Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
119893
View
606
Reply

[FILEM HANTU] Undian paling seram (Filem Msia)

  [Copy link]

Author: secawankopi       Show all posts   Read mode

Post time 28-10-2009 09:31 AM | Show all posts
Aku cuma tengok cerita Pontianak Maya karin jer.. itu pun tak seram.. tak boleh nak bagi rating plak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 10:15 AM | Show all posts
bachok... bachok....
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 10:16 AM | Show all posts
malam satu suro..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 12:17 PM | Show all posts
rasa thread ni utk filem seram M'sia je kan, tp asal ada masukkan film Indon...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 12:18 PM | Show all posts
47# oni313

saya pun suka cerita setinggan dan Penangkal ilmu Teluh..satu lagi cerita Sundel Bolong
miftahuljamilah Post at 28-10-2009 08:53


sundel bolong aku tngok sekerat je,,,
gerun seh....
boleh tahan la jgak seramnyer,...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 01:11 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 03:18 PM | Show all posts
24# JulietTheOrange

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 03:21 PM | Show all posts
40# medangmru

Tapi cerita hantu indon memang tak dapat dinafikan...memang menyeramkan...dan feel real...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 03:22 PM | Show all posts
43# jazim

Rahsia kalau tak silap kan nama cerita tu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 03:25 PM | Show all posts
aku vote jangan pandang belakang. seramlah jugak. tapi tengok kali kedua, dah tak seram.

papepun, cite zaman aku tadika dulu memang seram. aku suka cerita main-main hantu. tengok waktu siang pun, dia punya seram sampai ke malam.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 03:38 PM | Show all posts
46# oni313

Kalau tak silap sy...pontianak gua musang dah banyak kali keluar kat TV...lakonan umi kalthum...tak seram pun ceritanya...pontianak betul tapi macam penipu...

Yang lakonan maria menado tu pontianak...anak pontianak...dendam pontianak dan banyak lagi tajuk dengan nama pontianak rasanya...

Kes master tape films tu dibuang di sungai tu...kalau tak silap sebab penerbit (Shaw Brothers) tu tak puas hati film tak dibayar royalti ke...bayar royalti murah ke...camana...tak ingatlah kes dia...sebab tu tak dapat tayang lagi di tv...tapi atuk sy cakap...cerita dia memang takut...sayang je pergi buang...

Yang cerita si comel tu kalau tak silap sy (Sumpah Pontianak)...atuk cerita...dia pontianak...dia pusing keliling pokok sambil nyanyi ke kira...dan setiap kali dia pusing...wajah dia berubah daripada cantik ke makin buruk...scary cerita dia...tapi tak pernah tengok sebenarnya...dengar cerita atuk je...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 04:26 PM | Show all posts
aku x tahan tul. tengah layan2x baca komen cite seram ada plak gambar mr os ni. rasa gigilx perut ni bila gelak
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 04:35 PM | Show all posts
sume citer kat list tu x seram la...sound effect je bagus... citer thai mmg xdapat dinafikan citer seram yg sungguh berkesan...pernah x terpikir nape hantu2 melayu gan english lain2...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 04:37 PM | Show all posts
utk cat yg paling seram ialah jgn pandang belakang
igt lagi masa dok dalam pawagan dgn adik, cat siap tutup2 muka bila ade adengan seram
pastu, taknak tgok side mirror dan cermin pandang belakang...
punya la seram...
pastu tu beberapa hari tidur buka lampu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-10-2009 06:37 PM | Show all posts
diorang ckp filem momok seram gak tapi kopi x tk lg
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 07:55 PM | Show all posts
utk cat yg paling seram ialah jgn pandang belakang
igt lagi masa dok dalam pawagan dgn adik, cat siap tutup2 muka bila ade adengan seram
pastu, taknak tgok side mirror dan cermin pandang belakang... ...
catstitch Post at 28-10-2009 16:37


hhahaha. sabo jo laa cat.. impact tgk citer seram sampai mcm tu sekali.. huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 07:57 PM | Show all posts
51# bapakhero

Mana ada seram tengok Maya Karin jadi antu, geram ada ler......
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 09:55 PM | Show all posts
aku suka tengok citer hantu tajuk 'setinggan' tahun 80an...legi best dari hantu2 zaman skang...kalah mistik bodoo tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2009 11:08 PM | Show all posts
46# oni313

Kalau tak silap sy...pontianak gua musang dah banyak kali keluar kat TV...lakonan umi kalthum...tak seram pun ceritanya...pontianak betul tapi macam penipu...

Yang lakonan maria men ...
almaa Post at 28-10-2009 15:38

ye ke almaa,
correct me if i wrong,

btw, dgar2 cmtu je tp xtau plak filem pontianak mane 1 lakonan maria menado,tang dgar2 je sal reel filem tu kne buang sal kne banned ngan majlis agama islam pahang,
atuk almaa dh tngok ke cter tu?
syangnyer generasi kte xdpat tngok
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2009 10:46 AM | Show all posts
13# cmf_baby_ayang

a'ah... cerita2 lame ni lagi seram... harap dpt tgk balik cite2 ni sume.. tp mane nak dpt? huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2009 02:46 PM | Show all posts
rasa thread ni utk filem seram M'sia je kan, tp asal ada masukkan film Indon...
myakayina Post at 28-10-2009 12:17

yup u are right..tak moh tgk citer indon nih support local product
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2009 05:11 PM | Show all posts
bagi selimut yang seram cerita orang minyak p ramli.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2009 05:13 PM | Show all posts
sorry termasukkan tajuk filem indon...apapun support filem melayu..pada saya yang seram setinggan dan rahsia..yang terbaru jangan pandang belakang ..yang lain2 tu tak cukup seram..tambah cerita gonduruwo tu kelakar ada la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2009 05:53 PM | Show all posts
bagi selimut yang seram cerita orang minyak p ramli.....
selimutpurple Post at 31-10-2009 17:11


lah takot owg minyak ke....huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2009 05:54 PM | Show all posts
bukan takot .. geli....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051556s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list