JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
20524
View
121
Reply

KUNMING, CHINA

[Copy link]

Author: cranko21       Show all posts   Read mode

Post time 29-3-2012 03:47 PM | Show all posts
akak penah sampai Kunming...tak la jalan2 sgt sbb transit amek tren masa tuu.. tapi paling besttt laa makan kat Kunming...pergii ke masjid dia yg baru in the middle of town (tak ingat nama masjid) kat masjid tu ada food court...cuba laa makan kat situu...sedappnyaa food dia...first time makan kat china terasa makanan di tanah besar sgt2 sedap...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 01:12 AM | Show all posts
transit tren ? maksudnya tak de direct flight ke Kunming dari KL ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 08:07 AM | Show all posts
My fren pernah pegi.dia ckp one of the nicest place in china.dia lg suke kunming dr beijing.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2012 07:28 PM | Show all posts
klu ada sesapa yang ada info about flights ke Kunming, harap boleh share kat sini ya..tq
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2012 11:03 AM | Show all posts
transit tren ? maksudnya tak de direct flight ke Kunming dari KL ?
long73 Post at 30-3-2012 01:12


transit tren masa tu we all nak gii ShangriLa Yunnan backpacking...dulu ada direct flight MAS tp now tak tau laa kan...amek AA ke Hangzhou then amek connecting flight ke Kunming tp flight akan transit amek passenger kat Guiyang...try booking flight tu awai sikit via www.ctrip.com ...bole naik southern air or china airlines...cheaper sikit price...then boleh cover terus Shanghai/Suzhou/Hangzhou ...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2012 02:20 AM | Show all posts
skrg air asia pon da terbang ke kunming la.... :-)
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2012 03:43 PM | Show all posts
Up skit.ade sale AA ni.i kalau ade salji, i nk gi.tp kalau x de, lenkali jelah
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2012 03:50 PM | Show all posts
aii ada try carik tix yg reganya RM88 tuh....tp nan hado...tarikh celah mana yg dpt harga tuh...teringin gak ke kunming nih...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2012 03:52 PM | Show all posts
noraidil_06 posted on 23-10-2012 03:43 PM
Up skit.ade sale AA ni.i kalau ade salji, i nk gi.tp kalau x de, lenkali jelah

sama lah kita .. tergoda gak ngan kunming sale ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2012 03:56 PM | Show all posts
aishahahmad posted on 23-10-2012 03:52 PM
sama lah kita .. tergoda gak ngan kunming sale ..

Aishah...ehem...biaq betoi...Greece, Turkey....and now Komeng
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2012 04:03 PM | Show all posts
Sy bru blk dr kunming last week..g kunming dr hanoi.nek train+bus..pastu dr kunming ke guilin ngn train..kunming ni best la gak jln2.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2012 04:06 PM | Show all posts
noriabdullah posted on 23-10-2012 03:56 PM
Aishah...ehem...biaq betoi...Greece, Turkey....and now Komeng

nori, ehem, ehem .. betoiii .. tipah tak tipuuu ..
baru sat ni jengah web AA, takde pun sale tu ..
tapi, kat fb, meriah betul si aireen, dok potong riben ..
hang AA,  biaq betoi sket .. !!
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2012 04:07 PM | Show all posts
hazel_nut posted on 23-10-2012 04:03 PM
Sy bru blk dr kunming last week..g kunming dr hanoi.nek train+bus..pastu dr kunming ke guilin ngn tr ...

baper hari tu ?? cer stori sket ..
tak pun bak mai blog address .. ekekekkkeee ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2012 10:37 PM | Show all posts
aishahahmad posted on 23-10-2012 04:06 PM
nori, ehem, ehem .. betoiii .. tipah tak tipuuu ..  
baru sat ni jengah web AA, takde pun sale  ...

