Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
120988
View
583
Reply

DIARI KEHIDUPAN (kredit + untuk yang posting)

[Copy link]

Author: tuahayam       Show all posts   Read mode

Post time 23-12-2008 03:18 PM | Show all posts
Takpe la tuah.... 2 ke 5 ke, rezeki jugak..
rezeki jangan ditolak...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 09:05 AM | Show all posts
26/12/08...

hari ni dah 26hb kan..
aku masih belum dpt siapkan jadual waktu sekolah..
kelmarin, madam pengetua mintak tambah pulak elektif prinsip akaun utk form 4..
knapa le.. cik puan tak bagi tahun masa bulan11 ari tu.. kan senang saya faraid pd cikgu-cikgunye..
30/12 ni 1st meeting utk sessi 2009.. sepatutnya semua dah dpt jadual. tp nampak gayanya dpt subjek je laa..
harap-harap 2hb nanti, semua dah settle..
kalau ada yg berlaga angin, alamat sebulan laa aku tak masuk bilik guru.. duduk dlm lab je...

aku ni mmg nak cari penyakit agaknya.. dah la jadual tak siap lagi... aku pulak asyik donlod lagu masuk dlm hp... tolong laaaa camne nak buat ni???

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 11:05 AM | Show all posts
26 Disember 08....

seperti biasa, kalu datang sek kena p pejabat dulu...
tapi tadi bilik guru terbukak, masuk bilik guru tgok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 11:09 AM | Show all posts
Originally posted by zehra2 at 26-12-2008 09:05 AM
26/12/08...

hari ni dah 26hb kan..
aku masih belum dpt siapkan jadual waktu sekolah..
kelmarin, madam pengetua mintak tambah pulak elektif prinsip akaun utk form 4..
knapa le.. cik puan ta ...

..................................

aku ni mmg nak cari penyakit agaknya.. dah la jadual tak siap lagi... aku pulak asyik donlod lagu masuk dlm hp... tolong laaaa camne nak buat ni???



hmm.... macam aku la, kat rumah xleh online...
so kena wat balik keje kat umah... contohnya nak buat pendaftaran D0 ari tuu...
so, tumpukan pada kerja tuu... lagipun kalu aku x siap, x leh nak p jejalan melaka n jb....
jadi... bila zehra2 dah berjaya, bagi penghargaan kat diri sendiri.... wat selalu buat...
bagi adiah kat diri sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 12:16 PM | Show all posts
Name : sephia
status : newbie@MSGM thread

Location : dpn lappy
Date : 26/12

Bilalah cuti sekolah ni nak abes? buhsan. Semlm Kak S bg sms tanye bile meeting skolah. Huhu..dia leh lupe lagi, nape aku siap counting days nk gi skolah?
subjek pe lah aku nk kene ajar thn dpn. dgr kata cikgu CM dpt masuk skolah aku. Mesti dia amik subjek aku. Aku nk ajar pe? huhu..
Kalu ade bayangan subjek pe nk kene ajar, leh aa donlod hsp ke. Eceh, rajinlah konon. Nnt dh lame skit, malaslah ballik...huhu..jgnlah malas sayang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2008 09:53 PM | Show all posts
26 December 2008
pagi tdi member aku call,bgtau claim jaga SPM dah masuk.aku pun pg le cek kat bank.tengok-tengok claim aku kena potong RM130.banyak jugak tu.ketua pengawas kata boleh claim pakai teksi,tapi aku rasa kena reject.lembaga peperiksaan kira ikut perbatuan jugak.anyway...ok lah tu.rasanya itulah kali pertama dan terakhir aku nak jaga exam.tu pun psal ganti member yang pregnant.lps ni aku tak mau dah.boring mcam nak pengsan.sebab tu kali pertama dan terakhir aku pun terfikir nak buat sesuatu dengn duit jga exam tu.kenang-kenangan.makanya..aku pun suruh somi aku buat kolam ikan,ada air terjun kat tepi pagar rumah aku.so..balik dari bank,aku tolonglah apa-apa yang patut untuk menyiapkan keinginan aku tu.takkan nak dok tengok je..kena le ambik hati.aku tolong menyibuk kemaskan simen kat tepi jubin yang cik abang aku pasang.Fuhh..boleh tahan,sakit pinggang aku.
petang..haa..ni masa aku nak merehatkn diri.aku ni baru dpat RA2,jadi aku selaklah forum-forum lama yang dulu aku takleh baca.esp..kisah gossip artis.asyik aku melayan forum tu.sedar-sedar dah lewat petang.dh kena sound dngan somi aku.
malam...anak aku dah tidur.aku sambung layan internet..okey..aku malas nak tulis panjng2,suami aku datang depan PC.nanti di baca

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2008 04:33 PM | Show all posts
27 dis 08
hari ni fida baru terima surat lantikan guru sandaran siswazah terlatih (GSST)..kenkawan lain kebanyakannya dah terima smsa KISSM lg,tp fida punya nama ayah n ic salah..so bahagian sumber manusia putrajaya br pos ke rumah..lega rasanya...sbb surat ni kena bawa masa lapor diri kat sekolah 2hb jumaat ni..pastu kena setelkan surat akuan sumpah n jawapan penerimaan sbg GSST..tp dia bg masa sbln tarikh tarikh lapor diri..cuma risau je..fida je lom dpt surat tu..hehe

berdebarlah..sekolah mana lah yang fida dapat nanti..

