Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
250177
View
2246
Reply

[Merged] Kongsi cerita - Mary Kay

  [Copy link]

Author: tomel       Show all posts   Read mode

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 29-4-2005 04:55 PM | Show all posts
waaahhhhh : dah lama tak online. Byk kerja daaaa.....

Bagus juga perkembangan topic ni yek.

Sutera.... Replenish C tu hebat sungguhlah. Muka saya licin & gebunyaaaa.... :clap: berbaloi juga duit saya membelinya, RM415 utk 1 bln memang berkesanlah.

Eh! sutera.. ramai geng nak suruh awak buat demo. awak buatlah satu tempat yang sesuai utk mereka semua ni. Mereka semua dengki & jelesss nengok muka saya...:gila: Arrangelah satu tempat, kita kumpoi ramai2.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2005 07:58 AM | Show all posts
suteraaaa...thanksss bebanyak sbb susah payah hantar lip mask dgn sampel2 tu sumerr...bestnyerrrr:gila:
balik jer rumah terus bam bukak belek satu2..hikhik
ff:hihihhi...rugi tadak rumah masa tu..mak kiter kata awk cantik..putih merah..ni mesti penangan mary kay:bgrin:
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 3-5-2005 12:52 PM | Show all posts
Originally posted by tembamgirl09 at 3-5-2005 07:58 AM:
suteraaaa...thanksss bebanyak sbb susah payah hantar lip mask dgn sampel2 tu sumerr...bestnyerrrr:gila:
balik jer rumah terus bam bukak belek satu2..hikhik
ff:hihihhi...rugi tadak rumah mas ...



:lol tembamgirl09... terima kasih juga. I pun frust gak sbb tak dapat jumpa you hari tu. Nanti I ajar mcm mana nak pakai sample2 yg I beri kat you tu yek.
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 3-5-2005 01:00 PM | Show all posts
Originally posted by baBY_p.flower at 29-4-2005 04:55 PM:
waaahhhhh : dah lama tak online. Byk kerja daaaa.....

Bagus juga perkembangan topic ni yek.

Sutera.... Replenish C tu hebat sungguhlah. Muka saya licin & gebunyaaaa.... :clap: berbalo ...


bagus baBY... you ni memang best larr... why not you and ur frens berjumpa dgn SSD I di hotel kat PJ (not sure yet hotel yg mana satu dia nak reserve)... Sabtu 7 Mei 2005, pukul 5 pm - 7 pm utk FREE Bengkel Kecantikkan Mary Kay. Ok tak? Pls confirmkan dgn I before 5 Mei 2005.
Reply

Use magic Report

ace This user has been deleted
Post time 3-5-2005 01:28 PM | Show all posts

7 May

Teringin gak nak pergi.. tapi dah ada event pulak...
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 3-5-2005 01:54 PM | Show all posts
Putri... cuba read this 4 ur Info.



TimeWise
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 3-5-2005 02:00 PM | Show all posts
Originally posted by ace at 3-5-2005 01:28 PM:
Teringin gak nak pergi.. tapi dah ada event pulak...


takpe... maybe next time. 1 Jun 2005 (Rabu)... SSD dr Johor ni akan turun KL lagi. Sesiapa yg nak join Bengkel Kecantikan Mary Kay ini bolehlah hadir pd pukul 6 pm - 8 pm. Dan jika sesiapa nak tau ttg event & benefit Mary Kay ni leh trus join our event pd pukul 8 pm - 10 pm pd hari yg sama. :love:
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 3-5-2005 02:41 PM | Show all posts


Replenish C - RM415
(Pure Vitamin C extract 325mg + Emulsion 6.8ml) x 4pcs
Apply Replenish C when skin shows the visible signs of dull and tiredness. Main ingredients with Pure Vitamin C extract, AHA & BHA and plant extracts help even the skin tone and reveal bright, supple and smooth skin. Separated packaging ensures freshness and effectiveness of Vitamin C. Having perfect results after 4 week treatments.
Reply

Use magic Report

mayanque This user has been deleted
Post time 3-5-2005 06:11 PM | Show all posts
produk ni sesuai ke tak untuk kulit sensitif? I tengah mencari produk kecantikan. I tengok foto testimonial tu.., nampaknya memang berkesan. Ada ke tak lagi foto2 yg lain? sebenarnya roomate I yg suruh I register di forum ni, katanya banyak info. Memang banyak info pun.. :
sutera76, muka I ni kusam and nampak banyak garis2 halus di muka... produk apa yg sesuai?
Reply

Use magic Report

my_successivo This user has been deleted
Post time 3-5-2005 06:38 PM | Show all posts
Originally posted by mayanque at 3-5-2005 06:11 PM:
produk ni sesuai ke tak untuk kulit sensitif? I tengah mencari produk kecantikan. I tengok foto testimonial tu.., nampaknya memang berkesan. Ada ke tak lagi foto2 yg lain? sebenarnya roomate I yg s ...


mayanque.. u takkan menyesal guna mary kay.. sebab memang berkesan gilozzz... cun siut.. geng-geng I pun ramai dah bertukar ke mary kay skincare. semua senyum melebar. cuba.. jgn tak cuba... hehehehe.......
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 4-5-2005 10:54 AM | Show all posts
Originally posted by mayanque at 3-5-2005 06:11 PM:
produk ni sesuai ke tak untuk kulit sensitif? I tengah mencari produk kecantikan. I tengok foto testimonial tu.., nampaknya memang berkesan. Ada ke tak lagi foto2 yg lain? sebenarnya roomate I yg s ...


