Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
51680
View
370
Reply

Mampukah kita pakai LOUIS VUITTON (LV)?

[Copy link]

Author: kebayan       Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2009 03:52 PM | Show all posts
baru ni member aku bawak thumbdrive....
dalam tu byk gambo2 beg LV... yang tak ori la...
leh dapat dalam harga rm100, rm 80................

waaaaaaaaaaaaaa.............. aku tak sanggup nak pakai....
mana taknya, tukang sapu kat ofis aku pun pakai dompet LV....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2009 03:59 PM | Show all posts
imitation LV pon manyak...
beli jerk kat Indonesia .. harga berbelas hengget jerk..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2009 09:31 PM | Show all posts
tak mampu kalu yang ori.......huhuuhuh
berangan je laaaa ......hehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 10:52 AM | Show all posts
kami pun tak berapa nk minat..satunye sebab regenye la..satu lg sebab dia punya design mcm plain sngt..ala2 fesyen org tue gitu..peminat LV jgnla marah..ni cuma pndapat je..lg pun skang ni tengah dok berjimat ni..ki..ki.. untuk masa depan..
http://ironlady5094.blogspot.com/2009/07/hidup-tanpa-hutang.html
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 10:57 AM | Show all posts
daripada beli beg2 mcm ni baik beli brg2 lain yg lagi berfaedah..unless lh klao kita dh kaye bebenor smpai x tau nk buat apa dgn duit tu...masa tu boleh lh beli beg tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 02:34 PM | Show all posts
teringin tu memang ler teringin tapi kalau dah sampai ribu riban tu rasa macam tak patut lak aku nak mengabihkan duit ke situ, banyak lagi komitment aku nak wat

kalau kasik preee i memang sudi.......rela uuu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2009 03:37 PM | Show all posts
xsuka sgt LV ni.
lagi satu mahal sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2009 02:54 PM | Show all posts
diluar kemampuan ..kalau hubby nak bagi tu lain cerita..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 12:27 PM | Show all posts
setakat ari nie x minat + x mampu. nak beli x ori.... x sanggup.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 01:33 PM | Show all posts
Bakal mampu insyaAllah! Tapi if ada rakan2 yang nak beli corset premium beautiful dr saya la (shy shy)
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2009 03:51 PM | Show all posts
heran aku..bg aku tak menarik lnsung LV ni... buang duit jerkkk beli mahal2
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2009 01:08 PM | Show all posts
nak kata tak mampu ..rasanya lebeh dari mampu
tapi tak sanggup habiskan ribu riban utk satu handbag
drp beli handbag ni baik i bawak anak2 gi jejalan mkn angin
duduk hotel 5 star kat langkawi 3mlm plus flight ticket pn lum sampai 4k

lagipn kalau pakai beg mahal2 ni nnt org ckp byk duit..hubby tak suka tul

kekdg pelik tul tgk certain people yg masuk pasar pn pakai beg LV...
he hee kelako pn ado..

To me, brand yg besa2 pn dah ok asal tak byk hutang
Org yg pakai LV ni samada nak menunjuk2 dorang mampu OR dorang memang mampu
sampai tak tau nak buat hapa ngan duit dorang
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2009 01:33 PM | Show all posts
Salam dan selamat berpuasa semua.

MACD nak bagi satu pendapat kat sini.

Sebenarnya kalau tak pakai Louis Vuitton, itu bukan satu masalah. Tiada siapa paksa semua wanita wajib pakai Louis Vuitton, Prada, Coach dan sebagainya. Itu pilihan masing2.

Tapi kalau anda cemburu melihat orang lain pakai Louis Vuitton, itu sebenarnya masalah yang sebenar. Cemburu merupakan satu sifat yang tidak sesuai utk dimiliki oleh mana2 wanita. Sebenarnya, kalau anda bulan2 gaji berbelas ribu, atau berpuluh ribu, nak pergi beli LV ni adalah sesuatu yg tidak menghairankan.

Macamana nak respon kalau tengok orang pakai pakaian mahal, kereta mewah dan sebagainya? Cara yg terbaik ialah dengan memuji dgn ikhlas. Saudari boleh puji Tuhan dengan mengucapkan Alhamdulillah dan disusuli dengan ucapan terima kasih di dalam hati kerana kekayaan itu sebenarnya adalah sesuatu yang tidak mustahil utk dimiliki oleh semua insan.

