Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
80654
View
771
Reply

Cricket

[Copy link]

Author: zamz00       Show all posts   Read mode

Post time 31-3-2006 06:15 PM | Show all posts
Originally posted by zamz00 at 31-3-2006 12:19 PM


kena bowled out...tgk stump tu..


Heheheheh1 The fielders will jump for joy! :bgrin::bgrin:
I love to see the fielders' jubilation when a wicket is sent out.

[ Last edited by hamizao at 31-3-2006 06:18 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2006 08:54 AM | Show all posts

Reply #120 hamizao's post

kena tengok kedudukan kaki belakang jugak.. kalau kaki belakang tak bergerak sebelum tu, dan bola pulak memang diyakini arah tujuan ialah ke stump.. umpire akan bagi out by lbw.. kalau kaki belakang dah bergerak.. dan bola pulak jenis spin yang dah berpusing arah tak menuju stump.. umpire akan buat tak tahu je bila orang jerit
Howzatttt!!!  (how's that)...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2006 12:10 PM | Show all posts

Reply #118 atan's post

gemukkk ko tolong jawab soalan ..
aku nak cite pun tak sure sangat hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2006 12:42 PM | Show all posts

Reply #118 atan's post

ini lebih kepada pilihan masing-masing..

asalnya, semua memakai warna putih.. tetapi semakin lama, ada yang nak mewujudkan identiti sendiri.. terutamanya bila ada pertandingan antara negara-negara yang bermain kriket.. ditambah pulak dengan era komersial liputan secara live oleh stesen tv.. mesti lah nak ada warna lain-lain sikit.. fahionable jugak..

sebab itu lah kita mula tengok yang sesetiap negara akan ada warna tersendiri..

he he.. boleh diterima lah kan?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2006 01:56 PM | Show all posts
Originally posted by Gemukkkkkkk at 4-4-2006 12:42 PM
ini lebih kepada pilihan masing-masing..

asalnya, semua memakai warna putih.. tetapi semakin lama, ada yang nak mewujudkan identiti sendiri.. terutamanya bila ada pertandingan antara negara-nega ...



Hami rasa gitu gak. Lagipun kalau semua nak pakai putih macam dedulu ok sebab hanya yang batting je orang pasukan lawan ....tak ada masaalah nak identify...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2006 12:40 AM | Show all posts
Originally posted by Gemukkkkkkk at 3-4-2006 08:54 AM
kena tengok kedudukan kaki belakang jugak.. kalau kaki belakang tak bergerak sebelum tu, dan bola pulak memang diyakini arah tujuan ialah ke stump.. umpire akan bagi out by lbw.. kalau kaki belakan ...


Thanks, Gemukkkkkkk.......



Inzamam-ul-Haq ,
present Captain of Pakistan Team

He is a bulky man and this is about the nicest pic of him that I could find.

Date of Birth:  3rd Mar 1970  in Multan, Punjab.
Batting Style:  Right Hand Batsman
Bowling Style:  Right Arm Off Spinner
Special:  Attacking middle order batsman



Rahul Sharad Dravid, present Captain of Indian Team


Macam Bollywood punya!


Born: 11 January 1973, Indore
Batting Style: Right Hand Batsman
Bowling Style: Right Arm Off Break
Other: Wicket-Keeper

Let's see them togather:

Heheheh! Macam David and Goliath!  :bgrin::bgrin:
  





[ Last edited by  hamizao at 5-4-2006 12:51 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2006 10:14 AM | Show all posts

Reply #124 Gemukkkkkkk's post and #125 Hamizao's post

setuju gak..
aku mmg penah terbaca..
diorang start pakai baju color ni since ada ODI ni lah...
so that lagi interesting org tgk kat tv..

tapi mmg cricket is well known for its white lah camana pun...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2006 02:49 PM | Show all posts
kalo aku batsman.. aku tak ketuk bola tu tapi aku tahan je dgn bat.. bola tu bergolek dekat je dengan aku.. so kalao aku taknak lari pon bole kan...betul ke salah...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2006 03:10 PM | Show all posts

Reply #128 Nesta13's post

ya.. tak lari pun takpe..

biasanya batsman pertama dan kedua masuk (first pair) buat camni.. defend saja.. di awal game, bola masih baru.. ada shine.. menguntungkan swing bowling (refer posts pasal bowling di page awal).. jadi first pair ni tak boleh sesuka nak hentam bola sana sini.. silap-silap, out awal..

