JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
62486
View
108
Reply

JIZZZ...KLONG! KLONG! Bersedialah Utk Terima Padahnya!- IKLAN tak dibenarkan

[Copy link]

Author: AceHand       Show all posts   Read mode

Post time 11-5-2007 03:33 PM | Show all posts
aku setuju ngan uncle tu...
signature tu dikira personal la kan...
iklan yg xdirect... xde masalah la pada aku...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-5-2007 01:03 AM | Show all posts

Hmmm...

Originally posted by entrepreneur_78 at 11-5-2007 08:26
wat la ape yg patut yer MOD... janji bod2 kat cari nih xdipenuhi iklan2 merepek...
letih aku tgk nye....

kalau topik2 yg ada info.. tr campur iklan tu... warning2 la dulu...
bak kata woh_ge ...




In case ko tengok ada iklan yang merepek ko PM sama aku...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-5-2007 01:07 AM | Show all posts

Hah! Hah! Hah!

Originally posted by Uncle_K at 11-5-2007 15:10
Kalau setakat signature.. ia tak boleh ditarifkan sebagai iklan walaupun nampak macam iklan....
Peraturan ini lebih melibatkan MEMBUKA TOPIK melibatkan IKLAN...

Kalau Signature... orang akan  ...




Kalau aku ni jenis yang strict sangat dah lamo iklan kat signature ko tu arwah... Wargh! Kah! Kah!

Walau bagaimanapong topik ke... Posting ke... Signature ke... Bla bla bla... Iklan tetap iklan... Tak payah lar berdolak dalik kata bukan iklan...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2007 12:04 PM | Show all posts
tuan...

hamba rasa hampir separuh threat yang ade dibincangkan berunsur iklan samada direct atau sebaliknya. harap tuan dapat ulas utk perhatian kami.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2007 12:28 PM | Show all posts

Reply #27 AceHand's post

orait... no problemo...

xyah la jd strict2 sgt yer...
wat biasa je... hehehehe...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-7-2007 12:50 AM | Show all posts

Haaa...

Originally posted by entrepreneur_78 at 14-5-2007 12:28
orait... no problemo...

xyah la jd strict2 sgt yer...
wat biasa je... hehehehe...




Kalau aku datang jejenguk balik kat sini tu adalah sebabnya tu... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2007 11:23 AM | Show all posts
Mai la sama2 kita pisahkan dunia bisnes dengan iklan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2007 10:20 PM | Show all posts
Jgn la strict sgt.. Forum ni idup pun sbbkan org2 melayu cam kite gak yg dtg.. kalu nak tlg jual ruang iklan pun x leh sy rs baik x yah bukak ruang forum.. bukannya kaye sgt pun.. dpt untung skit2 pun jd la.. at least x de la kite dok pinjam dgn along kalu nak berbisnes.. kalu kite x tlg sesame kite sape lg yg nak yg nak tlg?

Ape daaa... Takkan tu pun x leh pikir.. takkan sume nak iklan kat carik je.. x ke monopoli namenye tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2007 03:55 PM | Show all posts
rasa2 nyer kalo nak iklan kan product pergi ajer kat blog2 yg lain... kat situ buleh jual brg dan iklan kan brg2

contoh nyer.. blog wanitamelayu, perkampungan melayu... mesra net, plazacentre, merbux net.. dll

tapi rasa2 nyer kena bayor lerrrrr...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2007 03:36 PM | Show all posts
bg aku signature pon bole dikategorikan sebagai iklan. jd kalo nk ambil tndakan..ambillah kpd semua yg terbabit. itupon kalau nk berlaku adil.dan terpulanglah kalo nk berlaku adil kpd satu pihak dan bukan satu pihak lain. lgpun keadilan kan sering diputarbelitkan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2007 12:46 AM | Show all posts

Hah!

