JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
101095
View
1717
Reply

Mercedes GP Petronas..

[Copy link]

Author: yastross       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 25-12-2009 12:15 PM | Show all posts
25# ShadowChaser


Pada aku schumi patotnye dh x masuk race dh..klau dia atau keta tu x perform, reputasi dia slame ni abis tercalar laa...pas tu tengkuk dia bley tahan ke nk race smpai abis satu kalendar ni...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2009 09:57 PM | Show all posts
25# ShadowChaser


Pada aku schumi patotnye dh x masuk race dh..klau dia atau keta tu x perform, reputasi dia slame ni abis tercalar laa...pas tu tengkuk dia bley tahan ke nk race smpai abis satu ...
yastross Post at 25-12-2009 12:15 PM


20 races kan musim ni

ntah la, tu yg haku suruh merc gp standy 3rd driver all the time tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 02:53 PM | Show all posts
takde hal la..Schumi boleh fight dgn driver lain

malah better schumi tak drive dgn Ferrari if dioffer Ferrari sekalipun coz skrg Ferrari just........................












slow:re:
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 02:55 PM | Show all posts
Perlu diingat jugak.

If kita nak ada schumacher dalam iklan Petronas time hari raya aku rasa payah skit sebab Shell masih lagi sponsor schumy
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 03:22 PM | Show all posts
Sejarah Michael Schumacher..








Rokok camel masih ada lagi ke??







:pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 03:26 PM | Show all posts









Senna kena cucuk dengan Schumy




Kereta Ferrari masa ni buat lawak je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 04:16 PM | Show all posts
takde hal la..Schumi boleh fight dgn driver lain

malah better schumi tak drive dgn Ferrari if dioffer Ferrari sekalipun coz skrg Ferrari just........................












slow:r ...
weta_studio Post at 28-12-2009 02:53 PM


Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 04:17 PM | Show all posts
Perlu diingat jugak.

If kita nak ada schumacher dalam iklan Petronas time hari raya aku rasa payah skit sebab Shell masih lagi sponsor schumy
weta_studio Post at 28-12-2009 02:55 PM


ow konflik tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2009 04:55 PM | Show all posts
My 2 sen is Schumi dah kira veteran @ berumur la nk race lg..mmg dia ade byk pengalaman dan fan yg agak takzubb ngan die..  
Tp rmai lg org mudo yg nk join F1 nih ...
X pa la kannn ..kite tgk sejauh mana lg dia bley pegi..



#Klau dia jd champ taun nih..aku kne tabik spring dpn tibi la ehhh!!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2009 04:44 PM | Show all posts
33# ShadowChaser
tulah pasal

takkan baju race schumy nanti terdapat dua2 logo oil company..
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2009 04:45 PM | Show all posts
34# yastross
itu yg dipikir semua org

mampu ke dia nak menang lagi sebab umur pun dah 40an

yg kite harapkan just dia mampu race...itu je
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2010 12:02 PM | Show all posts
kena tunggu dan lehat le, 3 years is a very long time, dunno how his fitness level

walopun dia dah race cart baru ni tapi carting & f1 adalah 2 mende yg berlainan, fitness level jauh beza kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2010 07:08 PM | Show all posts
Silap2 nanti Nico lak yg jd 1st driver...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2010 03:42 PM | Show all posts
38# yastross
tak kot

agaknye diaorg bleh sama2 menang dan kalah

tpi merGp cuma target top three tahun ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2010 03:57 PM | Show all posts
ngan schumi mana ada istilah equality, semua yg penah belumba ngan dia leh konsider 2nd drebar

keistimewaan schumi ni dia bukan stakat belumba je, teknikal ngan tactikal pun dia involve dan pikir jugak
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 10:04 AM | Show all posts
harap2 shumi tak tido time race

jgn jadi cam dulu.... xsiden sbb ngantuk...

al maklum la dah tua kan.....

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 10:34 AM | Show all posts
memang fan alonsux sejati la ko ni

lum pape dah bongkak lupa daratan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2010 12:56 PM | Show all posts
harap2 shumi tak tido time race

jgn jadi cam dulu.... xsiden sbb ngantuk...

al maklum la dah tua kan.....


akughi Post at 5-1-2010 10:04


Aku suka ayat ko nih!!!





