Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
41256
View
364
Reply

Abu Dhabi Vs Doha

[Copy link]

Author: sarah_jane09       Show all posts   Read mode

Post time 17-3-2008 11:36 AM | Show all posts

Reply #25 LVgirl's post

Kesiannya you jauh dengan hb...berapa  lama lagi dia kat sana...takpalah, that's can be an excuse untuk ke Paris cuci mata kat Champs Elysees.. Tapikan kalau beranak kat Paris pun okay jugak tau. Diorang punya nurse baik-baik (ni yang i dapatlah). Plus everything sponsored by social security.

Kiranya you pun dah puas le berjalan ya.

Kitorang kat sini mungkin sampai June next year. Hb dah cakap tak nak sambung contract. Dah boring kat sini even baru 6 months.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:55 PM | Show all posts

Reply #26 Calimro's post



I setuju sangat bab cuci mata kat Champs Elysees tu.Even tak beli apa2 pun tapi mcm satu theraphy bila dapat cuci mata kat situ.Hilang semua jet leg bila sampai area Rue cambon and CE tu

I ni kan Cali penakut sikit nak beranak kat oversea.Tak tahu la kenapa.masa 1st baby I took a risk 8bulan pregnant naik flight balik from London to KL sebab nak bersalin kat KL juga.Nasib baik my bump tak besar sangat kalau tidak sure kena tahan tak boleh naik flight sebab more than 7mth dah tak boleh fly.

So you have another 1year plus kat Doha yer.Don't worry la sis expatriate mcm husband you easy to get job anywhere.
May be this time your husband can try kat US pula
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 12:55 PM | Show all posts

Reply #26 Calimro's post

- double posting -
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 02:48 PM | Show all posts

Reply #27 LVgirl's post

US tak nak pergi dia cakap...tapi kalau boleh nak pergi ke Abu Dhabi or KL again..Kat sini dia kena kerja kat site, so weekend ada sehari je cuti..tak larat dia. Memang pun, bebudak pun complain weekend tak dapat buat apa-apa.

Kat Champs Elysees tu I suka masuk Sephora..boleh sembur free perfumes..anak sedara I datang sana dulu suka sangat pergi ke Sephora, sampai dua tiga kali kitorang singgah kat situ. Time keluar bau bukannya wangi tapi dah macam hapa..semuanya dia sembur.

Biasalah, kalau dah biasa give birth kat Malaysia mesti you ada confidence kat sana. Macam I ni dah memang 2 kali kat Paris so no experience other than that. Tapi kalau kat Doha, ni ada banyak private hospital yang mengalahkan hotel. Cuma get ready to pay a lot. Service memang bagus. Just imagine, diorang punya private hospital better than Ampang Puteri or even Gleneagles Hospital.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2008 04:04 PM | Show all posts

Reply #20 Calimro's post

Sis,

My brot baru balik interview from Doha last Thursday.According to him kat Doha weekend is Friday kan.

He surprised sebab Doha so modern city and a lot of Mall and modern hotel.Masa dia sampai tak panas sangat and he said slightly mcm summer kat london juga.Tapi tak tahu la kalau musim panas nanti mcm mana.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2008 04:13 PM | Show all posts

Reply #21 LVgirl's post

Yes,LV,please do share some photo's with us.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2008 09:15 PM | Show all posts

Reply #30 sarah_jane09's post

Ha'ah sini weekend start on thursday night. SOme company kasi one day off, some company give 2 days (fri & sat).

Memang lah tak panas sebab sekarang ni quite windy. Nak tengok panas ke tak, tunggu time angin takda..baru terasa betapa hangatnya spring in Doha.

Kat sini memang banyak malls. Yang paling cantik The Villagio. Dalam building tu diorang buat Italian style (I ada letak dalam my blog tapi kena selak page yang belakang). If your bro still around, suruh dia ke sana. He will impress.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2008 03:32 PM | Show all posts

Reply #32 Calimro's post

Sis cali,

Betul abang saya cakap masa dia pergi tu quite windy sebab tu tak terasa panas.Dia kata flight from Doha tu London pun tak lama mana.Hanya 7jam +++ saja so memang dia kata akan consider kalau dapat offer kesana.

Memang mall kat sana very modern compare kat UK ni semua nyer tiny saja.

Cali...ramai british man kat sana? You tinggal area mana?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2008 06:01 PM | Show all posts

Reply #33 sarah_jane09's post

Ramai jugak community british kat sini cuma kena cari ajelah..

