Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31781
View
321
Reply

MAXIS/HOTLINK! V2

[Copy link]

Author: Reign       Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2009 07:12 PM | Show all posts
Originally posted by adie82 at 21-1-2009 12:52 AM
kerap ah jadi camni
hantar jam 10mlm sampai jam 2 pg...

lagi satu line full bar tapi alih2 dapat sms ada misscall.. aku selalu kena cenggini!....




selalu sgt taw

kdg2 urgent call plk tuh

smpi kena marah sebab org ingat kita off.....

maxis nih xada bt apa2 ke nak improve mende nih?

trk thp gaban taw....

kdg2 rse cam nak je tuka nomot........
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 03:50 AM | Show all posts

Balas #21 otakotak\ catat

takyah tukar nombor... tukar company jer!

u umur berapa? kalau bawah 25tahun, elok pindah ke celcom amik plan UOX(18 keatas) atau SOX (13 keatas)
nombor tak payah tukar.....

pergike celcom ckp nak tukar!

[ Last edited by  adie82 at 23-1-2009 03:52 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2009 11:42 AM | Show all posts
Originally posted by adie82 at 23-1-2009 03:50 AM
takyah tukar nombor... tukar company jer!

u umur berapa? kalau bawah 25tahun, elok pindah ke celcom amik plan UOX(18 keatas) atau SOX (13 keatas)
nombor tak payah tukar.....

pergike celc ...





apa itu sox dan uox?



haah btl jgk....ngeee.......tapi mmg dah ada no celcom...... kena paksa pki
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2009 01:31 AM | Show all posts

Reply #23 otakotak's post

www.xpax.com.my

call semua no. 15sen seminit
call 8pax 10sen

sms celcom 1sen
sms lain2 6sen.
sms 8pax 0.5sen

video call celcom 15sen
video call maixs 30sen

mms 20sen

expired date sehari lepas birthday ke 26!
tak topup pun takpa.... tak akan expired
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2009 02:44 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2009 12:19 PM | Show all posts
aku tak blh antar/terima mms
aku guna HTC Trinity P3600

Sapa tau setting dia....??
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2009 07:00 PM | Show all posts
Originally posted by mr_president at 24-1-2009 12:19 PM
aku tak blh antar/terima mms
aku guna HTC Trinity P3600

Sapa tau setting dia....??



selalunya nak setting ikut service providerkan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2009 07:03 PM | Show all posts
Originally posted by adie82 at 24-1-2009 01:31 AM
www.xpax.com.my

call semua no. 15sen seminit
call 8pax 10sen

sms celcom 1sen
sms lain2 6sen.
sms 8pax 0.5sen

video call celcom 15sen
video call maixs 30sen

mms 20sen

expi ...





ye ke sms 1 sen ke celcom jgk?

rsnya mcm 10 je   ke sy yang slh.....erk

mcm dah off topic. sy bwk isu ni ke celcomlah yea

anyway trm ksh awak
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2009 07:06 PM | Show all posts
Originally posted by adie82 at 24-1-2009 01:31 AM
www.xpax.com.my

call semua no. 15sen seminit
call 8pax 10sen

sms celcom 1sen
sms lain2 6sen.
sms 8pax 0.5sen

video call celcom 15sen
video call maixs 30sen

mms 20sen

expi ...




exp bila birthday kita ke 26 ke?

  mslhnya sy 26 pown blm.........cuma sim 2 diregister ats nama seseorg. i kena paksa pki celcom ni sbnrnya.

blh tkr ke ek nama yang reg 2?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2009 02:00 AM | Show all posts
arituh aku wat gak postpaid maxis..

skang ni ingat nak tukar prepaid balik.. bole ke?

bila dah guna postpaid ni laju je aku guna.. lama2 mana nak tahan gini...

bill aku slalu lebih je...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2009 08:13 PM | Show all posts
betul tu.....menakutkan gak pakai postpaid ni
nafsu nak kol org meluak
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2009 09:47 PM | Show all posts
sejak dua tiga menjak ni kan.. agak susah nak anto msg la guna no maxis ni.bile anto msg kt org kan,dia lembab smpai.. awat aa..
ade tak korang alami bende ni gk?? dlm 10min tu bru smpai.kadang2 ok plak..
tekanan betul! lagi2 malam. aiyooo :@
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 12:22 PM | Show all posts
Originally posted by maksimrvica at 30-1-2009 09:47 PM
sejak dua tiga menjak ni kan.. agak susah nak anto msg la guna no maxis ni.bile anto msg kt org kan,dia lembab smpai.. awat aa..
ade tak korang alami bende ni gk?? dlm 10min tu bru smpai.kadang2 ...



memang...teruk betul. saya kadang2 bukan 10minit.....ada sampai besoknya
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2009 03:40 PM | Show all posts

Reply #26 mr_president's post

dah cube yg *100# tu ke?
amek setting..pastu phone setting..
pastu mms gprs tu..

dah buat tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2009 09:41 PM | Show all posts

Balas #33 otakotak\ catat

kwn aku pun hadapi masalah sama..

bukan masalah sms jer, kdg2 tu, line penuh jer.. tp org call x dpt, tup2 jer dpt message ada 10 miskol dah   maxis makin teruk sket akhir2 nih..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2009 11:42 PM | Show all posts

Reply #35 epool86's post

aku pun salah sorang mangsa hotlink nih...
asik gaduh jer call tak dapat!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2009 09:33 AM | Show all posts
Originally posted by twinstar at 18-12-2008 11:05 AM
terkejut bila hotlink ade offer RM5 free for minimum top up of Rm30.

sejak Star tukar ke 365 plan, dah lama dorang tak hantar Hotlinkgift lagi.

so, top up jer la Star.


plan 365 tu maksudnya aktif selama 365 hari kan? kena caj RM30 tolak kredit kan utk activate?

apsal celcom 013 takde caj apa
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2009 09:43 AM | Show all posts
Originally posted by adie82 at 24-1-2009 01:31 AM
www.xpax.com.my

call semua no. 15sen seminit
call 8pax 10sen

sms celcom 1sen
sms lain2 6sen.
sms 8pax 0.5sen

video call celcom 15sen
video call maixs 30sen

mms 20sen

expired date sehari lepas birthday ke 26!
tak topup pun takpa.... tak akan expired


ni yg aku nak tukar ke celcom ni....
tapi kalau umur 25thn ke atas? takleh ke?

tapi coverage 3G utk celcom tak meluas la.... aku pakai hotlink tgk bar 3G pegi mana
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2009 10:38 AM | Show all posts
Originally posted by viper_2803 at 5-2-2009 09:43


ni yg aku nak tukar ke celcom ni....
tapi kalau umur 25thn ke atas? takleh ke?




Aku dah 5 tahun lepas had umur 25 tuh... elok ja aku pakai...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2009 12:01 PM | Show all posts

Reply #38 viper_2803's post

salah setting fon kot!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.202957s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list