Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
48268
View
292
Reply

Plan kewangan 2011

  [Copy link]

Author: amirul_nazri       Show all posts   Read mode

Post time 6-6-2011 04:56 PM | Show all posts
target mmg nk saving byk..tp bab saving mmg aku x boleh..so yg aku boleh ..top up brg kemas 916...nk ikutkan tiap bln mmg aku bli 1 brg...nk kata melabur x gak coz aku bli brg kemas coz aku minat ... suka pakai tukar2...so koleksi aku mmg dh lebih 10 design..aku mmg minat tang rantai tgn jer...

so td...ada ms aku merempit kedai emas jln tar...dh bbrp lama ni aku duk sevey brg emas...so kt jln tar bg murah 144/g..ni puas aku sevey kt online semua..kt jln tar yg murah...

dgr2 emas akan naik lg..so far dlm 2 minggu ni 144/g x naik2..so aku x nk tunggu..kang tunggu lg bkn nyer makin rendah ..tp makin naik..tu pon aku dh melepas byk..last aku bli ms dpt 137/g ...

so..aku amik 2 jenis rantai tgn lg...aku letak rm300 deposit...dlm ms 30 hari baru aku byr semua...so brg kemas td aku dpt 144/g..upah rm140 & rm80...ni nego dh x leh nego lg...
aku biasa dgn kedai emas deen..tp design yg aku nak xde..so aku cr kt kedai lain..rega emas sama cuma upah agak tinggi..kalau kedai deen leh dpt upah murah lg...

so..ni la citer aku ..target aku ke lain..tp sebenarnya aku ni mcm melabur gak ni...hehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2011 06:19 PM | Show all posts
target mmg nk saving byk..tp bab saving mmg aku x boleh..so yg aku boleh ..top up brg kemas 916...nk ...
dealova04 Post at 6-6-2011 16:56



    seronok baca posting awak dealova

btw, gelang tangan ni u beli utk jual balik ke? ada untung tak kalau jual?
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2011 07:42 PM | Show all posts
Reply 224# wanitajelita


    Hehe..jelita..klu peminat brg kemas mmg suka sgt ni....sy bli utk pakai jer..x wt bisnes pon...emad mmg untung...pernah dulu nk pakai duit jual jer..x rugi tp untung lg....brg kemad ni klu simpan
setahun pn dh leh untung
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 08:39 AM | Show all posts
$$ plan 2011 nak involve dlm goldbar investment...
dah 2thn aku dok buat servey pasai goldbar investment ni..
ada pro..ada cons..

aku rasa goldbar ni dah dimanipulate byk sgt la..
penjual dok canang beli emas untung..untung..untung..tapi bila nak jual kenapa ada susutnilai 20% - 25%...?
then susah jgak nak dipajak kat bank2..tak semua bank acept goldbar ni..

lagi satu ketulenan emas 24K (99.99) meragukan jgak..sbb kita as buyer tak mahir nak tentukan ketulenan emas..nak harap kat CERT yg ada..cert tu pun bole tipu..no siri semua tu bole buat sejibik asal punya..

sedangkan kad kredit pun bole klon..ni kan pulak takat cert goldbar..
Jadinya..aku invest jer la kat brg kemas..lagi YAKIN..& diterima pakai kat semua bank & org ramai...

Dealova kedai mas jln tar yg mana rega 144/gram ni..? jarang pi area situ la..sesak
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 08:45 AM | Show all posts
aku tak der la nak plan tambah investment pd lain2 tools ekonomi..
cuma compounded pd instruments yg ada..

ASB...div bulan Jan - reinvest
Saham Bank Rakyat..div bulan 3 - utk insuran/rodtax/mentenance keta sethn
Saham Bank Persatuan..div bulan 7 - reinvest

Kiranya aku dapat dividen sepanjang tahun...
Unit trust yg tak bole trust..simpan jer la sampai balik modal..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 11:35 AM | Show all posts
good koko2. penerangan u sangat mudah difahami.. thanks
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 03:46 PM | Show all posts
dah ter-aggree lah pulak bila maybank call proposed utk pre-approved maybank2cards... jadinya dlm masa 14 hari bekerja aku akan bergelar pemegang kad kredit (tegar)
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 01:17 PM | Show all posts
semenjak dua menjak nie busy renovate rumah baru...
nak try siapkan by Sep..

financial plan haritu.. mostly sumer dah execute..
tunggu UOA jer laa skrg... and another one before year end..

current project lagi 3 bulan siap...
yg baru insyAllah start 4th quarter...

gigih sungguh credit-card co skrg.. siap bagi enrich silver free..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 07:27 PM | Show all posts
plan thn ni nk saving sebanyak yang mungkin.
kumpul duit skit utk kawen + bonus bln 2 thn depan (insyaallah)
thn ni gk kumpul duit bli macbook pro (bye bye acer)
thn depan insyaallah tkr vios plak (kete lama pulangkan kt parent blk)

mudah2han rezeki murah..insyaallah...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 10:49 PM | Show all posts
Reply 231# serulingsenja

apsal ek org msia kalu ade duit lebih skit suka tukar kete ? nape tk upgrade beli umah ke, beli emas ke, beli tanah ke...
tanyer jerrr....
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 06:26 AM | Show all posts
Reply  serulingsenja

apsal ek org msia kalu ade duit lebih skit suka tukar kete ? nape tk upgrad ...
arwien Post at 20-6-2011 22:49



    rumah tggu nk pakai staff loan...
tggu pas kawen dlu..
xtaw nk bli umah ktne lg..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 08:58 AM | Show all posts
Reply 232# arwien


    patut la tersedak...ade org bertanya ...haha...bukan saje nak tukar kereta, sebab difikirkan long term jadi kene la upgrade ke kereta yg besar sikit, anak pun nak bertambah...

walaupun demikian, matlamat tahunan saving saya dalam asd ,asw dan gold bar(beberapa gram) telah tercapai pada bulan nie,walaupun lambat lagi nak habis 2011 ..alhamdulillah...

lepas ni concentrate saving kat akaun anak pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 02:53 PM | Show all posts
nak gak tukar kereta










tapi tunggu lah 2-3 tahun lagik
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 08:52 PM | Show all posts
nak gak tukar kereta










tapi tunggu lah 2-3 tahun lagik
baby_pingu Post at 21-6-2011 14:53


nk tkr kete pe plak?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 09:00 PM | Show all posts
Reply 236# serulingsenja


    kalo tukar sekarang, maybe sambar 308...





tp kalo tukar 2-3 tahun lagik...tgk lah model apa lak yg best time tuh
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 09:01 PM | Show all posts
Reply  serulingsenja


    kalo tukar sekarang, maybe sambar 308...





tp kalo tukar 2-3 ...
baby_pingu Post at 21-6-2011 21:00


owh 308...sgt sexy!
civic new model smart jgk or 1 series..perhhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 09:02 PM | Show all posts
Reply 238# serulingsenja


    civic tuh bukan mahal ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 09:03 PM | Show all posts
Reply  serulingsenja


    civic tuh bukan mahal ke
baby_pingu Post at 21-6-2011 21:02



mahal tu standart la..new model..
tp nmpk mcm sporty gilew..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 09:04 PM | Show all posts
Reply 240# serulingsenja


    aku neh kereta kena pilih btul2...
kalo kereta2 ala2 sport ..kompom takleh pakai..
mesti tak nmpak jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 09:06 PM | Show all posts
Reply  serulingsenja


    aku neh kereta kena pilih btul2...
kalo kereta2 ala2 sport ..kompom  ...
baby_pingu Post at 21-6-2011 21:04


prefer family car ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078894s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list