#Hrp team Mercedes Petronas n x ktinggalan Lotus F1 dpt memberi saingan dlm F1 taun nih.
Aku support bcoz Mesia jerr..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 03:21 PM | Show all posts
43# yastross
yup...aku sokong tim nih bcoz of petronas, mercedes & nico
sokong schumi?? no way..!

aku dh terbyg nico bakal jd 'kuli' schumi...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 04:26 PM | Show all posts
41# akughi
alonso bleh ke nak race umur sampai 40an?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 04:28 PM | Show all posts
44# sukanduniaaku
gaji schumi race utk MercGp ni kecik sgt banding dia dapat gaji lepas bersara dgn Ferrari..tak berbaloi if dia jadi driver no.1

maybe kite bleh tgk hak sama rata antara driver
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2010 07:06 PM | Show all posts
dah dia race sebab passion bukan sebab gaji

lagipun f1 buleh guna reputasi dia utk mengembalikan reputasi f1 yang dirosak teruk oleh sex max, mclaren's spygate & briatore's crashgate
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2010 05:28 PM | Show all posts
Schumi junior kembali

SELEPAS Michael Schumacher mengumumkan akan kembali beraksi dalam saingan Formula Satu (F1) musim depan, adiknya Ralf selepas itu mendedahkan dia juga mampu melakukan perkara sama untuk kembali tahun depan.

Adik Schumacher itu meninggalkan F1 pada penghujung musim 2007 selepas gagal mencatat kejayaan bersama pasukan Toyota dan kini memberi perhatian kepada saingan DTM bersama pasukan Mercedes walaupun hanya dengan kejayaan yang terhad.
Laporan yang dikeluarkan akhbar Jerman, Bild menyatakan bahawa Schumacher Junior itu mendapat tawaran daripada empat pasukan baru, USF1, Lotus, Virgin dan Campos tetapi mengambil keputusan menolak semua lamaran itu.
"Saya dapati api F1 sekali lagi menyala dalam diri saya," kata Schumacher. "Saya faham seratus peratus keputusan yang diambil Michael. Keghairahan untuk beraksi dalam F1 belum berakhir dan saya tidak teragak-agak untuk membuat keputusan sama. Berlumba sudah dan masih sebahagian dari hidup kami dan kami sentiasa mencari cabaran baru.
"Bagaimanapun cabaran dipilih mestilah tepat," katanya selepas ditanya mengapa dia menolak tawaran untuk 2010.
"Tiada guna untuk menandatangani kontrak yang dianggap pilihan kedua terbaik dan ini tiada kaitan dengan wang. Ia mengenai persoalan adakah mampu capai sesuatu atau tidak."
Akhbar itu juga melaporkan Sauber, Renault dan Toro Rosso berkemungkinan menjadi pilihan Schumacher sejak dia meninggalkan dunia F1 dengan cara kurang elok dua tahun lalu, namun semuanya sudah berlalu.
"Saya tahu reputasi saya agak buruk bersama Toyota," katanya, "Tetapi itu semua sudah berlalu. Saya tahu apa boleh saya lakukan dan saya rasa selesa dan bersedia."
Sebelum dan selepas Schumacher menarik diri secara rasmi dari Toyota, desas-desus mengaitkannya dengan beberapa pasukan F1. Dia pergi kepada McLaren meminta diberi satu tempat yang diisi Fernando Alonso, tetapi ditolak."
Dia juga berunding bersama rakannya dan Ketua Pasukan Scuderia Toro Rosso, Franz Tost mengenai kemungkinan memandu untuk pasukan itu, tapi Toro Rosso menolak dan menggantikan tempat itu dengan Sebastian Vettel dan Sebastien Bourdais. Di sebalik semua itu, Schumacher tetap membayangkan dia mungkin berlumba dalam F1 2008.
Sejak Schumacher meninggalkan F1 pada Disember 2007, dia menjadi mengambil ujian untuk memandu jentera pasukan Force India dan berjaya mendapat tempat di samping Adrian Sutil.

Bagaimanapun, selepas mencatat masa paling perlahan dalam semua ujian jentera Force India, Schumacher membuat kenyataan bahawa dia tidak lagi berminat memandu untuk pasukan itu, selain menyatakan tidak akan beraksi dalam F1 pada 2008.
Tempat yang ditinggalkannya itu diisi Giancarlo Fisichella, rakan sepasukan Schumacher pada penampilan pertamanya dalam Grand Prix musim 1997.
Selepas dua musim tidak bergelut dalam sukan F1, Schumacher yang banyak berpengalaman menjadi sasaran buat pasukan baru 2010 dan semua pasukan yang pernah ditolaknya, namun dia terus dikaitkan dengan Renault dan Scuderia Toro Rosso.




#Lepas abang masuk adik trus jerit...nakkk massuukk juggaakkk!!!hehehe..
http://www.hmetro.com.my/articles/Schumi-junior-kembali/Article/
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 10:20 AM | Show all posts
45# weta_studio


alonso mmg boleh race lagi kalo umur 40 pun...

tapi aku rase dia mesti nak focus kat team basikal dia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2010 03:32 PM | Show all posts
Mercedes GP launch date leaked
The German newspaper 'Bild' has leaked the launch date of MercedesGrand Prix. According to the publication, the team will launch its 2010contender on the 25th of January in the Mercedes Museum in Stuttgart.The car would be named: "Mercedes-Petronas RB1" with the RB referringto Team Principal Ross Brawn.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053305s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list