Originally posted by JFK at 11-7-2007 15:36
bg aku signature pon bole dikategorikan sebagai iklan. jd kalo nk ambil tndakan..ambillah kpd semua yg terbabit. itupon kalau nk berlaku adil.dan terpulanglah kalo nk berlaku adil kpd satu pihak  ...




Ya betol... Mahu aku bertegaskah...? Aku gerenti banyak yang kena cantas nanti kalau aku bertegas...

Jadi nasihat aku... Janganlah salahgunakan kebebasaan dan kepercayaan yang telah diberikan...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2008 03:15 AM | Show all posts

Jizzz... Klong! Klong!



Nampaknya ko worang semer dah mula buat hal balek dah... Maka adalah dengan ini aku umumkan silap mata yang aku belajar dengan David Arumugam akan aku praktikkan kat sini...

Oleh yang demikian... Kalau ada sesapa rasa topik dia hilang tu pepaham jer lah yer... Heh! Heh! Heh!


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 08:53 AM | Show all posts
MOD X ADIL!!:@

KALU NAK DELETE,DELETE LER SUME.

NI SETENGAH2 BEBAS..SETENGAH2 KENE DELETE..APE MENDE GINI..

THREAD YANG BAGI SUMBER REZEKI KAT AKU PUN KENE DELETE.TAK YAH JADI USAHAWAN LER GINI..BUAT FORUM 'BORAK2 KOSONG HAL BISNES'
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 09:24 AM | Show all posts
hmm mod, saya pun tak faham lah dan kurang mengerti... apa yg dibenarkan? kalau tak boleh share produk dengan org lain.. kene tukar title lah.. jangan lah letak enterprenuer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 09:36 PM | Show all posts
tah la mster mod ni pun...x pham la...apa yg boleh n apa yang x boleh sebenarnya pun saya x paham...bentuk bisnes macam mana la yg x leh sangat n boleh sesangat kat sini....habis kena dellete..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2008 10:40 AM | Show all posts
hakikatnya mmg xleh nak biznes @ wat iklan kat dlm nih...
tp kalau nak wat gak iklan tu, kena la guna cara yg indirect... mcm mane...??
kena rajin2 la survey posting2 yg xkena delete sampai skrg nih....
kalau posting tu nampak cam iklan, tp still survive, maka boleh lah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2008 10:59 AM | Show all posts
edited.. terposting 2x lak...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2008 11:23 AM | Show all posts
thread aku yang asalnya bukan unsur iklan, just cari pengedar... tpi dah bila oang tnya, kena la jawab ala2 mempromot cam iklan...pun kena!??...memang x paham....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2008 02:48 PM | Show all posts

Reply #43 putra86's post

ko jwb la dlm PM...
biasa la kan... kat kdg2 ada org yg ganas, ada yg xkisah...
kalau kena yg ganas tu masuk... mmg abis ler...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2008 02:59 PM | Show all posts
kite masuk umah orang..kene la ikut care tuan rumah..tul tak.aku ni dah 2 kali tuan umah halau..stil tebal muke lagi.hope2 lepas ni tak kene dah ler...Puh kiri!puh kanan!
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2008 10:04 PM | Show all posts
habisla... kena marahla iklan nih nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2008 09:29 AM | Show all posts

Reply #25 Uncle_K's post

Betulll.....sokong.....jgn sekat punca pendapatan kami...open mind sikit....x berdosa pon:@
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2008 02:11 PM | Show all posts
Takde sapa nak sekat pendapatan sesapa di sini..tp rules tetap rules...kalau nak iklan kan apa jua product..apa kata u liase dgn Cari Classified/Advertisement... kat situ dia akan beri procedure dan terangkan mcm mana nak iklankan product you..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2008 02:20 AM | Show all posts
ade yg dengki repot kat supermod avatar aku berunsur iklan ek, hehe... tu pun nak kecoh, ape la
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2008 05:58 PM | Show all posts
skrng avatar n signatur pun dah tak de... huhuhuh....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045147s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list