JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
66481
View
1053
Reply

American Football (NFL)

[Copy link]

Author: hetrek       Show all posts   Read mode

Post time 20-4-2006 08:25 AM | Show all posts

Reply #49 chuckiey's post

dulu aa power masa dwayne wade main, tahun 2003 masa aku freshman.. tapi this year not bad lah dapat masuk tourney..

aku pun start layan college football last year.. tapi aku layan tiga bowl jer.. sugar bowl, orang bowl dan rose bowl yg ni  wajib aa.. aku suka dua2 USC dgn Texas tp sbb USC overated sgt tu aku sokong Texas tu.. puas hati duh Texas menang haha.. aku ingat nak angkat satu jersey Bush tgk rege jer cancel terus..

weish ko main snowboard bukan kena sewa ker board dia.. ker ko beli sendiri.. sbb aku gi sekali gak tgk rege dia boleh tahan gak nak sewa.. kalu terer main takper gak ni baru nak belajar.. aku main snow tube jer kes kes kes..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:07 AM | Show all posts
cara kedua dema pakai dish lutsinar yg mcm satelit dish astro tu. kalau mike perhatikan kat tepi padang tu, ada bbrp individu yg bawak dish ni kehulu-kehilir dan halakan pada org2 tertentu. tapi dema ni org yg berkecuali, selalunya samada dari NFL sendiri atau NFL Films atau stesen2 TV yg buat liputan. gunanya utk gimik siaran atau utk dokumentari NFL Films. dema tak benorkan team curi dialog atau kod pihak lawan. --> bahaye nih kalo salah gune..bole curikcurik dengar orang kate..nahntah dieorang ni cia kot...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:13 AM | Show all posts

Reply #49 chuckiey's post

wah..layan snowboard..aku pun minat nak try..sebab aku pun main skateboard gak..tapi..takde can laa kat Malaysia nih.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:25 AM | Show all posts
ooh..curling ke name die..cam lawn bowl ngan petanque...cume atas ais saje...cam klaka pun ade gak game nih...bersungguhsungguh dieorang mengemop lantai tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 09:40 AM | Show all posts
Originally posted by hetrek at 20-4-2006 09:25 AM
ooh..curling ke name die..cam lawn bowl ngan petanque...cume atas ais saje...cam klaka pun ade gak game nih...bersungguhsungguh dieorang mengemop lantai tuh..


atteee, weehhh!!!

ha ha ha.... masa teman mola2 tengok dulu pun terboring yg amat sgt... tak tahu kat mana nak sorak... duduk aje leee. bila org sorak, teman sorak sama...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 09:44 AM | Show all posts

Reply #54 hetrek's post

mule2 tgk game tu gelak jugak la.. tak sangka wujudnye sport tu, list dlm olympic games lak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:48 AM | Show all posts
Originally posted by spitfire007 at 20-4-2006 09:40 AM


atteee, weehhh!!!

ha ha ha.... masa teman mola2 tengok dulu pun terboring yg amat sgt... tak tahu kat mana nak sorak... duduk aje leee. bila org sorak, teman sorak sama...



haha...klaka la ko nih....aku rase sukan ni kalo kite betulbetul passion...ape jenis sukan pun kite akan jadi minat...lantak la ape orang kate..ye tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:51 AM | Show all posts

Reply #56 chuckiey's post

aku rase game ni mesti start kat kawasan pedalaman..pastu berkembang...takpun..saje je nak tangkap muat masuk winter olympic kot.....hmm...teringat aku crite cool running...orang jamaica nak buat team bobsled (taktau eje la) nak masuk winterolympic...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 09:53 AM | Show all posts

Reply #51 ai****eru's post

tuan rumah, tumpang off topic sat ye...

