JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
67955
View
1053
Reply

American Football (NFL)

[Copy link]

Author: hetrek       Show all posts   Read mode

Post time 19-4-2006 04:03 PM | Show all posts
attee, wehh!!!

tak boleh guna tangan maknenya tak boleh pegang/genggam dgn jari any parts of the defensive's body or clothing. dia boleh block atau tolak gunakan tapak tangan, pergelangan tangan lengan atau  sekuruh badan.

kalau dlm full game, nanti dapat flag dan kena penalise 10 yds.

umpire akan buat announcement, "Holding, no. 73, offence, 10 yards, x down!"...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2006 04:06 PM | Show all posts
wahh..bole jadi referee la ko nih...ayat diepun ko leh hapal, haha...mekaseh
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2006 04:36 PM | Show all posts
Originally posted by hetrek at 19-4-2006 04:06 PM
wahh..bole jadi referee la ko nih...ayat diepun ko leh hapal, haha...mekaseh


attee, wehh!!!

enam season teman dok tengok menda ni... dah hafal...

"Illegal start, no. 75, offence, five yards, still second down!"...bila offence bergerak sebelum snap

"Encroahmentt, no. 95, defence, five yards, still second down!"... bila defence melepasi line of scrimmage sebelum snap

"Unsportsman like conduct, no. 97, defence, 20 yards penalty, first down" ... kalau tak sporting spt kasari opponent selepas wisel

dll
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2006 05:19 PM | Show all posts
"Unsportsman like conduct, no. 97, defence, 20 yards penalty, first down" ... kalau tak sporting spt kasari opponent selepas wisel---> mak aih..jauhnye..20yards..

hmm..aku ade prasan, bile foul je, ref baling bendere kuning? apsal ha? aku nengok pelik je..tiup la wisel ke kan..ni nak balingbaling kain kuning tu gak..hmm

dulu aku pelik nengok, kalo ade iklan nfl kat tv, die tunjuk player dalam padang siap ngan dialong lagi, aku pk camne la die rakam kan suare tuh, nak kate ade mikropon macam shooting kat situ takde lak, nak kate die dubbing balik, takkan la..dah lame pastu baru aku tau, die letak radio kat pad badan. kan? kan? die letak kat situ la kan mini mikropon die?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2006 05:20 PM | Show all posts
ko kat us tu minat sukan ape lagi spit? skateboard tak minat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 12:02 AM | Show all posts
Originally posted by hetrek at 19-4-2006 05:19 PM
"hmm..aku ade prasan, bile foul je, ref baling bendere kuning? apsal ha? aku nengok pelik je..tiup la wisel ke kan..ni nak balingbaling kain kuning tu gak..hmm

dulu aku pelik nengok, kalo ade iklan nfl kat tv, die tunjuk player dalam padang siap ngan dialong lagi, aku pk camne la die rakam kan suare tuh, nak kate ade mikropon macam shooting kat situ takde lak, nak kate die dubbing balik, takkan la..dah lame pastu baru aku tau, die letak radio kat pad badan. kan? kan? die letak kat situ la kan mini mikropon die? ...


attee, wehh!!!

baling bendera tu utk visual effect dan visual signal, senang nampok. dlm hiruk pikok stadium tu mana player dak dengor bunyi wisel yg seciput tu, apatah lagi penonton yg duduk kerusi paling sayup kat belakang sana, dan paling penting bagi penonton TV di romah! bila nampok aje mendera kuning tu dah tentu ada infraction. lagipun, umpire yg kat tengoh tu aje yg boleh tiup wisel, referee (ada ramai dema ni teman tak ingat berapa ramai) yg lain tu perhatikan saja dan kalau nampok kesalahan dema tak buleh tiup wisel, cuma baling flag sbg isyarat pd umpire utk hentikan pernainan...

pasal dialog dlm padang tu ada dua cara dema dapatkan.

pertama, mmg ada mikrofon dema pasang dalam helmet (ni eskperimen aje dulu, yak tahu lee kut2 skrg regular practice) bbrp pemain terpilih, terutamanya QB. ada juga team yg buat gini utk hantar isyarat 'play' pada QB, jadi tak payohlee pakai isyarat tangan mcm cara dulu2. jadi selalunya QB sorang aje yg pakai mikrofon dan earphone.

