Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
20900
View
48
Reply

macam mana nak bawa kuceng kalau naik bas...any suggestion?

[Copy link]

Author: kupay       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-1-2008 06:08 PM | Show all posts |Read mode
sy plan nak bwk balik kuceng ke kampung....masalahnya sy terpaksa naik bas...bukan kereta....boleh lepas ke tak ek? ape yg perlu sy lakukan?sy igt nak letak dlm cage je...klu letak dlm kotak...kwn2 kata nnt kuceng tu lari...kucing ni ade 4 ekor...1 ibu n 3 ekor anak....tlg bg suggestion...adik sy teringin sgt nak kuceng ni lps kuceng kesygan ktorg mati dulu....

my journey will be stat at kajang until sg petani...dr kul 8.30-3ptg maybe...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 06:12 PM | Show all posts
banyaknya ko bukak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2008 06:23 PM | Show all posts
mod...tolong delete page2 yg lain tu...server mslh td...try byk kali tp tak dpt....last2 tgk2 smp 5...mntk maaf ye mod...tak sengaja...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 06:38 PM | Show all posts
gila jauh kajang nak gi sungai petani bawak kucing..
dah la banyak kucingnye.. 4 ekor
kang kucing2 tu bising dalam bas, mengganggu ketenteraman penumpang2 lain..
dah tu kalau dia melepas.. lagi la orang marah..
bawak balik naik keta aje..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 06:53 PM | Show all posts
apsal naik bas? takmo naik keretapi, panjang skit..tak ganggu sgt penumpang lain..
smpi sana cari teksi bwk kg terus...

mcm aku dulu masa kecik, pernah bwk sekor anak kucing letak dlm bag sekolah..
tp ada ruang larr utk dia bernafas...cuma kucing aku tu, dia gementar sikit bila tgk kepala ketapi...berdebar-debar jantungnya bila aku letak tgn aku kat dada...tp aku faham situasinya, so aku letak lah dlm sangkar kecik...tak bley lari lagiii....

itu dulu...masa aku sekolah... sekarang laeennnnnnnn......
kucing aku bwk naik keta ler pulokss.....walopun lelaki, aku ni pencinta kuceeennggg...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 06:58 PM | Show all posts
tak dapat nak nolong nih
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 06:59 PM | Show all posts
Hari tu Yana bawak anak kucing umur 2 bulan stgh - ada 3 ekor - tapi naik kereta la. Yana letak dlm kotak and lapik suratkhabar tebal2. Bila dah gelap tu kucing2 tu senyaaaapppp je....takde problem pun travel dari KL ke Kelantan 6 jam...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 06:59 PM | Show all posts
hantar jer guna pos ekspres
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 07:16 PM | Show all posts

Reply #1 kupay's post

kalau tak silap aku...binatang tak boleh bawak dlm pengangkutan awam....sbb dulu aku ada bawak  kucing aku naik teksi....sekali kena tegur dgn dreber teksi , sbb salah disisi undang2.....( tu kata drebar teksi tu lah)..............
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 07:23 PM | Show all posts
Mcm ni.. ko bg je satu dua dose heroin kt kucing2 tu.. knfm smpi sg petani diorg diam..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 07:26 PM | Show all posts
Aku rs le.. ko g veterinar.. diorg ade jual ubat kucing tido utk travel jauh.. dulu aku ade gak nk wt cmni.. mmbe aku yg sgt tahu psl kucing suro wt cmni... tp last2 aku bwk ngn cag gak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 07:27 PM | Show all posts
tapi bagi tranquilizer nie ada risiko jugak. some cats boleh dpt adverse effect and jadi even more restless and agitated lepas bagi ubat tidur...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 07:32 PM | Show all posts

Reply #2 Kimmy's post

mmg tak salah, takleh bawak binatang idup naik bas. kang kencing/berak bau 1 bas.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2008 07:34 PM | Show all posts

Reply #11 DocYana's post

Owh yeke.. nasib aku xtry aritu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2008 08:54 PM | Show all posts

Reply #5 mesmerize's post

klu la aku ade kete...takde la aku nak naik bas...mst aku angkut dgn kereta...lg selesa....tak pyh susah2 nak pk nak bwk kucing ni....klu aku blh bwk naik kapal terbang pon...mesti aku dh bwk dah....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-1-2008 09:00 PM | Show all posts

Reply #6 abuqaw's post

thanks sbb ko fhm stuasi aku...aku nak bwk naik tren...tp jauh dr tmpt aku ni...nak naik komuter lg...aku hrp kuceng ak selamat r...aku bwk 4 ekor...1 ibu n 3 anak...anak2 die kecil lg...aku nk try jgk bwk....aku tak boleh nak bt cmner dh..

aku kagum dgn lelaki yg syg dgn kuceng ni....bg aku korg ni penyayang klu sygkan kuceng....mlm ni aku prepare ape yg ptt...esok pg2 ak chow....thanks again atas advice n pendapat korg sume....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 12:29 AM | Show all posts
ok ini pengalaman ati bwk balik kucing,travel dr KL ke kelantan..
pegi kat jabatan haiwan,vet kasi ubat nama DIAZEPAM
sblm bg mkn ubat ni,kene puasakan kucing dulu..
sepanjang perjalanan dia tidur aje..tahan dalam 6-7jam.
and ada juga vet yg akan bg tranquilizer.ini utk kucing tenang dan tdo je spanjang perjalanan..selama 8 jam ubat ni tahan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 01:06 AM | Show all posts

Reply #18 ati1402's post

diazepam tak kasi kucing tu gemuruh, gugup, it is commonly used for treating anxiety, insomnia, seizures, alcohol withdrawal, and muscle spasms. It may also be used before certain medical procedures (such as endoscopies) to reduce tension and anxiety, and in some surgical procedures to induce amnesia. teringat masa main game metalgear dulu...

tranquilizer tu mmg konpem nk kasi kucing tu pensan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2008 11:20 AM | Show all posts
Originally posted by kupay at 3-1-2008 09:00 PM
thanks sbb ko fhm stuasi aku...aku nak bwk naik tren...tp jauh dr tmpt aku ni...nak naik komuter lg...aku hrp kuceng ak selamat r...aku bwk 4 ekor...1 ibu n 3 anak...anak2 die kecil lg...aku nk t ...



k leo doakan kupay selamat bawak anak2 4 ekor balik ke kg....
hati2 ye dik...
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2008 02:20 PM | Show all posts

Reply #17 kupay's post

ehh..kupay stay kajang ekk??kt ner?
sy pn kt kajang n kampung kt sg. petani..kebetulan
tp xpnah bwk nek bas...takut dia melepas nnt
kalo nek kete tu ok je
derang tdo je
xbyk meragam..mebi sbb dh besa kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087277s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list