Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38330
View
202
Reply

Kalau Kereta CALAR/KEMEK dsb...

[Copy link]

Author: freekey       Show all posts   Read mode

Post time 6-8-2007 01:24 AM | Show all posts

Reply #78 True-X's post

sooo.. aper kesudahan kisah cerekarama ko ni?..
script hijau purple ko buat tu.. ada pengarah nak ambik buat filem x?..

gud luck...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 01:26 PM | Show all posts
Originally posted by True-X at 4-8-2007 09:59 PM
tadi dah check insuran MISG

tiap thn  kene bayar 1093... kl tak kene eksiden first year diskaun 25%.. which is only around 260..

kerosakan keta cost 500.. soo better claim insuran kaan..... ...


dindaaaa... oh dindaaaaa.... kan ke dah habaq awai tadi.... claim insuran ada excess... cuba check dulu berapa excess... excess ni taley claim...
dan perlu ingat.. hang rasa 25% tu lebih rendah nilainya dari amount to claim.. tapi for the next 2 year... hang bule dapat 30%... tapi kalo claim.. naik takat 25% aje la... ikut le... tapi kalo tanya kanda... kanda prefer repair sendiri... RM300 should be reasonable...

setahu aku le... saman tetap saman... tapi hang tak kena bayaq sbb polis tu kawtim dgn bengkel... ni kes biasa bila ada tuntutan dibuat... nak wat camne..  report dah buat... kalo blom buat report bule lagi nak citer... kalo claim jugak.. make sure u pay NOTHING include excess, summon and few things related to your records.. mcm keputusan kes, gambar etc.... errkkk... paham ke nih...??

[ Last edited by  ryo_takahashi1 at 6-8-2007 01:33 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 02:42 PM | Show all posts

Reply #82 ryo_takahashi1's post

tuh laa ryo... aku pon fenin... duit dah ler tak der... sumer 750 laa beb.. maner aku nak cekau duit

ader yg kater claim.. ader yg kater idok... fenin aku.... tp aku dah claim dah,,... dia kater 3 ari siap..... bos aku pon dok risau aku tak dok keta.. dia sah sah tak mo aku drive honda accord dia..

huhuhu sedeyy lak tinggalkan kelisa aku kat workshop tadi. .. tak penah brpisah pon selama nieh..... dah le sekeliling dia sumer keta ganazz2.. ader yg cam gangster nyer keta jer... malam nnt takut kene rogol jer keta aku.. wuaaaaa

[ Last edited by  True-X at 6-8-2007 02:45 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 02:50 PM | Show all posts

Reply #83 True-X's post

errkkk... keta kena rogol...?? keta takper.. jangan tuannya...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 03:03 PM | Show all posts
Pergi kerja naik apa sekarang?

Originally posted by True-X at 6-8-2007 02:42 PM
tuh laa ryo... aku pon fenin... duit dah ler tak der... sumer 750 laa beb.. maner aku nak cekau duit

ader yg kater claim.. ader yg kater idok... fenin aku.... tp aku dah claim dah,,... dia kat ...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 03:06 PM | Show all posts

Reply #85 assaffah's post

tumpang kawan..

>ryo<.. hehehe tuannyer selamat... doakan aku selamat slalu.. even slalu kene tinggal malam2 kat opis..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 03:35 PM | Show all posts
Mungkin memerlukan seseorang utk menjaga tuannya supaya lebih selamat


Originally posted by True-X at 6-8-2007 03:06 PM
tumpang kawan..

>ryo
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 03:35 PM | Show all posts

Reply #86 True-X's post

amin.. aminnnnnn.... siap tadah  tangan ni...
pssttt... jangan pandang belakang ya...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 04:24 PM | Show all posts

Reply #86 True-X's post

sedey nyer citer..
tu ler.. lekas2 cari partner @ teman idup yg boleh temankan ko seidup semati..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 04:32 PM | Show all posts
Originally posted by takumi86 at 6-8-2007 04:24 PM
sedey nyer citer..
tu ler.. lekas2 cari partner @ teman idup yg boleh temankan ko seidup semati..


haku nak temankan dia bule tak kumi.... peja dah lari ikut pengurus stesen radio yg botak tuh...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2007 04:41 PM | Show all posts

True.. maaflah ya tak dapat nak bg komen spesifik kat ko..

