Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
60878
View
319
Reply

Amanah hartanah bumiputera

  [Copy link]

Author: aristotle85       Show all posts   Read mode

Post time 16-12-2010 02:18 PM | Show all posts
tnya kt yg jg no, mmg la xtau pe2, tp wat2 tau, geram je..CIMB pn same, dlu aku tye psal CC, die sru ...
maxadie Post at 16-12-2010 11:33


actually yg jg no nie kdg2 bkn staff br jer staff lama pn ada, diorg akn rotate deparmnt...klu tgk staff yg aritu mcm dh lama keje maybank bkn bdk2 baru...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 02:54 PM | Show all posts
actually yg jg no nie kdg2 bkn staff br jer staff lama pn ada, diorg akn rotate deparmnt...klu t ...
lostnfaun Post at 16-12-2010 14:18


same la, aku tgk pn cm org lame je, dh berusia sikit, klo manis lg 2, aku xksah la, mgkin baru lg.haha
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 04:23 PM | Show all posts
aku sbnrnya makin lama makin x minat tgk cr bank-bank nie cr untung...mcm2 caj skang nie diorg kenakan ada sstgh x msuk akal pn, cthnya nk mntk statmnt utk full settlement diorg caj spai rm5-10 pastu bkn dpt on spot kne tggu 2,3 ari kdg2 lg lama dr tue..lg 1 sejak dirog pekenalkan bookless bl kite nk mntk statment bank utk apply apa2 pn kne caj...boleh dikatakan skang nie apa2 kos sume diorg trus pas kt customer xde yg diorg absorb skit dr keuntungan yg dpt, pdhal customer nie la yg bt diorg jd untung, kaya berjuta-juta/ billion ringgit...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 09:42 AM | Show all posts
Sapa2 ada problem ngan mana2 cawangan Maybank berkenaan AHB sila bgtau ye... senaraikan nama maybank ...
queenhua Post at 13-12-2010 16:17



tadi gi maybank bdr sri permaisuri nak bukak acct
aku kata nak bayar pakai check, dia kata tak boley
aku kata kat website kata boley
dia call kat atas, org kat atas kata dia org takda clearing process utk check
pastu dia kata try pergi kat rhb atau pnb, rhb pun agent gak
aku kata ni phb, bukan pnb, dia kata ni pun pnb punya

tolongggla
betul ke ni pnb punya, sedangkan aku tgk website phb ofis kat shah alam sana
pastu aku tak pernah baca mana2 pun yg rhb pun agent
pastu takkan aku nak bawak cash ribu2, kalau check tak accept

aku kata lain kali aje la
tak puas hati dgn info yg dia org bagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 11:34 AM | Show all posts
Reply 104# jfq


oooooo staf mebeng permaisuripun camtu ek...
ntahla....speechless
ahb ni phb punya, bukan pnb
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 01:43 PM | Show all posts
question...

1) walk in kat kaunter ke satu-satunya cara untuk bukak account AHB?
2) berapa minimum nak bukak account?
3) AHB ni ada buku akaun tak?

harap sapa2 yg tau bole share info .
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 04:37 PM | Show all posts
Post Last Edit by queenhua at 17-12-2010 16:50
tadi gi maybank bdr sri permaisuri nak bukak acct
aku kata nak bayar pakai check, dia kata ta ...
jfq Post at 17-12-2010 09:42



Maybank bdr sri permaisuri? noted...
AHB bukan produk PNB... AHB penaja nya Pelaburan Hartanah Berhad (PHB).. betul ofis kat Subang (tp addressnya Shah Alam)...
aku rasa kan next time sapa2 nak pi bukak, print FAQ kat website PHB dan tunjuk kat org Maybank..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 04:45 PM | Show all posts
Reply 106# julliot123

1) walk in kat kaunter ke satu-satunya cara untuk bukak account AHB?
2) berapa minimum nak bukak account?
3) AHB ni ada buku akaun tak?

answer

1) buat masa ni tulah satu-satunya cara. kena walk-in ke maybank
2) min RM500
3) AHB bookless. statement akan di hantar ke alamat surat menyurat 2 kali setahun (lepas dapat dividen) ataupun bawak ic ke maybank, mintak print statement. print statement AHB tak dikenakan apa2 bayaran, so kalo maybank mintak bayaran, sila report jugak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 06:04 PM | Show all posts
Reply 108# queenhua


   mekasehh  
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 07:17 PM | Show all posts
Maybank bdr sri permaisuri? noted...
AHB bukan produk PNB... AHB penaja nya Pelaburan Hartan ...
queenhua Post at 17-12-2010 16:37



