. pernah baca sekali. teringat dialognya :
A: aku menarik ke?
B: tak
A: kau tengok, aku menarik la (sambil menarik B)

kelakar? pfffttt
Reply

Use magic Report

nikk This user has been deleted
Post time 21-10-2004 09:59 AM | Show all posts

????/????

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2004 02:40 PM | Show all posts
aku pun rasa ujang makin dah tak best sekarang
dulu2 kalu baca mesti pecah tali barut gelak
tapi sekarang sambil baca makin tensen aku tak paham lawak apa yg nk disampaikan
ke memang tak lawak lansung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2004 11:21 PM | Show all posts
aku dr kecik lagi minat ngan ujang... mmg x nafi..tahap lawak dorg dah kureng..sbb byk kartunis lama berpindah ker komik lain..BLUES ngan APO?
tu yg aku kurang skitla...
kalo dulu suker citer hang lekuk, budak hostel, abe, mcm2la...
yg stay lagi sampai sekarang selangkah ke alam misteri ngan workshop jer.. hikayat gunung terkelendat pun takder dah.. tapi bg aku bakat2 baru pun best gak.. mcm kartun lampor tu best aper... tok ketua tu pun aku suker.. kekadang x nafi ader yg lawak mcm x best.. bygkanlah.. lama sgt berkecimpung... dorg pun mesti dah kering idea nak cari bhn tok wat lawak..

but bg aku still ader lawak gak.. tapi x semuala...

aku suker lukisan kaktus..comel jer..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2004 04:24 PM | Show all posts
Originally posted by JUSTcircle at 22-10-2004 11:21 PM:
aku dr kecik lagi minat ngan ujang... mmg x nafi..tahap lawak dorg dah kureng..sbb byk kartunis lama berpindah ker komik lain..BLUES ngan APO?
tu yg aku kurang skitla...
kalo dulu suker citer han ...


aku minat giler kat citer Abe tu
dulu masa aku sekolah memang ada kuar koleksi Abe nie tapi masa tu aku takde duit
camne ek nak beli koleksi nie lagi?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2004 12:59 PM | Show all posts
Originally posted by buDak_gaTaL at 23-10-2004 04:24 PM:


aku minat giler kat citer Abe tu
dulu masa aku sekolah memang ada kuar koleksi Abe nie tapi masa tu aku takde duit
camne ek nak beli koleksi nie lagi?

tryla antar email kat kartunis dia...
betullah citer abe tuh mmg sedih...lepas pakcik dia mati..nenek dia plak mati..

penghabisan dier camner erk?
pelukis dier aie x salah aku!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2004 03:10 PM | Show all posts
btol tu
ending die abe jumpa orang yang sebijik muka macam abang yang dia sayang tu(kena bunuh oleh 2 org jahat..aku dah lupe nama)
sebab tu abe dah tak sedih lagi
dulu aku dah emel kartunis mereka,tapi takde respon pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2004 01:00 AM | Show all posts
Originally posted by buDak_gaTaL at 24-10-2004 03:10 PM:
btol tu
ending die abe jumpa orang yang sebijik muka macam abang yang dia sayang tu(kena bunuh oleh 2 org jahat..aku dah lupe nama)
sebab tu abe dah tak sedih lagi
dulu aku dah emel kartunis mer ...

abg dia ker yg kena bunuh tuh? setahu aku tu pakcik dialah... yg kena bunuh ngan dua laki yg jahat tu kan? yg mmg selalu dengki kat abe n pakcik dia sbb belasah dorg n kantoikan diorg nyer projek!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2004 10:43 AM | Show all posts
a'ah..betul ler tu
ooo..pakcik dia rupanya,aku pun dah lupa
tapi ending tu memang sedih skit
sebab tu aku teringin nak baca balik citer nie
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2004 03:00 PM | Show all posts
aku minat APO?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2004 06:25 PM | Show all posts
Originally posted by Ajie_Shinoda at 25-10-2004 03:00 PM:
aku minat APO?

apo? pun orait gak sbb kartun dier pun mcm dari negara timur!! tapi cerita byk fantasi skit!! kalo BLUES!! mak iah!!! x thn aku..jiwang abis!!! sbb tu aku hanya menykong apo? dan ujang jer.. but ujang no. 1 lah kalo nak bandingkan yg 2 tuh!!!

a'ah..betul ler tu....