Aku sibuk format PC weekend aritu..

Well.. Harap ko bawak banyak bersabar ya.. Mungkin Tuhan saja nak duga ko.. Supaya ko lebih berhati2 di masa hadapan.. Alhamdulillah ko selamat kan..

So, jadikanlah pengalaman tu sebagai satu pengajaran..

By the way.. Apa rahsia ko eh siap sempat snap gambar lagi walaupun tgh eksiden.. siot je..


Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 04:42 PM | Show all posts
Dia cool & steady je

Originally posted by freekey at 6-8-2007 04:41 PM

True.. maaflah ya tak dapat nak bg komen spesifik kat ko..

Aku sibuk format PC weekend aritu..

Well.. Harap ko bawak banyak bersabar ya.. Mungkin Tuhan saja nak duga ko.. Supaya ko lebih  ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2007 04:43 PM | Show all posts
Originally posted by ajis_kg at 24-7-2007 12:20 PM



wa punye kete wira sedan...
wa calar or kemek tada kisah punye...
lagi syok kalu time jem.. boleh celah sana sini..
mesti ade org bagi laluan punye..
cume lori jer aku kena bagi ruang...



Betul tu ajis..

Kereta2 lain sure takut nak rapat2 dgn kereta aku since kereta aku dah sedia bercalar..

So itulah kelebihannya,,.



Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 04:45 PM | Show all posts
Originally posted by freekey at 6-8-2007 04:43 PM

http://skycrewz.net/smiley/54.gif http://skycrewz.net/smi ...

ada saje la ko ni priki... so kalo keta ko takde calar keta lain berminat la nak dekat ekk...??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2007 04:45 PM | Show all posts
Originally posted by awan at 24-7-2007 08:08 AM
ala... kete aku pun hari tu kemek gak ... betul2 kat pintu..
anta kedai pi ketuk... kena 30 hengget jer...
skrg ni ada la kesan calar dia...tak cat pun...

masa mula2 kena mmg la sedih giler..tp lama2..dah tak kosa nak melayan..
bior la dulu... esok2 kalau ada rezeki lebih...aku cat la satu kete..

Betul tu...

Sekarang ni aku dah tak rasa apa dah.. Lagipun lepas 2 3 kali keta aku kena hujan lebat.. kesan calar tu pun mcm dah nampak bersih sket.,.  hehe..

Aku dah tak kisah dah.. Asal kereta aku boleh bergerak udah ler.. Tak kuasa nak peningkan kepala memikirkan benda yang dah tak boleh nak buat apa..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2007 04:46 PM | Show all posts
Originally posted by ryo_takahashi1 at 6-8-2007 04:45 PM

ada saje la ko ni priki... so kalo keta ko takde calar keta lain berminat la nak dekat ekk...??

Ye arr...

Mentang2 keta aku ada sticker 'P'..

So diorang ingat bolehlah nak takutkan aku..

Skrg ni bila diorang nampak pintu aku dah bercalar.. Tentu diorang pikir dua tiga kali nak rapat..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2007 04:48 PM | Show all posts
Originally posted by assaffah at 6-8-2007 04:42 PM
Dia cool & steady je


Tuarrpasal..

Jelas plak tu gambarnya.. Mcm wartawan pulak yang buat laporan kat tempat kejadian..



Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2007 04:48 PM | Show all posts
Semakin ganas nampaknya

Originally posted by freekey at 6-8-2007 04:46 PM

Ye arr...

Mentang2 keta aku ada sticker 'P'..

So diorang ingat bolehlah nak takutkan aku..

Skrg ni bila diorang nampak pintu aku dah bercalar.. Tentu diorang pikir dua tiga kali na ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2007 04:50 PM | Show all posts

Bersih je nampak keta True ni..




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2007 04:52 PM | Show all posts
Originally posted by assaffah at 6-8-2007 04:48 PM
Semakin ganas nampaknya


Ehehe takda arrr..

Tapi sementara kereta masih ada kesan calar ni.. Gunakanlah kesempatan sebaik mungkin..

Anyway, aku sekarang tgh dalam proses untuk menjadi seorang yang lebih penyabar di jalanraya.. InsyaAllah..



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106418s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list