Semua produk Mary Kay memang sesuai sesangat dgn sensitif skin. Utk skin you I suggest Set Miracle Happens bernilai RM490 terdapat 4 barang. Volume penggunaan sehingga 6-7 bln. Memang sesuai utk person yg nak menganjalkan kulit, menghilangkan garis2 halus di muka. Untuk kelihatan awet muda. :cak: SEMUA NAK KELIHATAN MUDA DARI USIA SEBENARNYAKAN...... :ah:




Age Fighter Series
It's the perfect 24 hour age-fighting series. You can help your skin look younger with our revolutionary age-fighting system that protects and energizes skin during the day and renews and repairs the skin by night.

       
Miracle Set
TimeWise
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 4-5-2005 11:33 AM | Show all posts
Originally posted by tembamgirl09 at 3-5-2005 07:58 AM:
suteraaaa...thanksss bebanyak sbb susah payah hantar lip mask dgn sampel2 tu sumerr...bestnyerrrr:gila:


hi.. cara2 nak pakai lipmask dah tahu kan....

Sample2 yg I bg tu terdiri dari 2 sample colour Cream To Powder Foundation, Lip Balm, Liquid Foundation, Lipstik & set satin hand. Betul tak?

Cream To Powder Foundation ni ialah 2-way-cake foundation. Kulit Oily tak sesuai nak pakai. Tapi I tak tau skin you jenis apa, so.... I just bg je sample. Kalau muka u oily... jgn pakai ye. Bg je kat sesape yg sesuai.

Liquid Foundation ni pula memang sesuai utk kulit semua jenis kulit. Sapu rata2 dikulit.

Lip Balm pakai seblm lipstik.

Kan ada bekas kecil yg I tanda No. 1, 2, 3 & 4 tu kan.... yang itu ialah sample ukt Set Satin Hand. Number pd bekas tu menandakan step2 yg perlu diikuti... cuba baca ini...

Follow steps for treating yourself to the softest hands and feet ever:

Step 1: (bekas No. 1)
Dispense an ample amount of Extra Emollient Night Cream into palm of hand. Massage hands / feet gently.

Step 2: (bekas No. 2)
Dispense an ample amount of Extra Emollient Night Cream into palm of hand. Massage hands / feet gently.

Step 3: (bekas No. 3)
Squeeze an ample amount of Satin Hands Cleansing Gel into palm of hand. Massage into hands / feet, same as above. Rinse hands / feet thoroughly under warm, running water and dry hands / feet completely.

Step 4: (bekas No. 4)
Squeeze an ample amount of Satin Hands Hand Cream with Sunscreen SPF 4 into palm of hand. Massage hands / feet gently.


** Clear tak... anyway... mcm mana dgn experiance pakai Lip Mask? You tak nak sample skincare lak ke? Kalau nak... just bgtau email address you... I send Analisis Skin Form utk you isi before I send sample yg sesuai. Thank you....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2005 11:40 AM | Show all posts
Originally posted by sutera76 at 08-07-2003 11:33 AM:


hi.. cara2 nak pakai lipmask dah tahu kan....

Sample2 yg I bg tu terdiri dari 2 sample colour Cream To Powder Foundation, Lip Balm, Liquid Foundation, Lipstik & set satin hand. Betul tak ...

hehehehe...bibir jadi lembut dan bestt sangat lepas pakai lipmask tu stera..rasa cam bibir kak nita laksss:cak:

emmm..paham...nnt balik bam cuba..
tq sutera:hug:
Reply

Use magic Report

ace This user has been deleted
Post time 4-5-2005 12:02 PM | Show all posts

sutera..

You selalu cover area mana? I mean place prefered? Teringin gak nak try sample2 you tu...
Reply

Use magic Report

my_successivo This user has been deleted
Post time 4-5-2005 12:46 PM | Show all posts
Originally posted by tembamgirl09 at 4-5-2005 11:40 AM:

hehehehe...bibir jadi lembut dan bestt sangat lepas pakai lipmask tu stera..rasa cam bibir kak nita laksss:cak:

emmm..paham...nnt balik bam cuba..
tq sutera:hug:


lipmask... hmmmm memang best gilerzzz.. bibir lembut je & lelama kita pakai bibir yg lebam leh merah smula. :love: tembamgirl cuba ler set satin hand tu... I guarantee you mesti fall in love punye.......
Reply

