JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
17812
View
22
Reply

Cintai Holidays ....privilege card

[Copy link]

Author: kenari7117       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-5-2011 09:16 PM | Show all posts |Read mode
Salam...sesapa pernah jadi member?
Aku tension betul...aku rasa dah lebih 5 tahun aku jadi member..mula2 dia kata hanya bayar sekali untuk seumur hidup...aku bayar lebih kurang RM499...after 3 years...call lagi kata nak upgrade card..kena bayar 599 untuk seumur hidup (again?)...aku kata hantar brochures dulu...tup tup dia dah charge credit card aku (same credit card masa aku mula2 apply dulu) pastu aku buat report kat bank...bank tukar kad baru...tapi yg dah dicharge terpaksa diteruskan...aku pun ok la redha je la.

Hujung tahun lepas ada lagi call...cakap nak upgrade card to platinum...kena bayar lagi 599....aku x nak sebab dah 2x kata bayar utk seumur hidup...

lepas 2 minggu ada lagi org call dari company yg sama offer the same thing...aku pun marahla...aku cakap x nak sebab company ni penipu..

tup..tup hari ni ada minah ni call lagi...aku cakap not interested...dia leh jawab bukan masalah interested or not...upgrade card is perkara wajib..kalau x nak upgrade u kena bayar annual fee 399 .....aku cakap  aku x berminat sebab company u penipu...masa first apply mana ada citer sume2 nih...aku terus off hp...padan muka..

mod ...kalau dah ada thread ni sila merge ye..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 09:53 PM | Show all posts
macam kene tipu jerk ko nie?????hmy3:
aku dlu penah kena tipu bile ade org offer...time jenjln kat pasaraya.....mse 2 sonok la...aku letak dlu doploh ihngit...sbb nak blik dlu g tau somi...last2 search pya search...ade feedback kate kampeni 2 peenipu.....x dan smpi umah..aku trus g pasaraya 2 mntk blik doploh hinggit 2

ps : doploh hinggit duit jugek kan???
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 10:19 PM | Show all posts
ku memang tak suker terima call daripada tele marketers ni yang offer macam macam...
kalo mereka call dan offer macam macam... aku teruih cakap BZ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2011 10:54 PM | Show all posts
Salam...sesapa pernah jadi member?
Aku tension betul...aku rasa dah lebih 5 tahun aku jadi member.. ...
kenari7117 Post at 11-5-2011 21:16


apa benefitnya ada kad nih........... u dah gi jenjalan2 kat mana dah guna kad nih......... berbaloi tak bayar 499 or 599 tuhhh.........
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2011 08:26 AM | Show all posts
tt the best thing is you bring up this matter to the tribunal pengguna....insyallah u boleh mintak theyall bayar balik...tak semua dapt 50% pun dh ok...ko jgn diam lelama, lagi ko diam lagi naik lemak diorg:@
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2011 08:39 AM | Show all posts
kalau TT ada semua dokumen dan bukti....boleh fail penipuan ni kat tribunal.....duit yg dah dicharge tu insyaAllah boleh dapat beli..

cara keji syarikat tu nak kaut duit org...mcm hareeemm
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2011 02:48 AM | Show all posts
Klu sunway vacation club @ swiss garden vacation club mcm mana plak?
bleh percaya ker x?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2012 07:22 PM | Show all posts
Salam, saje nak naikkan thread ni. Mak aku, pernah terima panggilan dri cintai ni. tahun 2007 tak silap. dia ckp byr rm599 utk ahli seumur hidup. pastu mak aku pun setujulah, utk saja2. walaupun mmg dh tau tak akan guna. mak aku mmg jns cepat kesian kalau ada org iklan apa2. pastu dpt voucher hotel 3 hari 2 mlm free. mmg mak aku gunalah voucher tu, dapat bilik suite. tapi tiap kali menginap di hotel mmg xpernah pun guna kad ni.

tahun ke2, dia call lagi. cakap utk upgrade kad dari biasa kepada gold. mak aku pun setujulah jgk. byr lagi sekali rm599. tahun ke3, sekali lagi dia call cakap kena upgrade ke platinum. mak aku pun mcm dah tak brp nak setuju. sebab kalau total dah 1.2k habis utk kad yang langsung tak digunakan. tapi dia pujuk cakap ni yang terakhir. bila mak aku dah upgrade, dia akan hantar surat penutupan. kiranya pasni kalau ada yang call lagi cakap dah buat penutupan. tak perlu byr apa2. tp utk kali ni, dpt voucher 3 hri 2 mlm, aku gunalah voucher mak tu. pegi jln2 ke melaka. tp ya Allah hotel hazabnyaaa bilik kecik, sempit..memang sangat tak berbaloi dengan rm599.

baru-baru ni, mak aku tiba2 dapat msg dari bank ckp kredit kad dah potong utk cintai rm599. time tu mmg mak aku marah gila2. takde calls, takde apa2 terus dia potong. mak aku call bank pun bank ckp xdpt buat apa2 sebab mak aku dh pernah deal dan setuju. kalau pihak sana ckp suruh kembalikan bru pihak bank ambik tindakan.