Yang paling penting, kita harus bersyukur dengan apa yg kita miliki. Ingatlah, sekiranya kita bersyukur maka Tuhan akan menambahkan nikmat dan rezeki yg kita sedia ada.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2009 03:05 PM | Show all posts
x mampu lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 02:55 AM | Show all posts



itu semua my collections ...tu pun masa bekerja dulu mampu beli sekarang nie dah tak keja tengok aje lah LV tu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 03:44 PM | Show all posts
x minat n xde rase tringin pon...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2009 03:46 PM | Show all posts
haku mmg tak mampu nak beli...pelik haku..cane la korang simpan luit nak beli brg mahal ni suma ek..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2009 02:42 AM | Show all posts
haku mmg tak mampu nak beli...pelik haku..cane la korang simpan luit nak beli brg mahal ni suma ek..
pu3_krizalid Post at 15-10-2009 21:46


sebab masa tu kat US dan keja dapat gaji US and gaji setengah bulan dah boleh beli LV , kalau tak beli masa keja bila lagi nak merasa LV nie...?
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2009 02:16 PM | Show all posts
aku x mampu nk beli LV ori. tapi, rasanyer klu akan2 datang bila aku mampu pun, idak ler rasanyer aku akan beli LV tu. sebab pd aku dp aku abis beribu2 semata2 utk beli beg LV, lebih baik aku abiskan duit aku utk mender lain yg lagi berfaedah
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2009 04:16 PM | Show all posts
for me LV macam emas kalau tak suka boleh jual kat ebay ..walaupun mahal tapi LV masih ada value nya...pernah jual sebijik LV sebab kecik dan tak berapa nak pakai ...memang kalau di fikirkan dari beli LV baik kita beli ataupun buat benda yg berfaedah lagi bagus ...tapi beli LV nie pun masa dulu masa mampu lah ...lagi satu LV nie bagus sebab kalau rosak 50% kedai LV masih akan repair untuk kita free...satu beg LV tu dalam dia macam merekah dan pergi tukar dalam nya free...so berbaloi lah dengan beli harga yg mahal tu ...dan lepas tu pernah ada bag  pouch yg kecik tu pun merekah dalam nya bawak pergi kedai LV suruh repair..then dia orang dah discontinue  the model terus dia bagi nya i pouch baru ...so kira untung lah dapat pouch yg baru...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 02:24 PM | Show all posts
Mampu la...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2009 06:43 PM | Show all posts
mampu dan suka sangat dgn jenama LV, ada 2 buckets, wallets, handbag - alah membeli, tahan lama material dia

dan suka juga dgn Burberry, SF dan Gucci, and shin ada hangbags, wallets from all these

kalau dari lesser brands suka dgn COACH,Guess - ada barangan dari jenama2 ni

dan kesemuanya ori belaka, kalau tak mampu to own ori punya shin tidak akan beli di pasar malam atau pun ciplak as I do appreciate the craftmanship and the dedication that goes into making them
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 12:29 AM | Show all posts
Salam dan selamat berpuasa semua.

MACD nak bagi satu pendapat kat sini.

Sebenarnya kalau tak pakai Louis Vuitton, itu bukan satu masalah. Tiada siapa paksa semua wanita wajib pakai Louis Vuitton ...
MACD Post at 5-9-2009 00:33

Salam dan selamat berpuasa semua.

MACD nak bagi satu pendapat kat sini.

Sebenarnya kalau tak pakai Louis Vuitton, itu bukan satu masalah. Tiada siapa paksa semua wanita wajib pakai Louis Vuitton ...
MACD Post at 5-9-2009 00:33


cemburu emmmmmm
mak mentua me umur 75 tahun tu pakai LV,
dr beg kecik sampai beg balik kampung..
sunglasses dia pun tertempel brand LV..

bebaru ni dia buang separuh collection dia,
me tenguk dr brand fendi semua tu..
me pikir cam lelama dibuang jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 08:30 AM | Show all posts
kakak aku suka pakai LV.
tgk x lwa mana pun cuma nama je lebih kannn..
wallet saje dh rm800
patu beg kecik yg boleh muat fail petak tu rm3k...
tu aku ckp..apa benda yg lawanyaa..tgk biasa je, sama je dgn beli kat indon dan PS boutique.
cuma PS tu x kemas mcm kat indon punyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2009 10:16 AM | Show all posts
aku pernah beli Mont Blanc jer kat wife aku, but that was 3 4 years ago, the price was about nearly RM1,000.00 ... pasal time tu dapat bonus tak tau nak spend kat mana .. bila baca thread ni baru perasan yang aku dah lama tak bagi present mahal kat wife, so sempena anniversary yang dah dekat ni, rasanya kena pi la usya-usya kat KLCC weekend
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066586s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list