JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
113406
View
467
Reply

POLL : Berapa Tahun Loan Kereta Korang?

[Copy link]

Author: altimi       Show all posts   Read mode

Post time 17-7-2008 02:41 PM | Show all posts
Originally posted by altimi at 16-7-2008 01:09 AM
A'ah aku amik B line je......bulan2 dalam RM611 selama 9 tahun. Aku dah sign aggreement dah, bleh tak kalau nak tukar jadi 7 tahun je? Lama sangat la 9 tahun..........


tak salah amek 9 tahun tu pun... tp ko cuba ler byr monthly lebih dr yg ko byr skrg ... kalo ko byr cepat, nnt bank kira lain utk last payment ko tu... nnt interest ko kurang laaaa...

loan kete bukan mcm personal loan...

aku pun byr extra tiap kali ada duit lebih ...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2008 02:42 PM | Show all posts
Originally posted by rinafarha1709 at 16-7-2008 10:13 AM
tempoh berapa lama selalunya loan approve???


kalo ko takde masalah dgn bank.. takde sangkut sebelum2 ni.. takde bleklisted... 2  minggu dh lulus... huhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2008 09:04 AM | Show all posts
keta haku 9 thn.. ujung blan nih 1st payment.. huh jenuh gak le..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2008 11:26 AM | Show all posts

Reply #83 sliparburuk's post

bulan depan tinggallah 8 tahun 11 bulan lagik......:
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2008 11:26 AM | Show all posts
aku pun 9thn.. tapi keta aku nih je ada utang.. keta2 aku yg lain dah settle dah..

ni pun baru nak masuk bulan ke-4 bayar.. saga baru.. hehe

yg 124 abeh thn 2005, aura abeh thn 2000...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2008 04:42 PM | Show all posts

Reply #82 inazlina's post

loan biasanya dalam 2-3hari je dah leh lulus la.... arini submit, esk dia wat interview kol.. klu nasib baik, leh dapat tau terus.. klu tak, lusa dapat tau dah result... tu pengalaman aku ngn maybank, cimb n pbnk
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 11:32 AM | Show all posts

Reply #86 prebetsabu's post

aku dulu wat loan sekejap ya amat lulusnya.....ada agenda tersembunyi ke.....

Htr dokumen kul 7.30 pagi(car dealer )  ...kul 10.30 derang call cakap loan dah lulus.....amik kete kul 1.00pm...

[ Last edited by  medangmru at 19-7-2008 11:33 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 11:34 AM | Show all posts

Reply #1 altimi's post

only 3 years..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 01:01 PM | Show all posts
apa faedah nya re finance kereta...?
ada bank kat mesia ke buat car re financing...?
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 03:46 PM | Show all posts
kereta aku 9 thn..br sethn bayar
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2008 04:01 PM | Show all posts
memula aku nak pinjam 40% pastu loan 4-5 tahun jer... tapi lepas tanya orang , semua tak setuju bab.. interest tinggi kalo pinjam sikit dan tahun sikit... so lepas kira punya kira.. decided buat loan 60% pastu 9 tahun dan lagi 20% lagi taruk fix deposit sebab ineterest FD lebih tinggi lagi loan hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 09:25 AM | Show all posts
aku nak tanya ni..off topic sat....

kalau kete loan 9 tahun.....bulan2 RM410 ..dah bayar 4 tahun ...agak2 interest dah lepas ke dak?????
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 12:01 PM | Show all posts

Reply #92 medangmru's post

belum
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 12:07 PM | Show all posts
apa beza interest dh lepas ke belum?...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 12:13 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 20-7-2008 09:25 AM
aku nak tanya ni..off topic sat....

kalau kete loan 9 tahun.....bulan2 RM410 ..dah bayar 4 tahun ...agak2 interest dah lepas ke dak?????



basically.. kalo loan 9 tahun.. jgn mimpi nak jual before 5 yrs.. except kalo bayar d/payment tinggi.. aritu ko bayar berapa? setakat 3/4 ribu... takyah le.. even kalo 7/8 ribu pun belum tentu..
nak sedap.. bayar le 20% d/payment.. sure ok punya.. kalo berniat nak pakai keta 3/4 tahun and jual le..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 02:21 PM | Show all posts
aku pon wat 9 tahun. igt nak buat 7 tahun tp kira punya kira tak mampu. last2 tanpa rela hati wat gak 9 tahun...uwaaa bila mau abis ni..baru bayar 4 bulan..uwaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 02:51 PM | Show all posts
aku amek loan 7 tahun..ujung tahun ni abes bayar......yahooo
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 03:30 PM | Show all posts

Reply #95 PrinceOfNorth's post

tu arr..ini kete bini aku...kete aku tinggal skit je lagi nak abih bayo.......:pompom: :pompom: :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2008 09:56 PM | Show all posts
Originally posted by genie2522 at 19-7-2008 01:01 PM
apa faedah nya re finance kereta...?
ada bank kat mesia ke buat car re financing...?


cuba bukak website ambank..
dia offer re-finance kereta, tanpa tukar nama..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2008 08:09 AM | Show all posts

Reply #96 senahsirap's post

ala... lagik lapan tahun 8 bulan habis ler tuh


lagik 2 kali pilihanraya jer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047429s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list