Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
30344
View
157
Reply

Mazda3 ker...Honda city ker atau Vios

[Copy link]

Author: MamaIlya       Show all posts   Read mode

Post time 10-10-2008 05:28 PM | Show all posts
Originally posted by cinderella at 10-10-2008 04:37 PM


ct,

caldina sekarang dah byk atas jalan..kekadang rasa cam kancil jer..
alang2 nak bergaya, nissan fairlady atau honda type r pun ok...


nissan fairlady....??? nissan fairman lagi okay....
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2008 05:55 PM | Show all posts

Balas #140 cinderella\ catat

kalo kancil tak bergaya ke..??
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2008 11:46 PM | Show all posts

Reply #140 cinderella's post

caldina, wish, vios,camry,altis berduyun2 orang pakai...
same goes to honda city, civic, accord, crv, jazz

kalo aku, aku lebih suka jentera pemusnah yang agak unik dan jarang kelihatan di atas jalan
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2008 06:52 AM | Show all posts
Originally posted by tag_f1 at 10-10-2008 11:46 PM
caldina, wish, vios,camry,altis berduyun2 orang pakai...
same goes to honda city, civic, accord, crv, jazz

kalo aku, aku lebih suka jentera pemusnah yang agak unik dan jarang keliha ...


cuba la hummer lak...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2008 09:38 PM | Show all posts
Originally posted by panzer at 10-10-2008 11:52 AM


aiseh lupa pulak..ko cek la kat kedai mamak, curi2 baca jap...hehehehee


aku rasa harga dlm 92k yg full spec dan standard maybe 89k
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 09:15 AM | Show all posts

Balas #142 ryo_takahashi1\ catat

bergaya.. provided nko pakai spek besa sampai tutup muka..!! hihih
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 09:16 AM | Show all posts

Balas #145 takbir\ catat

basic 84k lar.. full spec 89k..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 10:10 AM | Show all posts
Originally posted by xgenerasi2 at 29-10-2008 09:16
basic 84k lar.. full spec 89k..


Salesman ke yg beritau??
Harga kat SG dalam $66k..gilos mahal kalau convert ke RM.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 01:13 PM | Show all posts

Balas #148 panzer\ catat

aku lar yang cakap.. ihikhihk

murah lar tuh.. $66k.. buat apa nak convert.. let say gaji nko $3k, kat m'sia harga cam tu.. protong jerkk..!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2008 01:38 PM | Show all posts
aku plak letak rega dia dalam 97k...
boley ke..?
kita wat poll la teka berapa rega dia...
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2008 09:21 AM | Show all posts

Balas #150 genie2522\ catat

tak logik.. tak logik..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2013 05:15 PM | Show all posts
kl nak gempak sikit amik la m3
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2013 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Takdak preve.. Taknak undi
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 02:47 AM | Show all posts
hai bro semua..sye agent mazda kl..act..H and T win dri segi promotion and second value..tp kete  mazda pun msih tggi value juge..compare la dri segi kualiti dan kecekapan pemanduan..sye pasti rmai yg vote pun mazda..nk tau kene testdrive sndri dn feel..di singapore and europe..mazda is no 1..dont know why malaysian  tk brp nak beli..mybe ade byk fktor kan..tp klau dri segi sparepart rsenye bukan mslah besar sbb mazda ade   byk panel service dia..but.. depend on budgt setiap org kan..if looking for durability and handling..mazda is no 1..juz my 2 cen..nak tau promosi  skrg??pm ler..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 02:51 AM | Show all posts
salam..bro2 klau nak cri mazda nih..pm sye ye..hheh
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 08:52 AM | Show all posts
kodosoulemotion posted on 23-9-2013 02:47 AM
hai bro semua..sye agent mazda kl..act..H and T win dri segi promotion and second value..tp kete  ma ...

Kalau setakat sparepart kat panel service belum cukup bagus bro. T & H sparepart kat kedai biasa berlambak. Saya baru tukar absorber civic FD fullset- kat service ctr RM4000, kat stokish Honda RM2500. Kat kedai biasa RM1240 jer.

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2014 09:42 AM | Show all posts
selepas 10 tahun pakai honda dan dah macam-macam pengalaman aku lalui termasuk servis yang macam hampeh, parts yang agak mahal, absorber yang tak sedap (kawan kat pejabat ni pun dok komplen absorber juga), kami sekeluarga dah bulat suara lepas ni nak tukar brand lain pula.

Masa baru dapat JAZZ pun, bunyi dah macam kereta lama dengan compartment yang loose. Rupa-rupanya kat dashboard ada satu compartment yang renggang dan bawah stereng tu cuma plastik yang bercantum2 sahaja.
Kat situ jadi longgar bila ada sambungan lain yg renggang. Haru betul, sedih je bawa kereta baru bunyi bising walaupun drive di highway, kalau jalan kampung lagilah bising.

Sorry lah Honda, walaupun body cun.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2016 02:53 PM | Show all posts
Mazda 3 C-Segment, harga 100K+
Honda City/ Toyota Vios B-Segment, harga 80K+

20K beza, monthly installment utk 9 thn agak2 beza 200. ckp cover maintenance dah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092104s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list