tu le
aku dah ckp dgn dia, ni ahb, bukan asb. ahb under phb, bukan pnb
pastu aku ckp mana ada bank lain jadi agent, maybank aje, l
agi dia cam konfiden ckp try rhb, or pnb(sbb aku nak bayar pakai check dan maybank takda servis tu)
pastu aku malas dah nak layan sbb queue amik nombor dah panjang kat belakang

pastu aku gi cimb klcc, makin mendidih sbb customer service yg jaga number tu pi layan satu manusia yg jump queue
terus aku sound kenapa awak buat yg jump queue dulu
lagi dia nak bagi excuse, pulak tu malas nak layan aku pun komplen terus dia cakap selamat pagi, bukan nak minta maaf ke apa
ni off topic la

pastu aku gi maybank klcc dah alang2 kat klcc kan
aku ckp aku nak bukak acct phb, tapi takda akaun maybank, jadi camne
dia kata takyah bukak acct, bank apa aku ada
aku kata cimb ada la, dia kata ok boleh tulis acct cimb dlm form
aku kata aku taknak bank lain sbb kena service charge nnti
dia kata takda, tak payah bukak acct maybank
aku kata ada service charge, saya dah baca smua tu
sbb dari ke pagi aku ada pengalaman stress dgn maybank permaisuri, pastu dgn cimb klcc, terus la aku laser mamat tu,
la product sendiri pun tatau (walaupun aku tau tu bukan produk maybank )
terus dia gi ke counter tanya, n kompom
pastu dia minta maaf
pas bukak acct maybank, bukak acct ahb lak, dia gak yg servis aku masa nak masuk duit tu, lagi dia minta maaf pasal tadi
sejuk hati aku
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2010 01:33 AM | Show all posts
Post Last Edit by queenhua at 18-12-2010 01:41
tu le
aku dah ckp dgn dia, ni ahb, bukan asb. ahb under phb, bukan pnb
pastu aku ckp mana a ...
jfq Post at 17-12-2010 19:17


uish.. panjang betul kisah ko ni... dah jadi cerpen..
tapi ptg tadi aku dah masukkan dlm list maybank tasik permaisuri ko tu pasal xkenal product sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2010 10:38 PM | Show all posts
uish.. panjang betul kisah ko ni... dah jadi cerpen..  
tapi ptg tadi aku dah masukkan dlm li ...
queenhua Post at 18-12-2010 01:33


agaknya diorg terkejut x tgk tetiba byk komplen psl branch2 diorg ataupn mmang tiap2 ari byk komplen...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2010 10:47 PM | Show all posts
agaknya diorg terkejut x tgk tetiba byk komplen psl branch2 diorg ataupn mmang tiap2 ari byk kom ...
lostnfaun Post at 18-12-2010 22:38


actually, mmg banyak komplen pasal maybank nih.. tu yg komplen, yg tak komplen mesti banyak gak.. tambah lak kalo kat bandar2 kecik kan, malas nak bising2 ikut kan aje kata maybank tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2010 03:47 PM | Show all posts
mcm best jer..nak try gak lah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2010 08:48 AM | Show all posts
Reply 110# jfq

mungkin staff tu tak leh bezakan huruf 's ' utk asb dan huruf 'h' utk ahb kott ??

mase ko ckp tu agaknye ade stail loghat british kott ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 11:35 AM | Show all posts
aku dah pegi maybank jln tgh penang...ok arr cust servie dia...maybe time tuh tade org kot..


eh tapi mmg ahb nih dia bg salinan borang tuh jer k utk kita simpan..
pakcik kat kaunter tuh kata kalo nak tambah unit, kena bwk slip tuh...huhuhu..
so kena simapn elok2 la slip nipis tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 12:26 PM | Show all posts
Reply 116# baby_pingu


klu hilg xpe kot....sbb kan smua urusan kat mesia ni guna no kad pengenalan.....mane ade no ic yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 12:28 PM | Show all posts
Reply 117# 220796


    kan? aku pun terpikir camtuh gak..
tp naper dia kata kalo nak increase kena bwk slip tuh jugak...takleh ke kalo bg ic sajork...
leceh arr kena bawah slip tuh,,kalo sebesar ic kad takpe la jugak..ni sebesar a4 paper...
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 11:33 PM | Show all posts
Reply 118# baby_pingu


klu ada slip senang la keje staf maybank tu....sbb trs ada akaun no kan? klu tak kene taip ic no   ..gile hape klu hilg slip xleh top up ke hape.......
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2010 04:49 PM | Show all posts
Reply  220796


    kan? aku pun terpikir camtuh gak..
tp naper dia kata kalo nak increase kena ...
baby_pingu Post at 28-12-2010 12:28


Don't worry... sume urusan pakai ic ja... xpayah bawak balik slip tu... maybe dalam next year boleh buat maybank2u, lagi senang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076091s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list