time freshman year aku sewa board.. season tu gi snobod 2-3 kali je... sakit jugak la skali snobod kene bayar 40-50 dollar utk lift ticket + sewa board.. next seasonnye, time aku sophomore aku beli set snobod sendiri.. aku beli used je, board+binding+boot dlm 100 dollar.. brand Burton.. save banyak gak la kalo ade board sendiri... & sebuleh2nye, kitaorg main weekdays.. kat tempat aku ni, ade tiket weekdays yg murah, half price dr harge tiket biase..aku main dgn senang ati..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:59 AM | Show all posts
apsal ha football ni kejap je..september sampai febuary je...rase cam tak puas lak..haritu kuar kat astro..astro bawak live tu dari us..gilo...tapi aku tak sempat tengok..satu season tak tengok..rumah tempat aku blaja mane ade astro...semapt tengok beberape minit sebelum abis je...superbowl..reply punye....pittsburg steeles (haha taktau eje laa) menang...

smalam aku tengok news..orang china ke orang jepun...wang name die...jadi picther untuk ny yankee...hebat jugak orang asia nih...(samada orang china atau jepun la..taktau la kotkot cine amerike)...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 10:01 AM | Show all posts

Reply #59 chuckiey's post

tadehall..off pun off la..open skit....aku rase ko ni perempuan la...kan?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 10:21 AM | Show all posts

Reply #59 chuckiey's post

best tu dude. member2 melayu aku semua tak minat layan sukan seh sibuk dok lam blek layan video games. aku pergi main tube tu pun sbb ada member omputih yg ajak. ada pulak sekali member2 melayu aku pi main snowboard time aku balik mesia winter break. sepanjang aku kat sini mmg tak berkesempatan nak main la. aku grad dah bulan 5 nih.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 10:27 AM | Show all posts

Reply #60 hetrek's post

org taiwan tu hehe (aku cheat - refer kat yahoo sport).. aku tak kenal sgt roster MLB nih yg aku kenal rodriguez, hideki, jeter, ngan sheffield, ark satu lagi johnny damon.. ingat dulu ada sorang mamat omputih amerika bagitau aku baaseball ni game utk pondan.. haha.. sbb mana ada banyak contact pun.. pukul bola pastu lari la laju2.. tp aku enjoy jer baseball nih.. sbb syok ah tgk pitcher baling laju tak igat sampai batter takleh pukul langsung..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 11:53 AM | Show all posts
wang kan name die orang taiwan tu? apetah...tak ingat dah..aku kengkadang boring tengok baseball nih..cume best tengok kalo sume base dah ade orang, tinggal nak lari je..mase best lagi kalo die pukul bola tak homerun..baru syok tengok die lari..kalo homerun..die jalan je..

eh..snowtube tu camne rupe die? aishi..ko kat sane sape sponsor?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 12:26 PM | Show all posts
Originally posted by hetrek at 20-4-2006 09:51 AM
aku rase game ni mesti start kat kawasan pedalaman..pastu berkembang...takpun..saje je nak tangkap muat masuk winter olympic kot.....


attee, wehhh!!!

mungkin ada kebenarannya di situ, teman pun tak pegi check asal usul sukan ni tapi yg teman tahu ia amat popular di negara2 scandinavia. hingga jadi natinal sports pun ada

hmm...teringat aku crite cool running...orang jamaica nak buat team bobsled (taktau eje la) nak masuk winterolympic...  ...


ttg team jamaica dlm sukan bobsled di winter olympic tu mmg betul2 kejadian, bukan dongengan... filem tu dibikin bersasakan kisah benar! cuma ditokok-tambah sana-sini sikit. dema buat persiapan rapi dan lanjut. rakyat jelata yg miskin pun tompang beri sumbangan dlm segala bentuk... termasuk wang ringgit dan ayam serta haiwan peliharaan utk biayai pasukan ni. dema layak ke winter olympic tu (tak ingat tahun berapa dan di mana) walaupun hadapi byk rintangan. pihak OIC pun byk beri bantuan dr segi kelonggaran dan peraturan dll...

semasa temasya tu, pasukan jamaica jadi tumpuan ramai terutama media. para penonton juga beri sokongan padu pada dema ni setiap kali dema muncul. cuma, pencapaian dema tak seberapa... taman rasa dema kantoi semasa pusingan saringan lagi dgn catatan masa jauh lebih perlahan dari pasukan2 ternama tapi dema ttp dpt saanjungan atas kegigihan dema...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 12:41 PM | Show all posts

