Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
19240
View
151
Reply

Kes Culik Pelajar

[Copy link]

Author: exinco       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-4-2008 02:01 PM | Show all posts |Read mode
berikutan kes penculikan pelajar perempuan UMS. diminta supaya setiap pelajar berhati-hati dengan orang yang tidak dikenali dan manis mulut.

kejadian ini berlaku di sebuah tempat yang dipanggil King Fisher berdekatan Teluk Likas. Pelajar tersebut adalah dari Sarawak dan berkerja secara part time di King Fisher. King Fisher adalah popular dilakangan pelajar-pelajar UMS untuk menyewa tempat tinggal.

Kedua-dua penjenayah itu telahpun ditangkap.Berasal dari Bongawan dan K.Belud  dan berbangsa Bajau.

Cerita penangkapan

[ Last edited by  exinco at 28-4-2008 01:18 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 02:16 PM | Show all posts
ya..gempak nya kemarin di ums..   sian student tue..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 02:25 PM | Show all posts
HAIH..CULIK SEMATA2 NAK ROGOL..GI LAH CARI HOOKER YG BERLAMBAK KAT SANA NUN..makin teruk laaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2008 02:37 PM | Show all posts
Originally posted by petrolaffy at 17-4-2008 02:16 PM
ya..gempak nya kemarin di ums..   sian student tue..


hi, kau d UMS ka, student?
ko kenal ka tu pelajar?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2008 02:37 PM | Show all posts
Originally posted by newyork at 17-4-2008 02:25 PM
HAIH..CULIK SEMATA2 NAK ROGOL..GI LAH CARI HOOKER YG BERLAMBAK KAT SANA NUN..makin teruk laaa


ni dah nafsu binatang, dia nak yang 'fresh'
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 02:56 PM | Show all posts
sia ada terima sms & email psl kejadian ni kamarin...masa tu sia ndak pasti samada betul atau ndak until keluar di tv semalam.

benci sia mo mengaku yg negeri kita ni mmg ndak selamat sudah.  selama ni kita slalu salahkan pendatang asing bila ada kes2 yg camni.  tau2 urg kita sendiri pun berperangai mcm BINATANG!!:@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 09:09 PM | Show all posts
apa jadik ma bdk pompuan tuh? kena rogol ka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2008 09:25 PM | Show all posts
kena rogol and toture. badan tu perempuan luka-luka.

mengikut berita tv3 tadi penjenayah tu tiru aksi filem hongkong
kena bagi makan dadah
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 09:42 PM | Show all posts

Reply #8 exinco's post

mangkok hayun punya penculik...:@  bikin panas oo...mati dalam keji la ko....
sian itu budak...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 10:30 PM | Show all posts
sedihnya menimpa student tu

biasanya kes begini, UMS pasti akan cuba diamkan sahaja dari pengetahuan media massa..tapi ini terkeluar juga.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2008 11:08 PM | Show all posts

Reply #10 sixfullbar's post

why must cases like this be concealed? we all understand bout the sensitivity of certain issues or actions taken to prevent uproar in the country. but, our safety is at stake here. if people are not informed for one purpose: education on potential hazards/criminal harms , then we ol will think that it is still safe to go around without locking the door..it was safe to leave your door ajar when u leave the house, AEONS ago....now, pokok bunga kaktus yg kci2 tuh pun kena rembat..:@
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 12:13 AM | Show all posts
derang cuba kasi diam bah ini perkara.. tapi bocor juga.. mau protect pelajar tu bah mangkali..

kesian ko skywalker.. kaktus ko yang kiut miut ka yang kena culik?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 08:13 AM | Show all posts
Originally posted by exinco at 17-4-2008 09:25 PM
kena rogol and toture. badan tu perempuan luka-luka.

