Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
37748
View
91
Reply

Beli superbike kat Singapore tapi pakai kat Mesia: OK ker tak?

[Copy link]

Author: Squall-Leonhart       Show all posts   Read mode

Post time 21-11-2011 02:56 PM | Show all posts
eksiden kalu bule lari lagi takpe gak... kot kalo 'jalan' terus... guano... ??
ryo_takahashi1 Post at 21-11-2011 14:29



   haha.. ngadap malaikat la jawabnya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2011 06:58 PM | Show all posts
betul tu kalau exsiden motor tu mmg tak cover sebab umur motor dah 7 tahun tp insurance dia mmg cover kat malaysia untuk perlindungan pihak ketiga....ehm baru baru ni ader tersiar dlm suratkhabar arus perdana bahawa byk motor motor besar ini telah dicuri dr pemilik berdaftar dgn LTA dan dijual semula kepada rakan rakan kita dr malaysia... alhamdullillah mastermind nyer telah ditangkap oleh pihak berkuasa malaysia dgn maklumat dr pihak berkuasa singapore....oh ya kalau kita kena langgar oleh pihak lain... kita masih boleh guna saluran atau tindakan sivil... lagi satu beli le insurance .. kalau tak mampu beli je PA ... kalau mampu beli endowment pun lagi bagus....
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2011 07:10 PM | Show all posts
Post Last Edit by raziv6 at 23-12-2011 19:14

motor aku ni akan tamat coe pada jan 2014 jadi bole le semak dr masa ke semasa sebelum tarikh tersebut untuk dpt harga tawaran terbaik... motor aku dah check untuk renew coe untuk 10 thn mendatang



atau guna link ini untuk semak coe anda
https://vrl.lta.gov.sg/lta/vrl/action/pubfunc?ID=RenewCOE
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2011 06:16 PM | Show all posts
motor aku ni akan tamat coe pada jan 2014 jadi bole le semak dr masa ke semasa sebelum tarikh terseb ...
raziv6 Post at 23-12-2011 07:10 PM


alamak, ingatkan link gambar motor kamu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 06:41 PM | Show all posts

ini pun bike aku jugak
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 06:43 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 06:45 PM | Show all posts
Reply 86# raziv6


   
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2012 05:55 PM | Show all posts
alamak, ingatkan link gambar motor kamu
dune1989 Post at 30-12-2011 18:16


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2012 03:56 PM | Show all posts
raziv6 posted on 19-7-2012 05:55 PM

mantop....
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2012 03:10 PM | Show all posts
dune1989 posted on 22-2-2010 10:35 AM
jangan camtu yeop he4..maknanya kalau kita inginkan sesuatu, suatu hari nanti kita akan memilikinya. ...

Tapi, kalau hanya da 4 buah Ferrari Enzo limited edition yang dikeluarkan oleh  kilang Ferrari dan ada 400 000 orang di seluruh dunia pada masa yang sama yang project dia punya mind thought untuk memiliki Ferrari Enzo limited edition tersebut................camno lak tuh yeop?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2013 08:05 PM | Show all posts
pendek cita kene kawan dgn callman, tukang tarik & trafik. kotnye ada yg x mampu bayar atau eksiden (bkn doakan org eksiden la). bleh angkat harga murah (motor tarik). motor eksiden pulak, jumpa owner atau pihak bank atau insuran. yg penting dptkan geran motor tu. pastu angkat la motor temasik salin kat motor yg ranap tu. janji bodyrame masih elok & enjin no. kalau nak ketuk nombor tu aku x jamin, mmg ada yg buat, takut OPS lejang x pasal2 motor kena tahan ujian kimia kwang kwang

tp siyes, ramai yg buat mcm tu, terutamanya motor yg dh 5-10 tahun dipasaran.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 11:02 AM | Show all posts
bak kat arwah bos roda roda (MYB)(alfatihah)

leceh dan tidak berbaloi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077174s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list