Reply #65 spitfire007's post

eh..camne ko qoute 2 kali ha?

ohh..dalam filem tu die ade gak la crite berdasarkan kesah betul...tapi rase cam tak logik sangat pun ade gak..tokok tambah la kan...bagus kan dieorang..negare yang takde salji pun semangat nak join winterolympic..hai...Malaysia bile la lagi...

aku teringat crite americanfootball..friday night light..tu pun crite betul..cume tambahtambah skit...highshcool punye level..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 03:14 PM | Show all posts

Reply #64 hetrek's post

snowtube ni ala2 water tubing la.. ko duduk atas tube, nnt ade mesin tarik sampai atas, pas tu sled turun sampai ke bwh.. bukit die tak tinggi pun.. aku pun tak pernah try sbb asyik dok snobod je.. lagipun, aku rase snowtube cam bahaye lak sbb tak leh nak stop kalo laju..  kalo snobod, buleh jugak aku slow down..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 03:30 PM | Show all posts
aku ade sorg instructor yg betul2 gile ngan boston red sock.. die asal dr boston..time red sock mng ngan yankees kot.. die dtg kelas pakai baju baseball red sock. die pernah cite yg die beli tiket red sock harge 1000 utk birthday ayah die..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 06:36 PM | Show all posts

Reply #68 chuckiey's post

redsock punyalah lama tak menang world series.. sebab tu time diorg menang diorg raya sakan...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 09:31 PM | Show all posts

Reply #66 hetrek's post

>>eh..camne ko qoute 2 kali ha?<<
cut paste <--- style aku laa

>>aku rase snowtube cam bahaye lak sbb tak leh nak stop kalo laju<<
best wohh macam naik roller coster, tp sekejap jer laa.. aku naik tak pernah sampai end.. mesti sangkut kat near end

>>redsock punyalah lama tak menang world series<<
Whte Sox pun dah lama tak menang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2006 03:09 PM | Show all posts
hmm....ade sapesape tau tak..camne nak pahamkan defense ye..dienye formation...kalo offence tu aku paham la....pass ngan rush..kalo defense..camne kite nak pilih? aku tau la skitskti..tengok dienye attackers baru pilih defense..hmm...macam nickel formation, dime, quater, 4-3, 3-4...ape ye sume tuh..ape fungsifunsgi nye?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2006 12:40 AM | Show all posts
selain dari defense line & linebacker ada lagi position cornerback dan safety..
conerback ni utk halang wide receiver dari sambut bola...kalo kena gaya boleh intercept pass..boleh dapat giliran menyerang terus...safety plak posisi paling belakang sekali..kalo2 running back & wide receiver boleh terlepas ke..still ada safety nak cover..tapi posisi ni bergantung pada taktik ler..kalo nak blitzing tu kira semua pemain dok atas tunggu nak hentam QB...
heheh tapi apa formas offense.i yang best dlm game nih hah...aku tgk macam2 nama ada..hail mary,shotgun,double ace,purge...blablabla
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2006 04:08 PM | Show all posts
adnan saidi..ko minat american football gak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2006 10:35 PM | Show all posts
huih aku takder laa study sampai semua taktik offensive dan defensive football. tp yg aku tahu, mmg banyak taktik la boleh pakai, depends on lawan nya taktik jugak la. yg menarik dalam football ni cara diorang fake play, mengelirukan taktik pihak lawan. haha.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2006 10:45 PM | Show all posts
ha`a..tu yang syok tegnok tu..die taktau kite nak serang camne..tak cam bola sepak la..

aku ade tengok america funniest home video tak silap aku..ade satu team tu..aku rase team kolej ke highschool ke..manemane la..gune handycam biase je...lepas die snap bola tu...sume...semue pemain offense..11 11 nye kumpol kat tengahtengah padang..berkerumun dalam bulatan..pas tu sume lari lintang pukang ke arah endzone lawan..dalam 11 player tu ade la sorang bawak bola tu..pihak defence keliru la kan mane satu nak tahan...klaka aku tengok..tapi tektik tu menarik la...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048383s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list