Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
71910
View
325
Reply

Apa MASALAH KANCIL Yang Akan Dihadapi Lepas 3 Tahun Guna??

[Copy link]

Author: selipar_hijau       Show all posts   Read mode

Post time 18-12-2008 01:54 PM | Show all posts

Reply #280 zaman_80's post

aku dulu tanya kat perodua nak tukar klac nak rm700.... k opegi cawangan mane neh... cawangan kuala terengganu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 02:05 PM | Show all posts
Originally posted by mexz at 17-12-2008 04:18 PM
aku dah cari arituh..dapat la dalam rm 55 utk satu bumper kosong(xde cat)



ps: page mendap lagi nih



cat brape kena? solid ke metalik?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2008 02:28 PM | Show all posts
Originally posted by mexz at 17-12-2008 04:14 PM
xciden??? ko ade cedera memana tak?

macamana kereta? rosak teruk ke?
melanggar ke di langgar?

(cewah bzbodi lak aku nih )



aku cedera di hati. remuk & pilu hati aku..  
keta pulak remuk depan blakang   

[ Last edited by  selipar_hijau at 18-12-2008 02:35 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 05:20 PM | Show all posts

Reply #283 selipar_hijau's post

xleh claim ke? sampai depan belakang remuk... eksiden serius neh...
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2008 05:49 PM | Show all posts
Originally posted by QAX at 18-12-2008 01:54 PM
aku dulu tanya kat perodua nak tukar klac nak rm700.... k opegi cawangan mane neh... cawangan kuala terengganu ke?


Tak lah, aku buat kat produa pulau pinang. Dulu kat kuantan aku ada tanya gak dia bg aku rege rm600++.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2009 06:11 PM | Show all posts
kalau lambat sevis kete kancil boleh tak
tapi milge ada 2000 lagi
cuma tempoh dia dah terlebih untuk servis

aku bali kancil 14 april 2008
dah 3 kali servis
kali ni surat tak sampai suruh servis
kalau servis kali ke 4 ni kene charge tak

hari tu tak kene charge pun
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2009 09:57 PM | Show all posts
Originally posted by mfr892005 at 4-4-2009 18:11
kalau lambat sevis kete kancil boleh tak
tapi milge ada 2000 lagi
cuma tempoh dia dah terlebih untuk servis

aku bali kancil 14 april 2008
dah 3 kali servis
kali ni surat tak sampai suruh s ...


ada 2000km milage lagi....lambat lagi tu...
aku sampai terlebih 2000km pun selamba je...

mmg la 3 kali servis free. lepas tu kena caj la...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2009 09:59 PM | Show all posts
aku ada problem sikit...

ekzos aku bocor...bunyi mcm pakai ekzos sport je. tadi gi tanya kedai ekzos, dia kata takleh weld balik...sbb besi dia dah nipis. dia suruh tukar 1 set...rm170 (tak masuk upah). betul ke takleh nak weld?? sesape penah kena camni??   
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2009 10:46 AM | Show all posts

Reply #288 viper_2803's post

macam moto punye lak takleh nak weld balik... kalo ekzos moto die mmg nipis... logik gak kate takleh weld.... entah le... ko try riki tmpt lain aa dulu.... tapi alang2 kalo nak tukar baru... twinpipe  trus la bro...  walaupon jalan 80 kmj... rupe mesti nak jaga...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2009 08:21 AM | Show all posts
soalan :


kalau gi tambah pasang speaker setiap pintu & woofer 2 ketul kt blakang wajar dak kat kancil?
ada tak sebarang efek di masa hadapan cthnya wiring ke, batteri ke.. etc.


pendapat diperlukan, aku cam terniat lak nak buat.   
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2009 10:50 AM | Show all posts
askum..

kalau ada sesiap nak jual kancil kat aku pm jer aku....aku tgh cari kancil sencond kalau boleh tahun 2003 ker atas...auto....thank
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2009 02:16 PM | Show all posts

Reply #290 selipar_hijau's post

takde masalah rasanya... yg penting nak kena ada power amp la plak...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2009 03:28 PM | Show all posts

Reply #290 selipar_hijau's post

Nak buat macam ni ke?


(Gambar ditemui di Current Issues )
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2009 04:27 PM | Show all posts
Originally posted by QAX at 6-5-2009 14:16
takde masalah rasanya... yg penting nak kena ada power amp la plak...


betul tuh..aku penah tgk kancil pasang speaker sampai 6 (4 kat pintu kiri kanan depan belakang) speaker "dugong" + woofer kat bonet..peh bunyi dasat giler..tak termasuk yg kat autoshow lagik..tu lagik dasat

tpkan aku tgk memasing yg main "ICE"(In-Car Entertainment) kat kancil nih selain dari pasang amplifier..sesetengahnya jugak tukar bateri ke saiz lain seperti NS40ZL tukar ke ke NS60..bila aku tanya diorang ckp bateri asal cepat kong sbb ICE kuat makan power ..betul ka?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2009 04:42 PM | Show all posts
Originally posted by QAX at 17-12-2008 10:09 AM


bkan la... kancil ruang enjin die kecik... jadi byk benda yg kalo nak ganti kena turun enjin.. malangnya kos turun enjin yg mahal... kalo tak masuk turun enjin.. nak tukar oil seal tuh x samp ...


setuju.. oil seal tu berapa henget jerk.. upah nak turun enjin yang mahal.. aku hari tu pun kena dalam rm100.00 upah turun enjin.. yg lelain barang sendiri... nak turunkan enjin seketui tu berat baiii...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2009 06:23 PM | Show all posts
Originally posted by QAX at 6-5-2009 02:16 PM
takde masalah rasanya... yg penting nak kena ada power amp la plak...





kalau ambik yang 2-channel je oke dak?   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2009 06:25 PM | Show all posts
Originally posted by p4k4bu at 6-5-2009 03:28 PM
Nak buat macam ni ke?

http://1.bp.blogspot.com/_GgvOrBty0JU/SNJo4D0QWbI/AAAAAAAAAW4/KXnnx-j6fT4/s400/100_0422.JPG
(Gambar ditemui di Current Issues )





hehehe.. kalau dapat buat camni syok la.. tp aku x de la buat kaler pink tuh..  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2009 01:57 PM | Show all posts
takde kabar berita ke di atas soalan aku tu  
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2009 05:30 PM | Show all posts
aku ade satu soalan:
berapa harga sebatang drive shaft kancil sekarang?

sbb aku bertanya nih pun kerana kancil aku dah buat sound tak sedap bila aku membelok ke kiri dan kekadang tuh masa jalan lurus (tp hanya pd gear 2 dan 3)..bila tanya bengkel..diorang kata drive shaft kanan dah out...kena tukar.. :geram:
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2009 02:25 AM | Show all posts
Originally posted by batu_bergolek at 18-5-2008 20:49
Tak salah aku, Kalo kereta ko parking kat open parking yang takde bumbung (jenis terdedah hujan dan matahari) lebih baik jangan selimutkan dia, sebab bila selimut, bila matahari naik, wap air dan ...


same ngan pendpt bapak aku

bapak aku ngan abg aku pon same naik....giler keta
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.589141s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list