malam tadik saya check AA paling murah return rm190++ (all in, incl tax sumer)... rasanya itulah yg sale rm88 tu kot... saya saja2 jer masokkan bulan 5...tp bulan 5, plan mendatang dah penuh, so..x da lah belik pon... but, i think rm190++ for a return tix to kunming dh kira sgnt murah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2012 07:57 AM | Show all posts
farikica posted on 23-10-2012 10:37 PM
malam tadik saya check AA paling murah return rm190++ (all in, incl tax sumer)... rasanya itulah y ...

ha ah , ada rupa nyer kat web AA ..
kat fleapy, takde pulak kunming nih ..
taim date murah, dah ada plan pulak ..
guane, guane ..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2012 06:30 PM | Show all posts
aishahahmad posted on 24-10-2012 07:57 AM
ha ah , ada rupa nyer kat web AA ..
kat fleapy, takde pulak kunming nih ..
taim date murah, da ...

may be coz sngt baru lagik...baru launching 3 days ago kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2012 11:02 PM | Show all posts
farikica posted on 23-10-2012 10:37 PM
malam tadik saya check AA paling murah return rm190++ (all in, incl tax sumer)... rasanya itulah y ...

Kunming best jugak..... jom Far kita plan..... tempat2 mcm ni anak akak tak minat
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2012 07:56 AM | Show all posts
watie79 posted on 23-10-2012 03:50 PM
aii ada try carik tix yg reganya RM88 tuh....tp nan hado...tarikh celah mana yg dpt harga tuh...teri ...

yg rm88 tu bln 1.. 28/1, 29/1....
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2012 10:36 AM | Show all posts
farikica posted on 24-10-2012 06:30 PM
may be coz sngt baru lagik...baru launching 3 days ago kan?

dah ada date ke kak..?
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2012 10:39 AM | Show all posts
amey posted on 25-10-2012 07:56 AM
yg rm88 tu bln 1.. 28/1, 29/1....

ok gak tu...1hb cuti hari wilayah bg sapa2 yag kerja KL, pjaya n Labuan.. tp saya dah ada plan for hari wilayah...dah book lama dh yg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 09:23 PM | Show all posts
Dah booking thru AA ke kunming thn depan tp masih mencari pakej hotel dan pelancongan kt sana..muslim pakej agak mahal lebih kurang USD505 seorang utk 5 hari 4 mlm...ada sesiapa yg pernah kesana boleh bagi tips utk budget pakej.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 11:00 PM | Show all posts
Bila uol dah smp kunming, cuba gi ke dali n lijiang pulak. Dali ada erhai lake, lijiang ada satu mountain tu x ingat nama apa, bole naik kereta kabel n merasa salji. Kunming ni kira transit utk backpackers yg nak ke tibet atau nepal. Kalau ada rezeki, nak sampai ke shangri la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 01:48 PM | Show all posts
mm1901 posted on 29-10-2012 09:23 PM
Dah booking thru AA ke kunming thn depan tp masih mencari pakej hotel dan pelancongan kt sana..musli ...

mahalnye pakej tu...ground arrangement aja kan? Kawan saya yang berbangsa cina pernah bagi tau saya, kalau die makan kat kedai2 kecik masa di Kunming memang kena ketok habis2an... baik die makan kat hotel, harganya lebih murah, x da pon kena pau2...
Last edited by farikica on 1-11-2012 01:49 PM

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 10:14 PM | Show all posts
farikica posted on 1-11-2012 01:48 PM
mahalnye pakej tu...ground arrangement aja kan? Kawan saya yang berbangsa cina pernah bagi tau say ...

yezza..ground arrangement ja, no idea ttg kunming sbb x ada kwn2 yg pernah ke sana..cuma masih mencari maklumat thru internet ja.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2012 01:39 AM | Show all posts
mm1901 posted on 2-11-2012 10:14 PM
yezza..ground arrangement ja, no idea ttg kunming sbb x ada kwn2 yg pernah ke sana..cuma masih men ...

mungkin blh try survey pakej2 kompeni lain juga...sbb rasa mcm mahal la...after all,  kunming tu kat china aja..hotel murah, currency rendah... ke beijing ngan ghuang zhou pon x maham cam tu kan....?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050735s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list