mengikut berita tv3 tadi penjenayah tu tiru aksi filem hongkong
kena bagi makan dadah


benda yang tak diharapkan pun terjadi juga akhirnya
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 09:07 AM | Show all posts
kesian sungguh .
tak tau apa sudah mo jadi dgn ni SABAH..
takut jgk ooo
mcm kawan ..sia dia kena agak sana ....naik tangga Sepanggar Ria ka tu apartment dpt Jaya diri tu........... kesian .........
takut jgk oo kan

mana semua pak polisi
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 09:16 AM | Show all posts
bikin takut oo tu news..semalam aku pesan abis2 sama adik aku yg p'puan sana study d unitar...

bahaya ............

jahat woo itu org....!!!!!!!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 09:21 AM | Show all posts

Reply #11 pejalanlangit's post

sebab utama dorang mau conceal sebab ini sedikit sebanyak memalukan dorang   

sia teringat ada satu kes lagi berat dari ini (entah berapa lama suda) student ums dirogol oleh staf ums sendiri (lupa dah, guard ke atau lecturer)

ums tidak mau pekara ini keluar dari kampus, so dia bawa berbincang dengan student tu supaya shut it up, dan sebagai pampasan, dorang bagi student tu ijazah sarjana muda dengan kepujian kelas pertama (tanpa student tu work for it)..erkk lupa suda sia. Duit pampasan tu mungkin juga ada (its only logic for money involved to conceal this kind of embarrassment )
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 09:22 AM | Show all posts

Reply #12 piE_______@Cari's post

sia teringat piring astro sky pernah kena rembat
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 09:29 AM | Show all posts
sy cuba cari news ttg insiden ni di internet...dpt yg ni jak....


Culik pelajar UMS: Seorang suspek ditahan-New Sabah Times  
  
  

17th April, 2008
KENINGAU: Polis menahan seorang dari dua suspek yang didakwa menculik seorang pelajar wanita Universiti Malaysia Sabah (UMS) berusia 22 tahun. Suspek berusia 20 tahun itu ditahan dekat Kampung Rompon di sini kira-kira jam 12.15 tengah hari kelmarin.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu ACP Ahmad Sofi memberitahu pemberita di sini mereka sedang memburu suspek kedua berusia 34 tahun berasal dari Membakut yang berjaya melarikan diri.

Ketika ditanya sama ada pelajar UMS dari Sibu Sarawak itu dirogol, Sofi berkata polis masih menunggu laporan dari hospital di sini di mana gadis itu diperiksa. Ini adalah kali pertama insiden seumpama ini berlaku tahun ini,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 10:13 AM | Show all posts

Reply #18 captain_scubby's post

takut...............
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 10:17 AM | Show all posts

Reply #6 danielly's post

aku dapat sms ni lepas dapat tau penculik dah ditangkap..
menakutkan betul.. lepas ni memang tak berani aku nak jalan sorang2..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 10:41 AM | Show all posts

Reply #19 lemontea's post

iya...takut jgk.....setiap kali ada berita mcm ni keluar.......lagi2 kalo di KL ni...
mcm2 yg boleh jadi................
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 11:17 AM | Show all posts

Reply #10 sixfullbar's post

yah sia setuju tu bos...pastinyaaa semua di sembunykan dri pengaetahuan awam..mo jaga imej kunu...:@ :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 11:18 AM | Show all posts

Reply #16 sixfullbar's post

yg ni siapun ada dingar juga ni...... cerita dr lecturer dan student lah.. tapi betul tidak inda tau lah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 11:23 AM | Show all posts

Reply #22 dragonball's post

iya... klu kluar semua cerita di ums tu.. mmg banyak yg kena sembunyi tu.... termasuklah yg cerita di hostel dia... di kampus dia... dan macam macam lagi.....

tapi inda pasti juga kesahihan dia kan... sebab kita pun dingar2 ja dari org lain... tapi mungkin si DB mesti tau tu sebab pernah jadi "member" ums kan , dan blankie pun lecturer ums kan?.... confirmation dr dorang lah.. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2008 12:01 PM | Show all posts

Reply #24 mac06's post

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053484s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list