[ Last edited by  fidadida at 27-12-2008 04:35 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2008 12:38 PM | Show all posts
28 dis 2008

pagi ni aku pasang niat nak g amik takwim waktu solat kat pejabat agama .. tp tgk jln jem la pulak .. maklumlah dah stat 1 muharam esok ..nanti la, kalo jalan ok sket aku g la cari takwim tu .. kalo cari dlm web jabtn agama mesti ada, tp suka yg klasik, gantung kat dinding ..

malam tadi terkejut tgk berita .. sapa pulak yg meninggal ni .. rupanya kerabat diraja .. teringat aku kat satu citer yg mak sedara aku story kan..

kisah pasal sorg nenek yg byk harta tp ada bbrp org anak dan cucu ajer.. masa dia meninggal tak ramai yg pulang mengiringi jenazah .. taktau la sama ada bz tahap ceo ker apa ..

tp, ada di kalangan anak dan cucu arwah nenek tu gembira sakan .. sbb peninggalan harta pusaka .. begitu sedih salah sorg anak nenek tu sampai berkata, aku tak nak pon harta "nenek" tu, tp aku sedih masa dia meninggal tak de pon dtg uruskan jenazah .. ni sibuk nak amik harta pusaka ..

lebih kurang gitulah kata katanya ..

tgh hari ni, aku nak g kenduri .. tp nak elakkan makanan berkolesterol ..   ahak ahak .. kali ni rasa malas pulak nak tolong kenduri tu .. g makan ajer la .. semacam fobia dgn semangat kerjasama dlm anjuran kenduri ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2008 04:42 PM | Show all posts
28 december 2008
pagi tadi aku sekeluarga melawat jenazah kakak M yg meninggal semalam. orangnya sihat sangat,kurus sikit dari pelakon Syani.mgkin kerana fizikal mcm tu,dia tak berkahwin.arwah ni ada penyakit kencing manis.kesiannya,dia ditumbuhi bisul di bahagian sulit yang merebak hingga ke dalam.mungkin sebb kencing manis isi dalam jadi mereput.
pada aku arwah ni berhati mulia.dah takde ank sendiri,dia bela dua orag ank angkat.yang sorang tu dari kecil.sorang lg tu dia ambil masa umur budak tu 9 tahun.budak tu ala-ala lembam sikit,jadi takde la org yg berminat nak ambik dia buat ank angkat,tp kakak ni sanggup ambik sebab kesian kat budak tu.anak angkat dia dilayan mcm anak sendiri.masa dia di hospital baru ni,budak tu yang jaga dia.sakit tu pun mungkin kifarat dari Tuhan untuk mengangkat darjatnya di sisi orang-orang yang beriman.syukur,dia sempat menunaikan haji tahun lepas.mudah-mudahan rohnya ditemptkan dlm golongan hamba yang bertakwa.mudah-mudahan juga kedua-dua ank angkat tu terus dipelihara dgn penuh ksih sayang oleh waris  kakak M.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2008 03:08 PM | Show all posts
28 /12/2008

Hari ni aku sibuk nak Rancangan Tahunan BM Tahun 1. Dari kul 1 carik sampai lah ni kul 3.05..ader la jugak
aku dapat. Pas ni nak carik ler pulak Rancangan Harian..huhuhu (kes malas nulis rcgn harian). Kot2 ader org yg sudi menepeknyer online..

tensen tul ngan anak aku yg tak pandai nak diam ni..eeee..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2008 05:59 PM | Show all posts
29/12/08

hari ni aku rancang nak g pejabat pemaju umah aku tu. tapi, adik letih sgt pas blk keje. aku tunda ke tgh hari.
tapi, kepala masih serabut pasal pinjaman ni. camner la klu x lulus. aku nak gak umah tu.

aku pun tel la bf bru aku tu (ceh, baru... hehehehe).. entah kenapa, bila dengar suara dia, terus aku rasa nak nangis. rindu sangat kot. kadang2 pening ngan sikap dia. mcm x sudi layan aku, tapi, bila aku minta lepas, xnak lepaskan aku. huh lelaki, ego je tinggi. tapi, aku pun syg nak lepaskan dia. susah nak jump lelaki attitud bagus mcm tu. ermmm....