pastu mak aku call cintai. dia ckp ok nanti dia akan ambil tindakan. dia janji dia akan siasat. tapi memang takde dgr khabar beritalah. pastu lepas 2,3 hari mak aku call balik. boleh dia marah. dia cakap ALAH MAKCIK, RM599 JE. BUKAN 5 JUTA. byk cantik kau punya 5juta. dah tau tu sikit je byr la balik. kenapa nak simpan jgk. sekarang ni mak aku dok pening, risau thn dpn kena potong balik. aku advice suruh dia tukar no kad kredit. tp memang byk hal yg kena selesaikan. sbb mmg bil2 astro etc potong dri kad kredit je. jadi byk tempat kena buat laporan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2012 10:17 AM | Show all posts
Aku dah terkena baru2 ni dgn MH holiday.. lagi banyak kena bayar utk jadi ahli.. RM 998.00. (pakej VIP). kononnye utk seumur hidup. tak tau la tahun depan kena byr atau tak sbb baru je apply last week. masa penerangan tu dia ckp mcm2 la keistimewaan yg aku dapat bila jadi ahli dia ni. lagi2 VIP... aku dapat voucher penginapan 4 hari 3 malam. Secara kebetulannya tahun depan aku dh beli tiket kapalterbang ke kuching sarawak utk 4 dewasa 2 kanak2. dia ckp bleh la guna voucher tu untuk penginapan kat sana. Merdeka Palace Hotel katanye. dia boleh bagi sebilik utk 4 dewasa, 4 breakfast voucher, airport transer semua tu free. ok, aku pun setuju la byr rm 998 tu. masa nk buat tempahan bilik 4 hari lps tu, staf yg nk booking bilik tu bgtau yg bilik yg dorang bagi tu standard room utk 2 org dewasa sahaja. lagi 2 org tu aku kena book bilik lain dan bayar sendiri, airtport transfer tak disediakan. tak ke hanjing namanya tu.. dah menipu. aku pun angin la. apa patut aku buat? macamana aku nk dapatkan balik duit rm998 aku tu? aku nk keluar la jadi ahli... minta pendapat korang. tq. Last edited by KaramSingWalea on 17-8-2012 10:18 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2013 03:14 PM | Show all posts
Sorry sbb aku naikkan benang ni semula...

sebenarnya aku baru jer terima panggilan dari pejabat peguam..
budak pempuan yang tipon tu kata diorg nak hantar notice ntah apa ke bendanya kat aku pasal aku takmo bayar utk buat kad baru cintai malaysia nih...
sakitnya ati aku Tuhan jer yang tau...
mmg la sblm ni pihak cintai holidays pernah ugut kata diorg nak hantar surat loyer... tp tu 2 thn lps...
budak dr pejabat loyer ni plak kata kalau aku nak buat pembatalan kena bayar RM600...menyirap lg darah aku..
budak pempuan tu ngaku yg dia pun pernah terkena & dia terpaksa bayar RM600 sbb tak nak kena kacau lg..
dia gak bitau mmg masa memula cintai holidays call diorg bitau kena bayar 1 kali seumur hidup...
so camner leh mintak bayaran 1 kali seumur hidup byk2 kali tu...???
dak pempuan ni pun kata kat brochure/document yg cintai holidays ni hantar masa mula2 dulu mmg ada mentioned yg kalau takmo jadi ahli mmg kena bayar RM600... adehhh...
betul ker mmg ada clause kena bayar RM600 tu... aku dah tak simpan dah segala dokumen diorg tu...
ada sesaper tak yg boleh tolong nih...??

Esok dak pempuan ni akan call aku lagi...
harap ada yg boleh bantu aku...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2013 04:55 PM | Show all posts
akuMNdia posted on 20-3-2013 03:14 PM
Sorry sbb aku naikkan benang ni semula...

sebenarnya aku baru jer terima panggilan dari pejabat p ...

