JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
496437
View
1246
Reply

RUMAH - design, laman, deko yg terCANTIK

[Copy link]

Author: kirawang       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 15-12-2008 02:05 PM | Show all posts
Dari master bedroom, ini view..

Gambor, minah indon tengah mandi..indon construction..Bukan dia berdoa ye..

?t=1229321067
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 02:07 PM | Show all posts
Gambar tepi sungai, yang nyaman...

?t=1229321182
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 02:12 PM | Show all posts
Gambar ID ini diambil dr mana,,,?

Dr rumah contoh Riverview Kemensah,  except satu gambat lighting papan yang diambil dr restoran..

nak minta U all punya  feedback
Cantik  .. sederhana ke, or tak cantik lansung...?

Yr comment really appreciated ...design design tersebut..

Ini rumahnya...

Gambar diambil dr atas bukit, project 20 three kemensah..

sapa2 nak design rumah, boleh dijadikan contoh,  for me, ID ni antara tercantik saya tengok..

?t=1229321450

[ Last edited by  kirawang at 15-12-2008 02:17 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 02:14 PM | Show all posts
nanti saya tempek ID llawa2 lain lak...

sapa ada,boleh tempek..just share, kita dapat idea...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 02:25 PM | Show all posts
Originally posted by anna1234 at 15-12-2008 01:39 PM
waaahhhh cantiknyaaaaa....

mesti mahal gilerr........dari mana duit tu haaa.....halal keerrrr mesti banyak hutang tuuu....

tak pe la., saya berazam nak buat dgn titik peluh saya sen ...



kau ketuk pintu rumah mereka, lps tu kau tanya lah..

1. Mana dapat duit.
2, Halal atau haran duit mereka tu
3. Berapa hutang mereka..

Kalau dapat penampar, jangan saman aku lak...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 02:37 PM | Show all posts
antara rumah melayu tercantik dan idaman kalbu ialah rumah dalam drama MAMA, lakonan azean irdawaty yang kena kanser, yang anak dia zizi ezette jadi durg addict tu..
perrghhh gila punya lawa rumah tu...mmg idaman betul..
siapa tau rumah sapa la agaknya..
daput mabeles... open, dinding kaca, panel kayu..
bukak pintu/tingkap terus view swimming pool...
kalau aku kaya, kompem nak wat rumah camtu
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 02:41 PM | Show all posts
umah ko ke kirawang
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 02:45 PM | Show all posts

Reply #34 kirawang's post

  adess tergelak sensorang aku
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 05:02 PM | Show all posts
ada 2 umah seigt aku lawo...satu umah zaid ibrahim tak silap aku, kat kg dia..then lgk satu time aku jln2 kat melaka..luper daerah mana...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 05:16 PM | Show all posts
memang cantik rumah melayu tu... syukur alhamdullilah ada org melayu yg mampu beli rumah besar mcmni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 08:40 PM | Show all posts
Originally posted by kurusss at 15-12-2008 02:41 PM
umah ko ke kirawang


Umah melayu tercantik 1st tu, bukang.

Rumoh aku antara antara satu rumah kat Riverview je..
Gambar sungai tu, betul2 diambil dr bedroom rumah aku..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 08:43 PM | Show all posts

Reply #40 kirawang's post

patutlah ko boleh zoom semua tempat

memang menarik dan teringin nak buat

rumah camni

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 09:03 PM | Show all posts
Originally posted by kurusss at 15-12-2008 08:43 PM
patutlah ko boleh zoom semua tempat

memang menarik dan teringin nak buat

rumah camni




kuruss..
rumah aku kosong..still under construction..
.ID rumah contoh, yang diambil tu...
Tengah buat survey untuk ID ni...

kau jangan tidur lg, nanti aku tempek Interior Design rumah lain lak...jappp  je lgi..lawo lawo..
Tidurkan baby aku jap,,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 09:05 PM | Show all posts
Originally posted by jo_je at 15-12-2008 05:16 PM
memang cantik rumah melayu tu... syukur alhamdullilah ada org melayu yg mampu beli rumah besar mcmni.



Org melayu ramai juga yang kaya..

Kat area kemensah tu, majority bungalow lebih 5 million kebanyakan pemilik melayu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2008 09:18 PM | Show all posts

Reply #40 kirawang's post

berapa harga rumah kat riverview tuu??..bestnya umah ko dekat ngan sungaii..sejuk mata memandang..air jernih pulak tuh..tp sebab ada indon tgh mandi aku tolak 20 markah..   klu takk memang perfect laaa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 10:08 PM | Show all posts
Originally posted by lilo1979 at 15-12-2008 09:18 PM
berapa harga rumah kat riverview tuu??..bestnya umah ko dekat ngan sungaii..sejuk mata memandang..air jernih pulak tuh..tp sebab ada indon tgh mandi aku tolak 20 markah..   klu takk memang ...


laa..indon construction yg tengah buat lah..kalau tak de Indon tu,,tak siap le rumah tu..
nanti dah siap tak de le..

gambar..
masih kat riverview,,
dining chair , same pattern dgn bar counter chair..





[ Last edited by  kirawang at 15-12-2008 10:47 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 10:14 PM | Show all posts
zommmm..






[ Last edited by  kirawang at 15-12-2008 10:18 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 10:44 PM | Show all posts
Ini gambat rumah depan bungalow melayu yang lawa tu..kalau u all tengok, terus tingkat 3 dari depan..

?t=1229352103






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 10:46 PM | Show all posts
masih lg main entrance..

?t=1229352304
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2008 10:49 PM | Show all posts
Lagi rumah lawa di area kemensah.

?t=1229352537
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062661s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list