Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
77978
View
2100
Reply

public mutual2

 Close [Copy link]

Author: kirawang       Show all posts   Read mode

Post time 25-8-2008 11:18 AM | Show all posts
muningggggggggggg

baru dpt masuk :@
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2008 05:30 PM | Show all posts
terima kasih kat semua yg menjayakan Futsal kiter...........

Terima Kasih Bebanyak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2008 08:33 AM | Show all posts
muningggg

bos...kelas ari nih setat 6.30 lerr...mekacihhhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2008 08:34 AM | Show all posts
Bisnes Dunia: Kelembapan kewangan global diramal berlarutan


Bank of England beri amaran isu baru dijangka terus muncul

TIMBALAN Gabenor Bank of England (BoE), Charles Beanm, memberi amaran bahawa kelembapan pasaran kewangan global dijangka akan berlarutan bagi tempoh yang lebih lama.

Beliau menegaskan, setiap kali pasaran kelihatan seolah-olah menjadi stabil, satu lagi masalah akan muncul.

Katanya, kelembapan yang berlaku ketika ini sudah menjadi seburuk situasi yang berlaku pada 1970-an, tetapi beliau meramalkan pertumbuhan akan mula meningkat sejajar penurunan inflasi tahun depan, dengan syarat harga minyak mentah dan pasaran kredit kembali stabil.



Bean menyifatkan krisis ketika ini berada dalam tempoh peralihan yang bakal dilalui dengan jayanya.

Beliau berkata demikian kepada BBC dari persidangan tahunan ketua bank pusat terkemuka dunia di Jackson Hole, Wyoming, Amerika Syarikat.

Bean menegaskan, sebahagian besar ketua bank pusat global yang menghadiri persidangan itu tahun lalu yakin bahawa krisis itu akan berakhir menjelang akhir 2007.

Namun, ujarnya, ia berlarutan lebih setahun dan setiap kali pasaran kelihatan stabil, kebimbangan berhubung tekanan kredit kembali muncul.

Beliau berkata, suasana di persidangan itu adalah amat berhati-hati bagi tahun depan.

"Ia nampaknya akan berlarutan bagi satu tempoh panjang.

"Kami 'menyilang jari' bahawa keadaan akan bertambah baik. Namun ramai menyedari pemulihan masih terlalu jauh ke depan," katanya.

Bean berkata, adalah kurang bijak untuk mempercayai kelembapan pasaran kewangan global boleh dihalang daripada berlaku sekali lagi, namun katanya, peraturan boleh dipertingkatkan bagi mengurangkan kesannya apabila ia berlaku.

Bean, yang mengambil alih jawatan Timbalan gabenor tahun ini juga menggesa supaya jangan terlalu banyak meneliti mengenai perangkaan pertumbuhan sukuan United Kingdom (UK), yang mana menunjukkan ekonominya tidak berkembang.

Jabatan Statistik Nasional negara itu baru-baru ini menyiarkan perangkaan yang menunjukkan tiada pertumbuhan dijangka berlaku pada suku pertama 2008.

Timbalan Gabenor itu berkata, beliau berharap pertumbuhan mampu dicatatkan tahun depan dan kadar inflasi akan susut semula.

"Paling penting, krisis itu akhirnya akan tamat juga. Sekarang adalah tempoh peralihan pertumbuhan pertumbuhan lembap, kita mampu mengharunginya dan pertumbuhan akan meningkat semula ke paras biasa," katanya. – AFP
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2008 08:35 AM | Show all posts
Originally posted by Jelita at 26-8-2008 08:33 AM
muningggg

bos...kelas ari nih setat 6.30 lerr...mekacihhhh


saya ada appoinment jam 6-00 lah jel..

jgn lupa buat motivation story satu ..jel...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2008 10:48 AM | Show all posts
bos...i takleh dtg kelas le...ada hal tiba2. dtg kejab nak antar jersey futsal ari tuh jek.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2008 01:45 PM | Show all posts
yahoooooooooooooo...dpt dah approval claim 50% duit rental booth tuh. takde apa pun...budak kat pm bangsar tuh jek kecoh. aku hempuk dia kang. :@

bos....i tak g kelas langsung...amran baru jek amik jersey kejab nih. nak kena g putrajaya la....maaf kan den ye boss....jgn marah2....nnti lekas tua

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2008 03:39 PM | Show all posts
UNIVEST gROUP vs Seladang Black

Univest 3, Seladang 6

apa lah kau orang, lawan warga emas pon boleh kalah...

?t=1219736160
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2008 06:07 PM | Show all posts
saje je bg can kat dorg....lagipun tak baik melawan org tua.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 09:26 AM | Show all posts
muningggggggggg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2008 09:54 AM | Show all posts


si cute kenit  yang pakai baju pink dok atas riba tu, mmg ada aura bolah jual u trust... ..dan dah  di booking....

si comel  berdiri sebelah mazlin pakai baju biru ..kita borak in bm, dijawap bahasa orang putih...sungguh eksyennnn..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2008 12:23 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 12:36 PM | Show all posts
Macam ada berita baik utk kami yg bertungkus lumus buat EPF Sales.....

Incentives on EPF Sales

Please be informed that all branches will be conducting a briefing on the above. Details of the briefing are as follows:-

Date        :    3rd to 5th September 2008

Time        :    Please refer to your respective servicing branch offices

Venue      :    Branch Training Room

We encourage you to attend the briefing at your respective branch offices to understand the incentives.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2008 02:14 PM | Show all posts

kirawang~

nak tye sikit lah,

nak jadi ejen kena buat ujian dulu kan,

sebelum test ade klas ke apa ker,

camne nak jadi ejen,

ade bayaran ker, ape ker,.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2008 05:20 PM | Show all posts
Originally posted by mantarey at 27-8-2008 02:14 PM
nak tye sikit lah,

nak jadi ejen kena buat ujian dulu kan,

sebelum test ade klas ke apa ker,

camne nak jadi ejen,

ade bayaran ker, ape ker,.....



Betul, ada exam dullu..

bayaranm exam fee 250, dan jika kamu dah lulus dan buat sales 50K, co akan refund balik..
untuk doc details sila refer kat sini..

http://univestgroup.com.my/main/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=25
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2008 05:21 PM | Show all posts
Originally posted by frapamocha at 27-8-2008 12:36 PM
Macam ada berita baik utk kami yg bertungkus lumus buat EPF Sales.....

Incentives on EPF Sales

Please be informed that all branches will be conducting a briefing on the above. Details of t ...



confirm ada sis. incentive for epf sales..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2008 05:22 PM | Show all posts
Rooming list untuk Hokaido dah pon keluar..

Batch 1 yang berangkat  termasuk amran bin bacho...

Tahniah untuk amran.....

[ Last edited by  kirawang at 27-8-2008 05:25 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 08:31 AM | Show all posts
muningggggggggg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-8-2008 03:31 PM | Show all posts
Originally posted by Jelita at 28-8-2008 08:31 AM
muningggggggggg



jel, itu hari kau berkobar2 nak komplain psl budak kaunter tu, kau compalint tak..?

hari ni saya dah complaint, psl epf cases ic lama...

sepatutnya in aug tak boleh pakai ic lama, tapi saya submit in july dah rejected...

lor ai siew tengah investigate sekarang..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2008 06:27 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 27-8-2008 17:22
Rooming list untuk Hokaido dah pon keluar..

Batch 1 yang berangkat  termasuk amran bin bacho...

Tahniah untuk amran.....


ni dia.........tak sabor ni pegi .....kukukukukuheheheheheh

[img]

[ Last edited by  tauke at 28-8-2008 06:29 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084458s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list