Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
74484
View
283
Reply

Mencari Pembantu Rumah Harian

  [Copy link]

Author: sicomel123       Show all posts   Read mode

Post time 22-11-2010 08:54 AM | Show all posts
Kalau ada sesapa tahu pembantu harian area Jln Duta.. Segambut.. bleh pm Sab erk.. untuk tahun 2011.. thanks
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 03:51 PM | Show all posts
tetiba sj nak share idea yg dtg..agak2 blh tak kalu kita pegi rumah kebajikan/rumah pelindungan ibu tunggal ker..offer diorng jd pembantu rumah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2010 09:03 PM | Show all posts
tetiba sj nak share idea yg dtg..agak2 blh tak kalu kita pegi rumah kebajikan/rumah pelindungan ibu  ...
zalliza1717 Post at 22-11-2010 15:51


idea yang bernas....mana tempat rumah kebajikan /rumah perlindungan ibu tunggal yer...aKu prefer melayu dari indon..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 10:02 AM | Show all posts
Reply 28# zalliza1717


A ah.. betullah.. tak terfikir pun.. lagik bagus offer kerje kat org melayu kan.. nak tolong bangsa sendiri.. mana nak carik erk..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 11:08 AM | Show all posts
Reply 30# enasabrina


    ni ada satu alamat sy dpt..tp x sempat lg nak pergi tanya..

rumah nur hikmah, lot 11552,jalan 18, taman mesra, kajang.

dr website katanya rumah ni rumah anak yatim dan ibu tunggal..blh google tgk..sy pun dh lupa apa alamat website dia..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 11:21 AM | Show all posts
Reply 29# mikasa


lagi satu idea..tp mcm tak elok sikit kot,mcm curi pekerja org lain pulak..

sy penah tnya pengasuh kat nesry anak sy tu gaji sebulan brapa,keje mcmana..dia ckp gaji sebulan 600 bersih,sebab mkn minum tmpat tinggal ditanggung (tinggal di nesry tu jugak)keje pg 6.30am - 6.30pm,tp biasa akan extend smpai 9 mlm sbb OT..diorg ni mengharapkan OT jer utk dpt gj lbh sikit..sabtu half day,ahad cuti.lepas kul 9pm kene kemas nesry,mop lantai

bila sy fikirkan blh jer kot offer diorng ni keje pembantu rumah.skop keje lbh kurang jer.cuma maybe kene limit masa keje,cth 6am - 10pm ker,supaya diorng ni rasa x burden sgt keje sbg pembantu rumah ni.kalau indon skrg ni pun gaji nk kene bg 600 ,ahad cuti gak.

utk menarik minat diorng,maybe blh offer dia blh buat xtra income jaga anak org lain kat umah kita,1 atau 2 budak lg ker..dgn syarat kita akan amik brapa % dr xtra income dia tu utk byr bil2 dan makan budak tu..since pemulaan x payah keluar ribu riban blh jugak kan offer ujung thn bonus sbln gaji

why not kan...?blh tak idea ni pulak
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 12:05 PM | Show all posts
Reply 32# zalliza1717


boleh dikira bernas gak....
tp masalahnye nk ke diorg tu keje as pembantu rumah???
lau kat taska, jwtn cantik cikit...pembantu taska...
ade kwsp kn...
jarang tau ade ank2 muda yg nk keje2 camni...
especially org melayu kita...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 12:16 PM | Show all posts
Reply 33# pu3cindy


    betul tu..cabaran jugak tu kalo nak minta diorg jd pembantu rumah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 12:30 PM | Show all posts
Nak cari pembantu rumah harian area bandar baru salak tinggi..tugasan hanya menjaga anak2 seramai 3 org
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2010 11:12 PM | Show all posts
Reply  mikasa


lagi satu idea..tp mcm tak elok sikit kot,mcm curi pekerja org lain pulak..

s ...
zalliza1717 Post at 23-11-2010 11:21


banyak betul idea bernas ko nie...kalau diorg boleh kerja ngan bagus/good performance...aku sanggup bayar gaji lebih compare banyak sampai rm7k kat agent. msih untung kalau bayar gaji rm700 sebab tak perlu buat permit..

aku tengah tunggu member adik ipar .dia budak nursing yang abis belajar tapi takda kerja...mintak gaji atleast rm500 sbulan. kalu dia setuju setel masalah aku.

