JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
225350
View
1012
Reply

~ KAUNTER PERTANYAAN - REQUEST RESEPI SAHAJA ~

[Copy link]

Author: shidaaziz       Show all posts   Read mode

Post time 7-2-2007 03:32 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 31-1-2007 08:56 PM
rupa nak mcm bengkang kaler koko....tp rasa bukan rasa bengkang la.....atas dia tabur taik minyak...lebih kurang mcm kak huda cakapkan tu kot.....org kedah panggil taik minyak....last skali makan ...


kuih kole kacang la tu...taik minyak tu kena masak santan sampai kuar minyak..then terhasil la taik minyak tu...
resepi kole kacang cuba cari kat archive
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 03:35 PM | Show all posts
Originally posted by pinKy180 at 31-1-2007 08:56 PM
rupa nak mcm bengkang kaler koko....tp rasa bukan rasa bengkang la.....atas dia tabur taik minyak...lebih kurang mcm kak huda cakapkan tu kot.....org kedah panggil taik minyak....last skali makan ...


kuih kole kacang la tu..
taik minyak tu terhasil bila kita buat minyak kelapa.....kena masak santan sampai kuar minyak..akan terhasil la yg dinamakan taik minyak...dulu mak slalu jgk buat minyak kelapa ni kes kelapa byk tak habis makan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 04:18 PM | Show all posts

Reply #77 nhuda's post

dah jumpa dah kat archieve recipe kak liza:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 04:28 PM | Show all posts

Reply #75 shidaaziz's post

o...sy lak suka kacang tanah....dulu pernah terbeli kacang hijau nyer.....ingatkan expired mulala nak:@ .....pastu kali ke2 beli kat tempat lain pun camtu...lastly baru tau tu kacang hijau silap sy x belek betul2 time beli tuh
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2007 10:26 AM | Show all posts
MCM MANE NAK BUAT..

KUIH CAKUI???
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2007 10:51 AM | Show all posts

Reply #80 MARAstudent's post

nak tanya gak..

sapa ada resepi utk masak telur ikan?
masak apa-apa pun boleh,kari ke lemak ke
asal sodap
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2007 08:53 PM | Show all posts
Originally posted by ainarin at 9-2-2007 10:51 AM
nak tanya gak..

sapa ada resepi utk masak telur ikan?
masak apa-apa pun boleh,kari ke lemak ke
asal sodap



hmm...telur ikan sedap ke??
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2007 02:25 PM | Show all posts
TELUR IKAN SEDAPPPP!!!

akak suka masak lomak cili api! adeh adeh adeh..... sedapppppppp
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2007 09:20 PM | Show all posts
maaf eekk...
nak carik resipi buat dadih ade ke...?
pusing sana pusing sini..tak jumpa...
mintak tolong yaa...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2007 06:48 AM | Show all posts

Reply #84 zawiah89's post

you may use the archive or search......http://forum.cari.com.my/viewthr ... amp;highlight=dadih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2007 11:34 AM | Show all posts
chempaka...
mekasih eekk....

baru buat guna serbuk dadih segera tk jadik...   
ni nk try lak resipi kat ssini..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2007 09:31 PM | Show all posts
Oh yes... kat sini ada tak link untuk resipi aiskrim goreng nyer...? Aku nak request resipi dier laa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2007 09:34 AM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 13-2-2007 09:31 PM
Oh yes... kat sini ada tak link untuk resipi aiskrim goreng nyer...? Aku nak request resipi dier laa...


AISKRIM GORENG
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2007 04:13 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 12-2-2007 02:25 PM
TELUR IKAN SEDAPPPP!!!

akak suka masak lomak cili api! adeh adeh adeh..... sedapppppppp

telur ikan mmg sedapp..
kalau style mamak derang ske goreng kunyit saja..then tabur bawang besar goreng..daun kari skett..
tapi kalau saya plak..ske taruk dalam gulai..
ermm..pastu kena laa angkut dan asingkan cepat2..
nanti kang berebut..hehehe..
dah lama tak makan telur ikan semilang...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2007 08:40 PM | Show all posts
sudah lama cari resipi ni.....

Kek kelapa warna warni.........
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2007 11:10 PM | Show all posts
Assalammualaikum semua! saya perlukan bantuan siapa2 yang tau resepi biskut peanutbutter yang ade taruk kismis kat atas n ade inti peanutbutter kat dlm..lame dah cari resepi ni..dah check kt thread biskut tapi x jumpa atau saya termiss..thanks yea...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 09:12 AM | Show all posts
saya nak tanya macam mana nak masak macaroni tu bagi dia tak kembang sangat..sbb bila nak makan tak bole nak makan banyak2..rasa penuh sangat perut..thank u..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2007 10:57 AM | Show all posts

Reply #92 whitequeen's post

ikut instruction dalam packet atau semasa masak tu selalu rasa dan juga jangan biarkan dalam air panas.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2007 01:17 PM | Show all posts
A'kum...
nak tanya sesiapa yg ada resepi kuih bangkit kelapa atau bangkit biasa...kuih raya zaman dolu2 ni.....teringin nak makann..............
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 11:59 AM | Show all posts
Originally posted by Acun at 21-2-2007 01:17 PM
A'kum...
nak tanya sesiapa yg ada resepi kuih bangkit kelapa atau bangkit biasa...kuih raya zaman dolu2 ni.....teringin nak makann..............


kakliza dah jawap kat :dia: Biskut raya Home-Made
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2007 02:19 PM | Show all posts
nak tumpang tanya leh?
nak cari resipi cheese butter cake..
last 2 weeks pernah rasa.. my auntie beli kat kawan dia...
rasa sedap lah.. tekstur kek tu halus..

ada sesape tau x recipe ni?
dh try search tp x jumpe... tp kalau ada sy terlepas pandang, ampun ye...:malu:

thanks in advance... :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2007 10:47 AM | Show all posts
mana nak cari stoberi/blueberi dan macam2 filling ni weih...cari kat giant/care4 tak ada...ke kedai jual barang wat kek ni jer ada jual...

semalam wat blueberi cheesecake kak azah...tak letak blueberi sebab tak ada..
saya tambah yogurt perisa blueberi/cheesecake tuh...sedapp jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 03:22 PM | Show all posts

Reply #97 lipbalm's post

lipbalm.. ada kat kedai jual barang2 wat kek cam BAGUS n BWY ..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2007 03:25 PM | Show all posts
sape ada resepi ayam masak lemon.. ingat nak wat buka pose ptg ni ..TQ
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2007 12:55 AM | Show all posts
Ada x sesiapa tahu nak buat tomyam mcm kat restoran nelayan tu?Sedap la..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044280s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list