paling sedih time dia thn sumer org jgn tanam pakcik dier tuh!! mmg sadisla.... last2 dier camtu jer ker?(abe)..dia punyer otak still x leh baik lagi? still jadi budak sindrom down gak eh?

eh,cerita hang lekuk ko x uker ker? dukunyer kartun!! best ar.. hang lekuk tu selalu diperbodoh2kan oleh tuah ngan jebat.. tapi paling kuat si lekuk tu gak!!!! lelagi part kepala dia yg mcm besi tuh!!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2004 02:54 PM | Show all posts
Ujang bumper puasa ader citer ape yg best...aku beli ujang nih setahun dua kali jer.masa bumper puasa ngan bumper raya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2004 09:25 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 26-10-2004 02:54 PM:
Ujang bumper puasa ader citer ape yg best...aku beli ujang nih setahun dua kali jer.masa bumper puasa ngan bumper raya

aku baru beli tadi...
oklah gak... lawak tu lawak lah gak!! aku byk gak gelak.. tapi x sumer.. ader lah beberapa lawak yg mmg hampeh x bodoh giller.. tapi nak wat camner kan? otak diorg tuh bukannyer machine nak dapat idea sesenag.. tapi aku suker baca "aku dan sepatu".. yg tu lawak last2 dia...

harga rm9.90 sbb ader cd sekali ngan kad raya spesel dier... aku nak try wat esok... cd plak aku belum tgk lagila...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2004 02:35 PM | Show all posts
Originally posted by JUSTcircle at 25-10-2004 06:25 PM:
paling sedih time dia thn sumer org jgn tanam pakcik dier tuh!! mmg sadisla.... last2 dier camtu jer ker?(abe)..dia punyer otak still x leh baik lagi? still jadi budak sindrom down gak eh?



abe tu sampai habis dia masih lagi camtu
tapi orang yang serupa macam abg din dia yang mati tu layan dia dgn baik
sbb tu ler Abe kembali ceria
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2004 02:36 PM | Show all posts
Originally posted by JUSTcircle at 25-10-2004 06:25 PM:
eh,cerita hang lekuk ko x uker ker? dukunyer kartun!! best ar.. hang lekuk tu selalu diperbodoh2kan oleh tuah ngan jebat.. tapi paling kuat si lekuk tu gak!!!! lelagi part kepala dia yg mcm besi tuh!!!


dulu pun aku minat gak citer nie
dah ada kuar koleksi ker?
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2004 02:38 PM | Show all posts
Originally posted by JUSTcircle at 26-10-2004 09:25 PM:
aku baru beli tadi...
oklah gak... lawak tu lawak lah gak!! aku byk gak gelak.. tapi x sumer.. ader lah beberapa lawak yg mmg hampeh x bodoh giller.. tapi nak wat camner kan? otak diorg tuh bukannyer machine nak dapat idea sesenag.. tapi aku suker baca "aku dan sepatu".. yg tu lawak last2 dia...

harga rm9.90 sbb ader cd sekali ngan kad raya spesel dier... aku nak try wat esok... cd plak aku belum tgk lagila...


cd tu kelakar tak ?
aku suka yang yg bumper tahun lepas
memang citer vcd tu kelakar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-10-2004 06:37 PM | Show all posts
Originally posted by buDak_gaTaL at 27-10-2004 02:38 PM:


cd tu kelakar tak ?
aku suka yang yg bumper tahun lepas
memang citer vcd tu kelakar

cd dier kartun usop sontoriaan nyer citerla.. 2 episod..satu pasal nak wat persembahan merdeka.. satu pasal meriam buluh.. oklah..aku suker ayat bebudak tuh best!!!! kartun? korg pun tau still lemah lagi..maklumler kartun msia..

hang lekuk mmg best..aku mmg suker giler... dukunyer otak mmg geliga nak rosakkan sejarah malaya.. ekekeke:cak: tapi aku tetap suker..lelagi part org cannibal nak mkn dorg..si lekuk ni tipu kater diorg ader aids.. mmg lawakla.. x jadi org2 asli tu nak makan.. hahahah..koleksi dier aku tak taula..kaolo ade aku pun nak beli satu...

pasal abe tuh, aku baru ingat..betullah aper yg ko cakap..dier jumpa laki yg muker samer pakcik dier..then,layan dia ngan baik gak!!!! sedih tol citer tuh!! but ending dier puas hatila..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049006s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list