tapi kalau tak berjaya ,,,,mungkin aku guna idea ko curi pembantu nursery he he
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2010 02:57 AM | Show all posts
Reply 18# anisk


    anis,puchong kat mana? me too looking for daily maid.prefer dia x stay in..can provide me da detail?
so far camne servis dia?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2010 09:09 AM | Show all posts
ku juga memerlukan daily maid ni... daily maid yg dulu budak indo tp dah berenti sbb kawen... lagipun, selalu curik ku punya baju n tudung..... pastu x ngaku...:@

baby sekarang dijaga oleh jiran tetangga.... tp persekitaran x begitu bersih la, kulit anakku jadi berkudis....
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2010 11:40 AM | Show all posts
Reply 37# Iris_nash


me dekat TBK..bukit kinrara...setakat hari ni dia keje ok..alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2010 03:34 PM | Show all posts
salam,
saya pun mencari daily maid..area bukit puchong 2..start january..main job jaga my 2 daughter..tak payah masak...cuma buat keje umah sikit2...keje isnin - jumaat, start kul 7.30-6pm. Kalau ada sape2 yg leh recommend, pls infomr me ya..tq
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2010 04:01 PM | Show all posts
Salam semua, saya pun mencari pengasuh/maid harian ni, urgent sesangat. Lokasi rumah Pangsapuri Puncak Baiduri, Cheras.

Kalo ada kenal sesiapa, tolong bg contact yea, TQ
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2010 10:12 PM | Show all posts
Salam,

Sy ada daily maid..tp ingat nk letgo kl dpt yg baru bulan depan
kerja isnin-sabtu (1/2 day), ahad cuti
gaji rm450

sy stay kt lep5 tmn lestari putra, seri kembangan
maid ni minah indon, usia 20an, kerja ok2 jelah
sy nk let go sbb dia x boleh stay sampai mlm wlau sy sanggup byr lebih
sy selalu kena OT..so susah le sbb ada baby kt rumah

tgh cari maid yg nk dok umah,,,illegal pon takpe
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2010 11:04 PM | Show all posts
Salam semua, saya pun mencari pengasuh/maid harian ni, urgent sesangat. Lokasi rumah Pangsapuri Punc ...
zara_y Post at 24-11-2010 16:01


saya pun berminat..umah area serdang..indon tu ada transport sendiri ker
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 12:07 PM | Show all posts
salam..
saya berminatla pd daily maid u..
nak tak dia kje kat bndr bru bangi..
kalu ok PM  ...
fieda07 Post at 24-11-2010 22:43



wsalam,

rasanya dia x nak kl jauh, coz dia duk ngan suami kt area sini aje
takde transport sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 12:49 PM | Show all posts
Reply  pu3cindy


    betul tu..cabaran jugak tu kalo nak minta diorg jd pembantu rumah...
zalliza1717 Post at 23-11-2010 12:16



    boleh je offer dlu.diskas2..mana tau dia nak.klu dia nk kwsp smua..buatkan lah utk dia.
idea tu mmg boleh pakai gak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 01:09 PM | Show all posts
Reply 39# anisk


    anis,

dia ada kwn2 or agency ke yg buat daily maid ni?
brape anis bayar dia monthly?
ingat nak gak cuba
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 02:10 PM | Show all posts
wsalam,

rasanya dia x nak kl jauh, coz dia duk ngan suami kt area sini aje
takde transport ...
EvaBobbie Post at 25-11-2010 12:07


lau kat area putrajaya, dia nk x kak???
sy ade PM akak td...
nti sy tmbh ckit gaji utk cover kos pengangkutan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2010 02:14 PM | Show all posts
saya pun dah lama carik daily maid ni...ada sorang indon umur dlm 40an..pernah panggil dia hujung minggu..keje mmg bagus..tp demand giler  mintak gaji sampai RM700..bukannya nak suruh dia keje sampai mlm pun...max. keje 5 1/2 hari seminggu..mahal giler tu... till now, blum jumpa yg sesuai nak keje daily maid... I kat area pandna indah.. kalau sapa2 yg ada info tu leh la pm I...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2010 12:07 PM | Show all posts
thank lah pd yg berminat kt maid ni..

masalahnya dia x ada transport
dtg umah akak pon jalan kaki ajer
rasanya kalau selain dari dekat2 sini susah dia nk pergi
lagipun kt sini takde public transport nk keluar dari taman ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2010 07:02 PM | Show all posts
saya pun kalau boleh nak jugak daily maid ni..keje 5hr seminggu 7am-7pm..ada contact sila PM saya..anak sorg..area taman bukit serdang
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2010 08:10 PM | Show all posts
ramai betul yer nak ambik daily maid....kalau ada agent yang offer servis nie kan senang...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049939s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list