mood hari ni pun x baik sgt, maybe sbb byk pikir....

bila kul 3, aku pun g la pejabat pemaju tu. huh, hampes.... cuti la pulak. ingat x cuti sbb kat jhr ni, byk pej buka. erm, esok jer la, sblm blk srwk, curi masa waktu pg utk g pjbt tu. hrp2 sempat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 10:37 AM | Show all posts
30 disember 2008...

bangun pagi tadi kepala masih berat..... demam semalam x kebah lagi...
tapi gagahkan diri.... ari nie nak kena p sekolah...
tengok berita dan baca paper dulu.... kesian kat anak2 palestin yang x berdosa
menjadi mangsa keganasan rejim zionis israel laknatullah...

ari nie orang umah wat nasi air... agaknya dia dah tau suami x larat nak telan kalu
masak makanan bergoreng... memang bagus punya isteri.... walaupun nak p mesyuarat
kat sekolah... sempat lagi wat sarapan kat suami... lepas siap sidai kain, wat pun
gagakan diri p sekolah.... memula print data staf2..  nak suruh dorang check kut2 ada
masalah ataupun perubahan... lagipun dah lama dorang x check.... masa mesyuarat esok,
wat xde.... kena p mesyuarat lain kat PPD....

datang sek nie pun sebab ade akak suruh susun buku pengurusan 2009.... tapi tadi dah ramai
duk susun buku tu...  wat p print data cikgu.... sambil tgok2 buku pengurusan tuu...
tgok kalu ada peubahan atau pertambahan tugas.... tapi xde sangat nampaknya....

nak sambung kacip data guru2 nie... saje je masuk forum sat lepas balas emel tadi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 04:31 PM | Show all posts

Reply #111 cubby_qt's post

oitt.. ko dah ada bf baru ke??? tahniah! tahniah!..
jadik confirm ke nak beli rumah ni... waaah.. dah ada peningkatan ekk.. bagus.. jugek ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 04:36 PM | Show all posts
30/12..
hari ni meeting kat sekolah... dari pukul 8.00am  - 1.30pm..
nasib baik ada yg sponsor nasik lemak td.. takde la berkeroncong sgt perut nak tunggu tengahari..
Alhamduliilah, jadual waktu pun dah siap.. cuma ada 2,3 org jek yg tak berapa murni.. tak berapa cantik jadualnya.. nak kena ejas skit... harap-harap 2/01 ni ok laa semuanya..
bila hulur jadual td ada yg berterim kasih.. ada yg diam.. ada yg masam.. ada jugek yg komen tak puas hati..
dah bagi kelas depan, nak ngajar kelas belakang pulak.. ngada-ngada.
arahan madam pengetua.. sesi pagi 7.30 -2.00 sesi petang 12.00 - 6.30.. Form 6.. 7.30 - 3.40...
berumahtangga kat sekolah je laa yeop oii.. mcm mana la nak dpt jodoh camni...

[ Last edited by  zehra2 at 30-12-2008 04:37 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 04:41 PM | Show all posts
hari ni ..

aku pening sket masa bawa keter .. jalan baru diturap , tak de line putih .. jd tak
selesa nak bawa keter .. cuma main agak ajer .. masa lunch, aku makan nasi putih lauk ayam goreng .. sedapnya .. rasa nak g tambah lagi nasi malu pulak ..

nanti org kata aku ni kedarah ke apa plak .. abis lunch mujur aku teringat nak singgah kat kedai komputer .. g beli filter monitor utk wife aku .. bnyk kedai komputer dah tak de stok ni ..

maklumlah dah ramai pakai laptop, apa kejadahnya guna filter yg ketinggalan zamanni .. nasib baik ada, aku pon beli la satu .. masa kat kedai tu, ada gak woosha pendrive kingston ..

cuma ada yg 8 gb .. tapi, kalo ada yg aku cari 16 gb, duit tak cukup dlm wallet ..
ahak ahak ..  nasiiiiiibbb baikkk ..

aku pon tgk sorg mamat ni tgh nak beli anti virus ori punya .. may be dia ni tokey cyber cafe agaknya .. woosha pulak mouse, ada yg wireless mouse, tp aku pk pulak,aku dah ada mouse, buat apa nak beli lagi ?? woosha ajer la ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 07:35 PM | Show all posts
Originally posted by zehra2 at 30-12-2008 04:31 PM
oitt.. ko dah ada bf baru ke??? tahniah! tahniah!..
jadik confirm ke nak beli rumah ni... waaah.. dah ada peningkatan ekk.. bagus.. jugek ni..


hehehe.. doakan lah yer... semoga menjadi.
umah mmg confirm beli. tapi, gn maybank, x guna pjmn krjn.