bila bola asyik kena bat dan tanah.. lelama, hilang shine.. nak polish pun tak guna.. masa tu cuma spin/fast bowling yang lebih sesuai digunakan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2006 09:35 AM | Show all posts
aiyak dah lama tak post kat sini dah tenggelam pun...
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2006 09:20 PM | Show all posts
Nak tanya sikitlah...bila diorang tulis bowling punya skor macam 41-12-27-50-31 katakanlah .....adakah nombor2 tu skor melawan bowler pada setiap over bowler tu?

Harap sesiapa yang tahu boleh explain..........
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 09:54 AM | Show all posts

Reply #131 hamizao's post

hallo.. yang dimaksudkan tu, bila dah habis sesatu over untuk si bowler, diorang akan add up the over figure ke?
kalau yang itu, memang skor melawan bowler..
maksudnya dalam over tu, berapa point yang bowler dah bagi pada team lawan.. tak semestinya sama dengan point batsman.. sebab penalti dari wide dan no ball pun dikira sebagai point team lawan tapi tak direkod sebagai point batsman..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 11:03 AM | Show all posts
wahhhhhh gemukkkkkkkkkkkkkk


jom......kriket moksss
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 11:36 AM | Show all posts

Reply #133 AnBulisia's post

jom le kita......
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 01:02 PM | Show all posts
Originally posted by Gemukkkkkkk at 17-5-2006 09:54 AM
hallo.. yang dimaksudkan tu, bila dah habis sesatu over untuk si bowler, diorang akan add up the over figure ke?
kalau yang itu, memang skor melawan bowler..
maksudnya dalam over tu, berapa poin ...


Makasih mukkkkkkk!

Ada satu lagi yang memang Hami tak paham. Dulu sesekali ada ternampak buku skor diorang .....ada titik, circle dan garisan2. Pelik juga skor macam tu. Mungkin mukkkkkkk  boleh pelan2 explainkan.:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 01:20 PM | Show all posts
titik.. circle.. garisan?.. huuu.. dah lama tak jadi tukang isi scorebook..almaklumlah.. dok main atas padang je.. kalau tengok pun bila nak tau berapa run aku dah score.. atau berapa point aku bagi dalam overs aku
hmm.. biasanya.. kalau titik ni.. maksudnya takde run.. kalau ada run, diorang akan masukkan jumlah larian.. kalau circle dan garisan ni.. bye dan no ball kot?? tak ingat he he he
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 02:29 PM | Show all posts
Something like that lah........

Yg Hami dapat follow dalam write up, circle tu macam no ball tapi bila wicket dapat buat larian (?) dia taruk titik dalam circle tu.
Lepas tu ada garisan tu untuk join semua titik2 sebagai menunjukkan performance bowler. Pas tu Hami got lost in all the explanation.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 04:03 PM | Show all posts

Reply #137 hamizao's post

begini ye..  kalau ingatan tak silap ye..
bila bowler dah bowl dan takde larian.. kita akan letak titik je..
kalau ada wide/no ball.. akan letak kat column lain.. biasanya ada column lain..

kalau circle tu.. biasanya nak tanda la kat delivery mana si bowler tu dah silap bowl sampai jadi wide/no ball..

bye dikira larian.. batman pun dapat.. sebab bye hanya diberi kalau batsman dapat buat larian..

kalau over tu takde run.. memang ada tukang jaga score akan saja-saja sambungkan titik-titik tu.. ini ikut citarasa, rasanya.. jadi bentuk M.. untuk maiden over.. W untuk wicket over..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 01:52 AM | Show all posts
Alamak.....maiden over to macam first over by bowler and scoreless  ? Wicket over to macam ..........er, apa ya..I give up! Apa ya?

I really salute the game .............they have a way of recording everything that happens.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 08:38 AM | Show all posts
maiden over tu.. maksudnya scoreless dalam sesatu over.. tak mestinya first over saja
wicket over tu.. maksudnya dalam over tu, bowler dapatkan wicket..
ok ke?

game kriket ni dah lama dimainkan.. antara game tertua.. jadi sudah tentunya ada banyak improvement.. termasuk la cara merekod innings..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074818s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list