Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
76906
View
2100
Reply

public mutual2

 Close [Copy link]

Author: kirawang       Show all posts   Read mode

Post time 27-4-2008 06:54 PM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 25-4-2008 07:51 AM

Tp, skywalker, kalu kau dah jadi millionare, lelaki mana berani mendekati kau ye..
Hanya tauke, je nak himpit himpit, tapi sky suruh jumpa bapak dia,,,,terus kecutttt.....



aiiii....jgn le ckp mcm tu boss
risau ati den mendonga eh....
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 07:06 PM | Show all posts
Originally posted by skywalker107 at 27-4-2008 18:54



aiiii....jgn le ckp mcm tu boss
risau ati den mendonga eh....


Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2008 07:26 PM | Show all posts
Originally posted by ahmad79 at 27-4-2008 07:06 PM






apo golak-golak?
den cakap betui-betui ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2008 10:26 PM | Show all posts
Originally posted by skywalker107 at 27-4-2008 06:54 PM



aiiii....jgn le ckp mcm tu boss
risau ati den mendonga eh....



SO KAU ajak si tauke kawen cepat2.....

Dia tu, dah lah bujang terlajak....

Duit dah banyak..dok membazir je.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2008 10:29 PM | Show all posts
Originally posted by ccyber5 at 27-4-2008 10:45 AM
sory tumpang tanya sket

ada tak sesape yg nak rekrut den jadi agen
den tgh cari introducer/mentor dari Port Dickson..
kalau ada tlg kontek den ehhh


p/s lama dah asik baca jer thread ni ...


Kat PD, kami tak ada ,,tapi kat Senawang, kami ada lebih kurang 5 org.

Dan saya nak rekomenkan pada U, seorang ustaz, saudara kpd  ahmad79, dia punya sales mmg banyak, walopon part time..
Dia tak berforum kat sini,  dan u boleh contact dia..

Wan ruzaha,..013 6347719
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2008 12:01 AM | Show all posts
--------------------------------------------------------------------------------

Campaign For May - June

Univest Group Akan Mengadakan Campaign Bulan May Dan June Untuk Recruitment. Any Agents Yang Submit Number Of New Agents Paling Ramai, Akan Dapat Hadiah Wang Tunai. Disamping Juga, Gambar Anda Akan Dapat Dipaparkan Didalam Our Website Univest Group.


Campagn Akan Bermula 28 April Hingga 30 June 2008..

Caranya..once U Submit Application, Potostat Copy Submission (muka Depan Yang Ada Tarikh)and Hand Over Pada Ema Atau Roozaimi..

Hadiah Wang Tunai ....rm 300.00 Untuk Pemenang....
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 12:22 AM | Show all posts
Originally posted by kirawang at 27-4-2008 10:29 PM


Kat PD, kami tak ada ,,tapi kat Senawang, kami ada lebih kurang 5 org.

Dan saya nak rekomenkan pada U, seorang ustaz, saudara kpdahmad79, dia punya sales mmg banyak, walopon part time..
  ...


Thanks kirawang
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 08:34 AM | Show all posts
muningggggggggggggggggg
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 09:28 AM | Show all posts

Reply #88 Jelita's post

murninggg k jel
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2008 09:32 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 11:56 AM | Show all posts

Reply #86 kirawang's post

macam berminat nak jadi ejen tapi tak berapa faham la
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 12:49 PM | Show all posts
saya pun minat jugak.. sebelum ni ada buat insurans tapi... separuh jalan jer sebab markeying skill tak der.. huhuhu sedihnya... exam CEILI, investment link dah pass dah... kalau nak joint Univest ni kena amik exam lagi ker??
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 01:07 PM | Show all posts
kirawang,

just nak mintak pndgn u la ye..since u senior dlm ut ni... la ni takaful/insurance pun ada selitkan dlm diorang punye plan... insurance+edu plan+savings...byr certain amount terus cover 3 bende gitu.. pastu ada selit2 sikit2 konsep cam ut gak, leh buat untung bagai sbb diorang pun ada invest dlm equity fund n etc..n i believe ramai gak yg suke dgn pakej2 gitu kan..

*tp pepun i still believe ut is the best way to make ur money grows.... bukan nak banding2kan ut dgn ape2..tp ni la options yg available skrg kan...saje je nak tau pndpt u...


thanx
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2008 03:06 PM | Show all posts
Originally posted by nezha at 28-4-2008 01:07 PM
kirawang,

just nak mintak pndgn u la ye..since u senior dlm ut ni... la ni takaful/insurance pun ada selitkan dlm diorang punye plan... insurance+edu plan+savings...byr certain amount terus co ...



insurance for protection coverage...Not suitable for saving. banyak disdvantages for saving..saya rasa tak perlu saya huraikan kat sini..

UT untuk saving, dan ada insurance coverage as a basic, tapi tak comprehensive..walopon untuk ITTikal Fund, insurance coverage di beri percuma je..

so, insurans dan UT diff investment objective
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2008 03:12 PM | Show all posts
Originally posted by a791231ana at 28-4-2008 12:49 PM
saya pun minat jugak.. sebelum ni ada buat insurans tapi... separuh jalan jer sebab markeying skill tak der.. huhuhu sedihnya... exam CEILI, investment link dah pass dah... kalau nak joint Unives ...


Insurans mungkin u rasa susah, psl suruh orang menabubung 100 -200 sebulan,,dan kesedaran ttg protection tak wujud dalalm diri mereka..
kalu polisi lapse, atau tak deduit nak bayar,,,kena bayar yg tertunggak, dan kena bayar dihadapan jugak..

UT, u start dengan mereka tak de cash money dulu,,tapi ada EPF acc 1. acc 1 ni tak boleh usik, hanya utk hari tua, so kena tunggu hingga 55 tahun.

Dari dok kat acc 1 tu, sampai 55 tahun, U suruh mereka divrsify inv ke UT, at least mereka dapat trripple acc  1 mereka..kalau mereka pencen nanti, instead mereka dapat 500k acc 1, kita cuba jadikan 1.5 m..

our islamic fund return 15 -30 percent setahun..

exam Ut tak sama dengan exam insurans, atau investment link, so u stiill have tio sit for exam..bayar 250, once u pass and boleh buat sales 50k, Public akan  refund yr fee..

[ Last edited by  kirawang at 28-4-2008 03:19 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2008 03:21 PM | Show all posts
Originally posted by hirai_saza at 28-4-2008 11:56 AM
macam berminat nak jadi ejen tapi tak berapa faham la



sila sila,..kita mahu meramaikan bangsa kita supaya dapat bersaing ..

nak detail, setipa selasa jam 9-00 malam, sila datang ke Public mutual bangsar, room no 6 , level 3..kami akan bagi briefing untuk new potential unit trust consultant..

FOC..
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 05:28 PM | Show all posts
errmmm...mcm mna nak kontek kak jel nie...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2008 05:35 PM | Show all posts
hihihi..... ...ok2..da dpt dah..
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2008 08:14 AM | Show all posts
muninggggggggggggggggg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-4-2008 09:55 AM | Show all posts


Dah naik 1304, gostan balik....isk....jam 9:54am..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
7.690050s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list