30/12/08

ah! skrg aku dah di sarawak. pg td ada di jhr. rindunyer ke srwk.

pagi tadi aku g pej pemaju. tanya pasal perosedur tuk beli guna pjmn kerajaan. dia terangkanlah. mak ai... leceh giler. byk tul nak urus. tambah leceh sbb aku di srwk, umah di johor. last2, aku amik kep utk amik maybank jer. sbb urusan tgl separuh jln jer. aku nak gak umah tu. sbb umah tu, ramai yg berkenan. n lebih teruk, aku dah potong line org len. siap suruh org tu amik umah lain. so, alang2, aku mesti dapatkan umah tu.

kul 4, aku sampai sarawk. puas tel GB, x dapat2. tel no ank dia, salah no la pula. aku tahu, kete aku kat umah mak mertua dia, tapi, esok kan ada meeting, xkan dia x datg, klu datang, bawalah kete aku skali. kunci umah aku dlm kete, klu GB x bawa kete, camne aku nak masuk umah. kawan serumah dah dapat pindah.

sampai je otel, aku check in, auntie tu bg aku harga berubah2 la pulak. ada aku dtg, harga sbnr, ni lak dpt harga diskaun. ah, aku byr je la. lepas letak beg, aku serbu McD, beli prosperity. inila aku, bila musim prosprt, mmg hari2 aku akn g McD. stkt ni, dah 4 biji aku telan beger prosprt tu. hehehehe....

mlm ni aku tido sorg kat otel. lama x tido sorg.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2008 08:05 PM | Show all posts
30/12

tadi pk kokurikulum tepon aku.. bagitau guru besar suruh tubuhkan kelab rukun negara sbb duit peruntukan ada sampai. aku cam tak berapa setuju sbb buku bidang tugas semua dah siap dicetak dibukukan... takkan nak rombak balik... aku bagitau pk kokurikulum esok aku dtg sek baru bincang..

ptg tadi adik aku tepon bagitau dah sampai ke australia lepas pulang bercuti selama sebulan... tp yg tak bestnya keropok keping yg dibawa dari trg dirampas kastam... dah la mahal kopok tu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 09:04 PM | Show all posts

salam

hari ni

meeting pengurusan kol 8.30-1.30. ari ni jugak result pmr kuar.. mlm sblmnye xleh tido sbb aku pegang majoriti kelas F3 utk subjek opsyen dan guru kelas juga. slps ucapan aluan2 pengetua, antara maklumat yg diterima sek. blom dpt lagi arahan utk kutip segala jenis yuran. jadi duit thn ni buat setakat ni zero. kerusi meja juga x ckp lebih kurang 100 lebih. mintak dr ppd, ppd kata tiada peruntukan, jadi pengetua kata siap sedia nnt wartawan sinar tunggu dpn gate masa hari pertama persekolahan(nada bergurau).

kol 11.30 pk kurikulum arahkan guru2 F3 kuar ke bilik kurikulum utk persiapan pengagihan result pmr pd pukul 12.00. menggigil aku tgk result budak2 nih.. subjek aku meningkat syukur alhamdulillah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2008 11:25 PM | Show all posts

Reply #111 cubby_qt's post

wahh.. tahun baru ni.. semua ada ong aaa.. :pompom:
psstt.. jgn makan McD byk sgt.. tau ler dlm alam percintaan ni, hati pun senang.. selera pun bertambah..
...................................
result PMR meningkat sbb % subjek BI meningkat.. Alhamdullilah..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2008 04:01 PM | Show all posts
31 dis 2008

ramai juga peminat bege prosperity .. aku dah niat nak stop dah .. haritu aku amik double prosperity dua set, dekat rm 40 .. huh .. last dah nak makan .. lagipon tak digalakkan makan byk sgt fast food [pesan aku kat diri aku, walopon kalo lintas dpn kedai ringan aje kaki aku nak masuk .. ahak ahak]

pagi ni, sebenarnya aku lupa tarikh .. ahak ahak lantak la berapa haribulan .. cuma ada la peristiwa kat traffic lite td .. keter dpn tak angkat handbrake masa red lite .. dia tak sedar keter nya mengundur dan hampir nak kena keter aku ..

huh .. syukur tak jd apa apa .. sempat on the way balik aku singgah ke pejbt agama ... nak ambik takwim hijrah sbb nak tau waktu solat ..

memula aku g kat bhgn mufti , nmpk notis takwim hijrah ada kat bhgn pejbt agama daerah .. pastu g la plak ke c tu .. dia kata dah abiss .. aku pon dah cuak ..

gi berani kan diri naik tangga masuk ke pjbt mufti .. ada sorg mamat ni tlg amikkan takwim tu .. tp dia pesan kat aku tak boleh amik dari situ sbnrnya ..

sbb susah sgt nakk tau waktu abis subuh, biasa asyiik terbabas ajer subuh aku .. huh !!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099910s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list