cara kedua dema pakai dish lutsinar yg mcm satelit dish astro tu. kalau mike perhatikan kat tepi padang tu, ada bbrp individu yg bawak dish ni kehulu-kehilir dan halakan pada org2 tertentu. tapi dema ni org yg berkecuali, selalunya samada dari NFL sendiri atau NFL Films atau stesen2 TV yg buat liputan. gunanya utk gimik siaran atau utk dokumentari NFL Films. dema tak benorkan team curi dialog atau kod pihak lawan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 12:15 AM | Show all posts
Originally posted by hetrek at 19-4-2006 05:20 PM
ko kat us tu minat sukan ape lagi spit? skateboard tak minat ke?


attee, wehh!!

i am a sportsman, and i watch all kind of sports, which i like laa...

skateboard antara sukan yg teman takde minat dan tak tengok sgt, cuma kadang tertengok, takpelaa

teman juga minat baseball. team feveret teman Milwaukee Brewers, walau pun dema ni saban musim asyik tercicior aje bila sampai masa playoff. ini sukan musim panas, April to October. Football is a winterish game, September to February.

masa teman di wisconsin dulu, winter dema agak teruk juga dgn suhu selalu di bawah paras beku, jadi sukan outdoors kurang. dema lebih gemor main bowling (dan minum beer). teman pun main bowling tapi tak se'terror' mana sangat. kadang2 tak sampai 100 pun score teman. longkang sering menjadi sasaran.

teman juga tengok ice-hockey, tapi wisconsin takde team full pro. yg ada semi-pro dan teamnya Milwaukee Admirals. kalau ada masa, pegi juga tengok dema main. sanggup drive dari Green Bay ke Milwaukee (200 miles) nak tengok dema main. kadang2 kalau udoh boring sangat takde apa nak buat, teman pergi tengok org2 wisconsin main sukan curling. alaaa... yg golekkan tongkol konkrit (yg mcm ayam golek tu) atas ais pakai ice-skates dan gunakan berus dan mop kawal pergerakan tongkol tu : : :pmuka:. peraturan dia lebihkurang lawn bowl juga tapi dia gunakan bulatan konsentrik ring mcm bullseye sasaran menembak. sapa boleh golekkan paling hampir dgn bullseye, dia menang!
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 02:59 AM | Show all posts
aku rasa kan skrang mmg semua team pakai microphone kat helmet tu sng nak communicate b/w coach dan QB. then QB direct pada players yg lain. ohoo prof. minat byk sukan jugak yer. aku pun suka byk games gak. bola tu wajib la. after dtg sini, aku start layan basketball dulu sbb team univ. aku masuk Final Four. then layan football bila Green Bay masuk final conference, baseball pulak aku start layan masa 2004 World Series, syok abis tgk Boston menang lawan NY Yankees. walaupun skrang ni team univ. aku barai, GB packers pun barai, Brewers tu takyah citer laa mmg every year pun camtuh. tahun ni cam ok sket laa. takder la tercorot. boleh menang gak dengan Mets ari tu., tapi aku stilll layan semua games nih. Winter Olympic pun aku layan jugak. kenal lah aku sapa Sasha Cohen hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 06:38 AM | Show all posts

Reply #48 ai****eru's post

basketball korg dpt masuk final four? terer tu... u aku asyik klh memanjang,, nak gi sokong pun tak bersemangat..aku start layan college football last season ..  suke sgt ngan team texas longhorn..tapi kat US ni, aku tangkap cintan same snowboard.. season ni, walopun snow kurang best, aku dah gi snobod 7-8 kali gak la... sorry off topic..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 06:41 AM | Show all posts

Reply #47 spitfire007's post

sukan curling ke ? first time aku tgk sport ni time winter olympic game.. mmg tak paham sungguh la.. cam tak de purpose je sport ni.. ehehehe.. ice hockey pun best juge, tapi tak de peluang nak gi tgk game ice hockey.. eh.. peluang ade, duit tak de..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 08:25 AM | Show all posts

Reply #49 chuckiey's post

dulu aa power masa dwayne wade main, tahun 2003 masa aku freshman.. tapi this year not bad lah dapat masuk tourney..

aku pun start layan college football last year.. tapi aku layan tiga bowl jer.. sugar bowl, orang bowl dan rose bowl yg ni  wajib aa.. aku suka dua2 USC dgn Texas tp sbb USC overated sgt tu aku sokong Texas tu.. puas hati duh Texas menang haha.. aku ingat nak angkat satu jersey Bush tgk rege jer cancel terus..