I tinggal tak jauh dari Qatar Intl School & French School (kat depan rumah je sebenarnya) . Your abang kerja apa? O&G ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2008 03:18 PM | Show all posts

Reply #34 Calimro's post

Hi Kak Cali,

Abang I working in Airlines.
Qatar Airways yg panggil interview tu.
Dia cakap keja kat British Airways ni susah sikit because "skin colour" dia.Racist sikit kalau nak promotion etc.

Even ada mix blood but my brot muka more like asean people.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2008 03:29 PM | Show all posts

Reply #32 Calimro's post

Sis Cali,

I just found dalam internet ada Malaysian Community di Doha,Qatar.

Sis ada join tak?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2008 02:04 AM | Show all posts

Reply #36 sarah_jane09's post

Belum lagi, tak dapat nak contact the person, tapi dah register kat embassy
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2008 12:21 PM | Show all posts

Reply #4 Calimro's post

Cali,

How much cost of rental kalau Condominium for 3bed room di Doha.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2008 02:17 PM | Show all posts

Reply #38 LVgirl's post

tak taulah LV, I kasi you this link, you jenguk kat sana http://www.qatarliving.com/. I tak tau sangat sebab co. yang bayar kitorang punya condo. I think diorang bayar about 11K tapi fully furnished, 3bedroom, cawan sampai sudu kecik semua adalah
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2008 02:25 PM | Show all posts

Reply #39 Calimro's post

Thanks dear....kebetulan I pun baru buka link yg you bagi tu.My husband forward to me this morning.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2008 02:35 PM | Show all posts

Reply #39 Calimro's post

Cali,

11K for fully furnished for me very reasonable price.
I understand kat sana memang mahal.My friend rent 3bed rooms pun dalam 11k tapi kena angkut furniture sendiri.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2008 03:37 PM | Show all posts

Reply #41 LVgirl's post

Sis LV,

Memang I pun notice rental kat Doha agak mahal but slightly murah sikit than Abu Dhabi.

I ni memang expert dah fasal Abu Dhabi and Doha because always update my brot.My brot malas nak masuk internet.

He keen nak kerja di Qatar tapi according to him yg mana offer sampai dulu dia akan grab.Wish his luck.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2008 03:39 PM | Show all posts

Reply #41 LVgirl's post

Sis LV,

Memang I pun notice rental kat Doha agak mahal but slightly murah sikit than Abu Dhabi.

I ni memang expert dah fasal Abu Dhabi and Doha because always update my brot.My brot malas nak masuk internet.

He keen nak kerja di Qatar tapi according to him yg mana offer sampai dulu dia akan grab.Wish his luck.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2008 03:41 PM | Show all posts

Reply #39 Calimro's post

website tu memang usefull.
All the info so detail.Glad I found it.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2008 03:41 PM | Show all posts

Reply #39 Calimro's post

website tu memang usefull.
All the info so detail.Glad I found it.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2008 08:27 PM | Show all posts
been living in abu dhabi for about 3 years. cost of living mmg tinggi.... tapi compared to dubai, ramai prefer abu dhabi.. coz traffic in dubai is hell... traffic di abu dhabi masih terkawal.

yup, i heard doha strict sikit.. abu dhabi quite liberal. so far, most of malaysian I met in abu dhabi, yg datang kerja kat abu dhabi and bawak family, mereka sangat happy...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2008 05:52 PM | Show all posts
Originally posted by silmarwene at 21-3-2008 08:27 PM
been living in abu dhabi for about 3 years. cost of living mmg tinggi.... tapi compared to dubai, ramai prefer abu dhabi.. coz traffic in dubai is hell... traffic di abu dhabi masih terkawal.

...


Mcm mana accomodation price kat sana?.I dengar2 for mahal than Dubai.
It;s true?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-3-2008 09:59 PM | Show all posts
[quote]Originally posted by silmarwene at 21-3-2008 08:27 PM
been living in abu dhabi for about 3 years. cost of living mmg tinggi.... tapi compared to dubai, ramai prefer abu dhabi.. coz traffic in dubai is hell... traffic di abu dhabi masih terkawal.

... [/quote

You have any idea how much renting 2-3bedroom apartment di Abu Dhabi?

I'm not looking posh area tapi yg ada banyak kemudahan.Yang penting new building.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 09:42 PM | Show all posts
Gambar di Abu Dhabi.

Gambar2 ni my husband yg ambil so ada yg tak clear sangat.My husband tak suka sangat bab2 ambil gambar ni.Wife dia saja yg selalu over.





Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2008 09:43 PM | Show all posts
sambung lagi....





Ikea di Abu Dhabi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048500s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list