JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
112128
View
466
Reply

POLL : Berapa Tahun Loan Kereta Korang?

[Copy link]

Author: altimi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-7-2008 03:42 PM | Show all posts |Read mode
Aku just nak tanya berapa tahun korang buat loan kereta. Aku dulu pakai keter 2nd hand buat 6 tahun. Yang baru ni plak aku buat 9 tahun. Ok, jangan lupa mengundi...........

P/s: Kalau keter yang murah2 (harga bawah 15K) tak vote pon takpe

[ Last edited by  altimi at 26-9-2008 03:49 AM ]
Single Polls, Total 691 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2008 03:46 PM | Show all posts
Ade ke org buat saampai 10 tahun.....?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 04:00 PM | Show all posts
gen2 aku 9 tahun huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 04:01 PM | Show all posts
aku pun buat 9 tahun jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 04:07 PM | Show all posts
aku 7 thn....lmbtnya nk tgu abis...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2008 04:12 PM | Show all posts
Aku dah sign loan utk wat 9 tahun tp kete tak dapat lagi. Bleh tak kalau aku nak tukar jadi 7 tahun? Rasa cam lama plak 9 tahun. Kete skrg ni yg wat 6 tahun pon berjanggut nak habis......
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 04:15 PM | Show all posts
aku lak....7 thn je.....tapi dah abih bayar masa usia kereta 5 thn....ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 04:31 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 15-7-2008 03:46 PM
Ade ke org buat saampai 10 tahun.....?



ade.....orang yang benar2 sengkek dan kuli bank buat untung....hahahah....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2008 04:33 PM | Show all posts

Reply #8 melor_wangi's post

Kalau staff gomen bleh kan.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 04:35 PM | Show all posts
member ada cakap....ini cakap2 belakang orang bank gak....
bank menadah nyiru kalu orang wat loan 9 tahun. ptama dia leh untung lama sket....
kedua...manusia skrg pakai kete paling lama 5 tahun jerr....pastu ada ati jerr nak amik kete baru..... pendek kate bank tak keputusan untung.....
manusia plak tak keputusan utang....

tak tahu lah betol ke tak.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 04:39 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 15-7-2008 04:33 PM
Kalau staff gomen bleh kan.....



yuppp....tak payah keluar duit sesen pun. bawa diri jerr...tapi tindakan ini hanya diambil oleh staff gomen yang bodoh bangang jerr....
dia ingat istimewa lerr takyah bayar deposit ke hapa....tapi tak tahu sengsara bukan main lama...

ehhh....betol ke aku ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 04:39 PM | Show all posts
Originally posted by widuri at 15-7-2008 04:15 PM
aku lak....7 thn je.....tapi dah abih bayar masa usia kereta 5 thn....ekekeke



tahniah....ini manusia yang bijak.......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2008 04:40 PM | Show all posts

Reply #10 melor_wangi's post

Betul tu.....lepas 5 tahun mesti tukar keter punya. Ingat lagi dulu2 masa arwah ayah aku beli keter. Maximum belh buat 5 tahun je. Downpayment lak kadang2 nak sampai 30%. Sebab tulah value keter 2nd hand dulu ok. Tak cam sekarang...... Dulu kalau beli Saga RM25K lepas 5 tahun boleh jual 23K senang2 je....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 04:46 PM | Show all posts
Sate plus tahun dah habis tapi total 7 tahun

satu lagi 4 setengah tahun lagi, total 5
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:07 PM | Show all posts
Originally posted by melor_wangi at 15-7-2008 04:39 PM



yuppp....tak payah keluar duit sesen pun. bawa diri jerr...tapi tindakan ini hanya diambil oleh staff gomen yang "bodoh bangang" jerr....


dia punya duit... suka hati dia la... tapi takkan la sampai ko gelarkan depa ni cemtu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:12 PM | Show all posts
Aku nak vote dua sebenarnye....7 tahun & 9 tahun....Kelisa aku yg power tuh...aku buat loan 7 tahun dulu.....Persona aku lak...loan 9 tahun....nnt nak beli Lamborghini Reventon nak buat loan 99 tahun lak...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by melor_wangi at 15-7-2008 04:39 PM



tahniah....ini manusia yang bijak.......



aisehhhh....macihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:16 PM | Show all posts
Originally posted by melor_wangi at 15-7-2008 04:39 PM



yuppp....tak payah keluar duit sesen pun. bawa diri jerr...tapi tindakan ini hanya diambil oleh staff gomen yang bodoh bangang jerr....
dia ingat istimewa lerr takyah bayar deposit ke hapa ...

tak baik ko kategory kan org gomen camtu...dorang pun manusia gak....
hutang tetap hutang beb....tak sema org banyak duit....
keta plak dorang kena beli sebab dah jadi suatu keperluan....
lama pun lama laa nak wat camne...makan gaji je....
gaji plak bukan cam swasta leh dapat bonus 2, 3 bulan skali gus....
kena tunggu belanjawan dulu....so...fikir lah sendiri....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:19 PM | Show all posts

Reply #16 tossee's post

haha Lamborghini Reventon 99 tahun??
kesian cucu cicit hang nanti kena bayar
tunggu aku kawin dgn tokey balak kat indon sana baru lih pakai
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:24 PM | Show all posts
Originally posted by melor_wangi at 15-7-2008 04:39 PM



yuppp....tak payah keluar duit sesen pun. bawa diri jerr...tapi tindakan ini hanya diambil oleh staff gomen yang bodoh bangang jerr....
dia ingat istimewa lerr takyah bayar deposit ke hapa ...



NGKO TU PUN BANGANG @ BAGHAL JUGAK........ sebab beli kereta pun berhutang jugak
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:27 PM | Show all posts
Originally posted by mukmin101 at 15-7-2008 05:24 PM



NGKO TU PUN BANGANG @ BAGHAL JUGAK........ sebab beli kereta pun berhutang jugak



ape hal ko????????????:@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:32 PM | Show all posts
Originally posted by melor_wangi at 15-7-2008 05:27 PM



ape hal ko????????????:@ :@


aku orang gomen !!  dan aku jugak ambik loan gomen  ............ cakap siang pandang2 maaa

[ Last edited by  mukmin101 at 15-7-2008 05:33 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:37 PM | Show all posts

Balas #22 mukmin101\ catat

ko ape hal???? yang terasa sangat ape hal?ingat ko sorang orang gomen?  aku pun orang gomen...............
terasa tak tentu hala nape........
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:38 PM | Show all posts
aku jugak ambik loan gomen  ............


hahahhaha....ini kelakar????
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2008 05:40 PM | Show all posts
keta haku 9 thn....bulan ni..br setahun...ada lg 8 thn...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055086s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list