Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
52842
View
44
Reply

Hyundai Matrix / Inokom Matrix

[Copy link]

Author: mr.december       Show all posts   Read mode

Post time 3-3-2010 01:55 PM | Show all posts
Post Last Edit by Fast-N-Furious at 3-3-2010 13:56
opssssssssss

lupa

bila pegi basuh, derang kata, ada tempat basuh, caj ikut harga MPV... walaupun 5 seaters...
sebab kat belakang ada tulis MPV....
toki_rompin Post at 24-2-2010 19:05


ko kopek jer emblem MPV tu, bukan lawa pong...

stream, wish, alphard bagai tu pong tak sibuk-sibuk nak tepek logo MPV walau pong depa tu MPV..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2010 04:10 PM | Show all posts
Post Last Edit by Fast-N-Furious at 3-3-2010 13:56



ko kopek jer emblem MPV tu, bukan lawa pong...

stream, wish, alphard bagai tu pong tak sibuk-sibuk nak tepek logo MPV walau pong depa tu MP ...
Fast-N-Furious Post at 3-3-2010 13:55

kopek nyo logo 'MPV' tu sonang cito ...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 10:24 AM | Show all posts
Aku dah pakai kete ni sejak 2009 tapi beli second dari owner yang baru pakai 2 tahun.Masa beli dari 1st owner tu mileage nya baru 22k je. Setakat ni major problem tak de lagi.Enjin smooth lagi.Setiap 5000km tukar minyak hitam.

Baru ganti brek pad depan cuma RM 50 termasuk upah.Dah pernah tukar timing belt kos cuma dalam RM300 aje.Beli barang sendiri.

Dari segi prestasi kete ni pick up kurang sebab pakai auto tapi kalau long distance memang ok.Dari KL ke Penang minyak baru RM40 pakai autocruise set pada 95km/jam.Sekarang ni mileagenya baru 78000km.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 10:59 AM | Show all posts
macam mana rupa matrix ni ek??sedan ke?compact car ke?compact sedan?SUV ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2013 12:11 PM | Show all posts
Fariz07 posted on 30-5-2013 10:59 AM
macam mana rupa matrix ni ek??sedan ke?compact car ke?compact sedan?SUV ke?




pada mata aku ianya SUV kot
aku minat gak kete ni dulu...tapi mandankan anak aku 3 org...tak jadi amik...
kang yg kakak tu baring kat blakang dah penuh...


Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2014 05:55 PM | Show all posts
hyundai matrix ni antara 1.6 v 1.8, which one better eh dekat saiz nya yang besar tu..
and mana lagi better fuel consumption?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 02:59 PM | Show all posts
kalu rosak board harganya berapa nak repair ye?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2016 05:13 PM | Show all posts
helmeita replied at 20-4-2016 02:59 PM
kalu rosak board harganya berapa nak repair ye?

board apa?
dashboard?
cpu board?
main fuse board?
engine fuse board?
speaker board?


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2016 11:51 AM | Show all posts
zulka replied at 20-4-2016 05:13 PM
board apa?
dashboard?
cpu board?

cpu board
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2016 02:55 PM | Show all posts

second hand dlm 600-700
kalau baru mau smpai 2K kot

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2016 02:57 PM | Show all posts

lebih tepat lagi ECU board....
cpu board untuk dignosis

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 08:45 AM | Show all posts
zulka replied at 22-4-2016 02:57 PM
lebih tepat lagi ECU board....
cpu board untuk dignosis

kete tu dah lama tersadai... rasa 3 tahun... punca tak boleh start enjin... so nak baiki semula.... encik zulka.. kos rasa berapa yer... kete ni auto
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 08:51 AM | Show all posts
helmeita replied at 25-4-2016 08:45 AM
kete tu dah lama tersadai... rasa 3 tahun... punca tak boleh start enjin... so nak baiki semula... ...

3 taun tak jalan,maknanya semua komponen2 getah, gasket, oil seal perlu ditukar...semua dah keras dah tu..
segala minyak2 perlu dibuang, tukar baru, biasanya kalau lama tak gerak tangki2 simpanan pun naik karat...
water pam, injector, spark pluq, semua kena chek...
paling2 minimum pun kena standby dlm 2 hingga 2.5K..


Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 08:54 AM | Show all posts
zulka replied at 25-4-2016 08:51 AM
3 taun tak jalan,maknanya semua komponen2 getah, gasket, oil seal perlu ditukar...semua dah keras  ...

hem// encik zulka mcm mahir bab kete... makenik ker???
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 09:05 AM | Show all posts
helmeita replied at 25-4-2016 08:54 AM
hem// encik zulka mcm mahir bab kete... makenik ker???

bolehla....part timer
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 09:06 AM | Show all posts
dulu cita2 nk jadi pomen....tak kesampaian..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 10:13 AM | Show all posts
zulka replied at 25-4-2016 09:06 AM
dulu cita2 nk jadi pomen....tak kesampaian..

ha ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 10:15 AM | Show all posts

wayering pun kena buat semula juga ker??
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2016 10:22 AM | Show all posts
helmeita replied at 25-4-2016 10:15 AM
wayering pun kena buat semula juga ker??

wayering tak perlu.....
unless kalau kena gigit tikus
atau masuk air

Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2016 12:30 PM | Show all posts
zulka replied at 25-4-2016 10:22 AM
wayering tak perlu.....
unless kalau kena gigit tikus
atau masuk air

ok.. tg 4information
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.095651s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list