weish ko main snowboard bukan kena sewa ker board dia.. ker ko beli sendiri.. sbb aku gi sekali gak tgk rege dia boleh tahan gak nak sewa.. kalu terer main takper gak ni baru nak belajar.. aku main snow tube jer kes kes kes..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:07 AM | Show all posts
cara kedua dema pakai dish lutsinar yg mcm satelit dish astro tu. kalau mike perhatikan kat tepi padang tu, ada bbrp individu yg bawak dish ni kehulu-kehilir dan halakan pada org2 tertentu. tapi dema ni org yg berkecuali, selalunya samada dari NFL sendiri atau NFL Films atau stesen2 TV yg buat liputan. gunanya utk gimik siaran atau utk dokumentari NFL Films. dema tak benorkan team curi dialog atau kod pihak lawan. --> bahaye nih kalo salah gune..bole curikcurik dengar orang kate..nahntah dieorang ni cia kot...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:13 AM | Show all posts

Reply #49 chuckiey's post

wah..layan snowboard..aku pun minat nak try..sebab aku pun main skateboard gak..tapi..takde can laa kat Malaysia nih.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:25 AM | Show all posts
ooh..curling ke name die..cam lawn bowl ngan petanque...cume atas ais saje...cam klaka pun ade gak game nih...bersungguhsungguh dieorang mengemop lantai tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 09:40 AM | Show all posts
Originally posted by hetrek at 20-4-2006 09:25 AM
ooh..curling ke name die..cam lawn bowl ngan petanque...cume atas ais saje...cam klaka pun ade gak game nih...bersungguhsungguh dieorang mengemop lantai tuh..


atteee, weehhh!!!

ha ha ha.... masa teman mola2 tengok dulu pun terboring yg amat sgt... tak tahu kat mana nak sorak... duduk aje leee. bila org sorak, teman sorak sama...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 09:44 AM | Show all posts

Reply #54 hetrek's post

mule2 tgk game tu gelak jugak la.. tak sangka wujudnye sport tu, list dlm olympic games lak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:48 AM | Show all posts
Originally posted by spitfire007 at 20-4-2006 09:40 AM


atteee, weehhh!!!

ha ha ha.... masa teman mola2 tengok dulu pun terboring yg amat sgt... tak tahu kat mana nak sorak... duduk aje leee. bila org sorak, teman sorak sama...



haha...klaka la ko nih....aku rase sukan ni kalo kite betulbetul passion...ape jenis sukan pun kite akan jadi minat...lantak la ape orang kate..ye tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:51 AM | Show all posts

Reply #56 chuckiey's post

aku rase game ni mesti start kat kawasan pedalaman..pastu berkembang...takpun..saje je nak tangkap muat masuk winter olympic kot.....hmm...teringat aku crite cool running...orang jamaica nak buat team bobsled (taktau eje la) nak masuk winterolympic...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2006 09:53 AM | Show all posts

Reply #51 ai****eru's post

tuan rumah, tumpang off topic sat ye...

time freshman year aku sewa board.. season tu gi snobod 2-3 kali je... sakit jugak la skali snobod kene bayar 40-50 dollar utk lift ticket + sewa board.. next seasonnye, time aku sophomore aku beli set snobod sendiri.. aku beli used je, board+binding+boot dlm 100 dollar.. brand Burton.. save banyak gak la kalo ade board sendiri... & sebuleh2nye, kitaorg main weekdays.. kat tempat aku ni, ade tiket weekdays yg murah, half price dr harge tiket biase..aku main dgn senang ati..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2006 09:59 AM | Show all posts
apsal ha football ni kejap je..september sampai febuary je...rase cam tak puas lak..haritu kuar kat astro..astro bawak live tu dari us..gilo...tapi aku tak sempat tengok..satu season tak tengok..rumah tempat aku blaja mane ade astro...semapt tengok beberape minit sebelum abis je...superbowl..reply punye....pittsburg steeles (haha taktau eje laa) menang...

smalam aku tengok news..orang china ke orang jepun...wang name die...jadi picther untuk ny yankee...hebat jugak orang asia nih...(samada orang china atau jepun la..taktau la kotkot cine amerike)...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041068s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list