Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35582
View
127
Reply

Cari Agen Penghantaran di Jakarta, Vietnam dan Guangzhou

[Copy link]

Author: demimasa       Show all posts   Read mode

Post time 17-11-2010 11:05 AM | Show all posts
sy pon baru nak belajar.....kalau barang mainan macam mana gak.....tentang sirim macam mana.....nak  ...
susham Post at 17-11-2010 02:43
any toy product will be subjected to safety of toys regulation.. which is gazetted by the government for last 2 years.. enforcement by kpdnkk started July 2010... any imported toys must have test report and Certificate of conformance from KPDNKK.. which will be request by custom upon clearance... and all toy product must have conformity mark..... ada grace period dia..
Sirim only one of the certified testing lab... byk lagi certified lab kat Malaysia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2010 09:28 PM | Show all posts
kalau nak tahu maklumat lanjut pada sape sy nak tahu....
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2010 09:15 PM | Show all posts
boleh, no prob..
cinderella Post at 8-5-2010 22:07



salam..cind..ada tak shipment dari guangzhou ke malaysia dalam waktu terdekat ni?
Nak tumpang brg la..dn courier mahal plak sbb bulky.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 10:29 AM | Show all posts
salam..cind..ada tak shipment dari guangzhou ke malaysia dalam waktu terdekat ni?
Nak tumpang ...
peachRose Post at 30-11-2010 21:15



salam peach

shipment latest dah otw...yg akan datang belum lagi....sebab aritu byk cust x pi gz due to asia games...
brp cbm ?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 02:27 PM | Show all posts
salam peach

shipment latest dah otw...yg akan datang belum lagi....sebab aritu byk cust x p ...
cinderella Post at 2-12-2010 10:29


1 atau 2 carton jer..hehe...sbb tu nak mencelah jer...
x lepas takpe le...brg lom beli pun...just survey2 kut2 ada luck..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 02:48 PM | Show all posts
1 atau 2 carton jer..hehe...sbb tu nak mencelah jer...
x lepas takpe le...brg lom beli pun...ju ...
peachRose Post at 2-12-2010 14:27


rasa paling awal pun bulan 1...bulan 12 pya shpment klu ada sya inf k..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 02:51 PM | Show all posts
rasa paling awal pun bulan 1...bulan 12 pya shpment klu ada sya inf k..
cinderella Post at 2-12-2010 14:48


Ok..thanks very much..biasa kalau 1-2 carton gitu brp caj ek...?
estimation la...nak wat calculation skit...berbaloi x amik....
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2010 04:23 PM | Show all posts
Ok..thanks very much..biasa kalau 1-2 carton gitu brp caj ek...?
estimation la...nak wat calcul ...
peachRose Post at 2-12-2010 14:51


normally klu xder nak kongsi ngan sesapa....mmg shipper akan tetap chrge 1cbm...
tapi klu kongsi, depends on size carton..
coz cbm nie dikira pada size bukan pada berat..so susah nak estimate klu x pasti size carton tu brp..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2010 03:43 PM | Show all posts
kalau barangan yang tidak besar. i boleh tolong import dari china..my name is KJ ,iam a chinese and have dealing v china around 2 years for import my stock.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 03:54 PM | Show all posts
sorry mencelah... nak tanya...

how about handphone... nak kena ada AP jugak ke..?

terima kasih..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 09:54 PM | Show all posts
sorry mencelah... nak tanya...

how about handphone... nak kena ada AP jugak ke..?

terima kasih ...
ayzed Post at 14-12-2010 15:54



    Hand phone kena AP..

Satu Ap untuk maxima 3 unit dalam RM250 -+..kalau order 1 pun kena RM250-+.

Tiada Apkena rampas..kalau selit2 dlm brg lain..kalau lepas ,nasiblah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 09:56 PM | Show all posts
Ok..thanks very much..biasa kalau 1-2 carton gitu brp caj ek...?
estimation la...nak wat calcul ...
peachRose Post at 2-12-2010 14:51



    order apa tu 2 cartons?..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2011 11:49 AM | Show all posts
ok...dah clear..

so ada sape2 kt sni jadi agen x..nak ambik brg dari jakarta ni..harap ada yg pm saya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 03:03 AM | Show all posts
salam...nak tumpang tanya gak. nak mintak tolong belikan barang kat padepokan, jakarta. Golok dan sarung rotan. surat beranak golok ni ada sekali. so, memang lepas naik flight. nak beli dalam 10 unit je. kot ada sesapa yg boleh tolong, bagitau saya. tq
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2011 03:08 AM | Show all posts
Post Last Edit by hafizkanafi at 23-3-2011 03:09

- Golok IPSI

IPSI - Ikatan Pencak Silat Indonesia

Tumpul je golok ni. untuk latihan dan perhiasan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2011 01:23 AM | Show all posts
Reply 4# izzuddin


    salam,,still jdik agen lagi ker klu dr jakarta?pm me bolh?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2011 07:21 AM | Show all posts
saya bukan ejen....saya peniaga pakaian pengantin...siapa nak nama dan alamat shipping company boleh pm saya. saya bagi free ajer dan company ni takde kena mengena dgn saya..kenapa saya tak tulis aje in public...sebab ada di sini yang bisnes dia ejen jadi saya tak nak potong periuk nasi orang.........
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 02:12 AM | Show all posts
Reply 77# deanfiero
Dean, i ada pm u.. tq
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 10:39 AM | Show all posts
Nak tanya, sesiapa yang tahu....
saya beli pil2 vitamin dari USA, mereka hantar pakai courrier..

Biasanya ok saja...tapi yang latest ni tak sampai2..
agak2 tersimpan kat kastam ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 07:07 PM | Show all posts
hi...sy br lg nak berjinak dgn bisnes borong ni...sy nk tny otai2 kat sini...sy nk ke bandung bulan depan untuk pilih dan borong pakaian dr sana...kalau sy beli more than RM 3000, bagaimana sy nk hantar brg tu ke malaysia..macammana charge kastam?tlg terangkan dr awl mcm mana sy nk uruskan penghantaran?adakah urusan penghantarn akan diuruskan oleh pembekal pakaian yg sy borong tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074370s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list