Use magic Report

mayanque This user has been deleted
Post time 4-5-2005 01:03 PM | Show all posts
boleh tahan juga ye harganya. maklumlah mayanque dah tua tapi masih study lagi. Feedback memuaskan ke? kalau tak berkesan langsung boleh tukar barang lain @ refund duit ye? bagi mayanque pikiq dulu ya... :stp:
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2005 01:40 PM | Show all posts

money back gerenti

Originally posted by mayanque at 4-5-2005 01:03 PM:
boleh tahan juga ye harganya. maklumlah mayanque dah tua tapi masih study lagi. Feedback memuaskan ke? kalau tak berkesan langsung boleh tukar barang lain @ refund duit ye? bagi mayanque pikiq dulu ...



akum,harga sebenar nyer affordable.kalo tak puas hati bole tukar formula lain,dan kalo betul2 taknak pakai bole refund balik duit.no obligation.tapi actually semua product marykay berkesan.kalo tersalah consulted dr beauticonsultant mungkin.
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 4-5-2005 02:48 PM | Show all posts
Originally posted by ace at 4-5-2005 12:02 PM:
You selalu cover area mana? I mean place prefered? Teringin gak nak try sample2 you tu...


actually KL & Selangor. Kalu di luar kawasan... must be ramai org lar.. biasanya I bg Analisis Skin Form pd prospect pastu I send sample2 kat mereka. Beri tunjuk ajar skali. Then anything they call me. If you wanna try... just inform me... ok.
Reply

Use magic Report

ace This user has been deleted
Post time 4-5-2005 03:03 PM | Show all posts

sutera,

I pm you ok..
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 4-5-2005 04:27 PM | Show all posts
Originally posted by mayanque at 4-5-2005 01:03 PM:
boleh tahan juga ye harganya. maklumlah mayanque dah tua tapi masih study lagi. Feedback memuaskan ke? kalau tak berkesan langsung boleh tukar barang lain @ refund duit ye? bagi mayanque pikiq dulu ...


kak mayanque still study lagi? rajinnya akak ni yek. kata roomate suggest forum ni... akak duk ngan member ke? (byk lak tanya aku ni ye....) :lol akak jgn mare ye... :hug:

Anyway.... harganya sungguh reasonable. sutera jamin akak gerenti puas hati.
Reply

Use magic Report

mayanque This user has been deleted
Post time 5-5-2005 09:56 AM | Show all posts
Originally posted by sutera76 at 4-5-2005 04:27 PM:


kak mayanque still study lagi? rajinnya akak ni yek. kata roomate suggest forum ni... akak duk ngan member ke? (byk lak tanya aku ni ye....) :lol akak jgn mare ye... :hug:

Anyway....  ...


sutera akak masih study lagi. Study management accounting sebab akak ada business Nursery, nak menambah ilmu pengetahuan. Memang akak duduk di hostel sebab rumah jauh di Kedah. Akak dah buat keputusan... akak nak belilah set miracle happens + foundation. Macam mana cara pembayaran and penghantaran barang?
Reply

Use magic Report

ace This user has been deleted
Post time 5-5-2005 10:04 AM | Show all posts
mayanque

sutera akak masih study lagi. Study management accounting sebab akak ada business Nursery, nak menambah ilmu pengetahuan. Memang akak duduk di hostel sebab rumah jauh di Kedah. Akak dah buat keputusan... akak nak belilah set miracle happens + foundation. Macam mana cara pembayaran and penghantaran barang


am sure u'll never regret it! (belum pakai lagi tapi yakin.. since if it doesnt suits you, you can swap with other sets that ngam).
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 5-5-2005 12:27 PM | Show all posts
Originally posted by ace at 5-5-2005 10:04 AM:
mayanque



am sure u'll never regret it! (belum pakai lagi tapi yakin.. since if it doesnt suits you, you can swap with other sets that ngam).


that's right... so akak tak perlu risau pasal kerugian duit begitu saja. Jika tak sesuai boleh tukar another produk yg sesuai or akak boleh refund duit jika akak dapati produk ni memang worst bg akak.

Anyway... I dah pm kat akak.
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 7-5-2005 11:45 AM | Show all posts
Originally posted by baBY_p.flower at 29-4-2005 04:55 PM:
waaahhhhh : dah lama tak online. Byk kerja daaaa.....

Bagus juga perkembangan topic ni yek.

Sutera.... Replenish C tu hebat sungguhlah. Muka saya licin & gebunyaaaa.... :clap: berbalo ...


ok baBY..... confirm dgn members kita jumpa pd 1 June 05, pd pukul 6 pm - 10 pm di HQ Mary Kay, Damansara Utama, Petaling Jaya, Selangor. That day, my SSD akan tolong I buat demo & praktikal beauty class ni. Ok, try confirmkan dgn member2 you ye....

Those everyone yg interested nak join skali... pun boley join... just free!!!
Reply

Use magic Report

mayanque This user has been deleted
Post time 9-5-2005 07:33 PM | Show all posts
lembutnya produk mary kay ni yaaaa... terima kasih sutera. Akak terima pg tadi, terus pakai. Sekali pakai je dah terasa kelembutannya. Rasa segar.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047325s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list