Ayah saya juga mengalami nasib yg sama. Dh terminate dr last year & tukar card credit. Staff Cintai call maki-maki & ckp nk saman. lepas setahun lebih, hr ni ayah saya menerima lg panggilan dr Cintai. Mengikut maklumat yg saya dpt dr http://www.nccc.org.my/v2/index.php/aduan-pengguna/arkib-2010/163-others/1616-cintai-holidays-malaysia-sdn-bhd mmg dh ada pengguna yg wat report & accoding to NCCC, lesen Cintai ni dh dibatalkan since 2004. Maybe diorg still berani duk ugut2 n meneruskan modus operandi ni disebabkan kurang penguatkuasaan dr agensi yg bertanggungjwb. So, my advice utk ayah saya, just ignore the phone n xpayah pening2 pk pasal ni. staff dia mmg rude. nk saman, saman la. hopefully, xde lg org yg menjadi mangsa penipuan syarikat ni & to those yg bertanggungjwb, plz, plz, plz do ur work to ensure kami rakyat marhain ni sentiasa terbela.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2013 03:44 AM | Show all posts
aku ada nampak travel promotion macam ni kat jj au2. dorang tgh buat promosi kot
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2013 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun pernah ambik cintai holiday ni dlm thn 2004...tp x pernah guna pun..time tu aku mcm naive gila lah plus kesian bila org dok promote kan
Dah lama terus aku terlupa pasal menatang ni sampai lah diorang start kacau aku tahun 2010 klu x silap
Mintak aku upgrade tp aku refused...staff yg call tu sgt kurang ajar dan cakap nk charge jek card credit aku..aku cakap boleh blah dan pastuh terus call bank utk block apa2 transaction..bank staff cakap mmg diorang xleh nk charge direct
Aku ignore lagi sampailah diorang call aku hari ni time aku bz gila kat opis..siap tanya aku ada x sapa2 dari legal firm call dan bagitau pasal saman aku dari co. ni...aku cakap bullshit je sume ni sbb setahu aku lesen pun diorang dah takde...indian lady tu siap cakap lagi,lesen diorang still valid kalau x mcm ni diorang boleh stay lagi in business
Aku cakap stop harassing me or i'll lodge a police report and i hung up...siot jek rasa
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2013 12:55 PM | Show all posts
baru je aku kol ejen penipu menyamar loyer ni bg pihak makcik aku. same issue jgk spt kat ats tu mintak certain figure for renewal atau termination. siap ugut dah start commence legal action kat cour. bila tanya sblm nak commence action mana notis demand nye. deman dah anta tru courier katenye. kepala hotak dia..mana ade legal proses anta macamtu. then aku check kat majlis peguam mmg takde nama firma atau loyer tu pon..and one thing for SURE takde loyer yang akan kol defaulter mintak suh bayar hutang oiiii. syrkat ni mmg penipu.lesen dorang dah terminate since 2004 lg.ksian kat makcik aku la kene tipu idup2
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2013 03:29 PM | Show all posts
Untuk makluman semua, tarikh sebutan mahkamah bagi kes melibatkan syarikat Cintai Holiday telah ditetapkan pada 9 Oktober 2013 @ 9.00 pagi di Mahkamah Majistret Jalan Duta dan tarikh sebutan bagi Syarikat West Dyna Quest pula pada 8 Oktober 2013 @ 9.00 pagi di Mahkamah yang sama.

Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia akan membuat pendakwaan ke atas kedua-dua syarikat di atas mengikut peruntukan di bawah Akta Industri Pelancongan 1992.

- aku kopipes dari forum lawyerment... terima kasih kat pemberi maklumat kat atas nih...
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2013 03:38 PM | Show all posts
cintai holidays ni mmg tengah galak sgt peras duit org..
rajin sungguh staff kat situ menipu org..
senang2 jer mengaku diri tu lawyer.. terms undang2 pun fail..

mcm kes aku.. dia mengaku lawyer dari pejabat peguam apa ntah (aku pun dah lupa)..
aku call pejabat pejabat peguam tu... diorg kata yg nama wanie tu tak wujud & dah pernah ada org call buat aduan yg sama...
pejabat peguam tu kata nak amik tindakan kat syarikat penipu ni...
aku try dapatkan maklumat palsu dari minah wanie ni tapi mcm tau2 jer yg dia kantoi dgn aku langsung dia tak tipon aku lg...

org lain pun ramai yg dpt panggilan loyer buruk dari cintai holidays..
ada yg kata dah dapat surat saman ... tp ntah kenapa aku rasa mcm menipu jer sbb aku tau ada org cintai holidays yg ikut forum kat lawyerment tu...
posting org tu -  please call the manager 01xxxxxxxxxx
tapi kalau betul pun dapat surat saman buat apa nak takut...lbh2 lagi kalau takder sign apa2 dokumen dari awal lg..

korang boleh baca posting2 pasal cintai holidays ni kat sini:  
http://www.lawyerment.com.my/boa ... _Business_Law-0.htm
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 12:16 AM | Show all posts
Aku kena dgn sykt millenium grup ka hapa..byq fees utk keahlian saja masa 1st. Dulu..function kad dia samala cam cintai ni aku rasa..lani depa suka kol soh aku amik insurans ngn depa..kdg2 dlm sehari tu boleh 2,3 kali kol tp org lain2..soh aku amik insurans ngn depa..lani kalau aku syak tu no depa atau no. KL jah aku terus boh rejek list  

aku xpenah guna pun kad tu..apa yg spesel pun xtau..dahla aku bukan jenis p bejalan2 mkn angin
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2013 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
akuMNdia posted on 5-9-2013 03:29 PM
Untuk makluman semua, tarikh sebutan mahkamah bagi kes melibatkan syarikat Cintai Holiday telah dite ...

Lega aku...padan muka diorang..it's about time ada org do something abt this issue
Last week diorang call opis aku lak..ntah dari mana dia cari maklumat aku sampai jumpa no opis aku
Aku mmg dah x jawab call klu keluar hp no aku x familiar..tu yg terkujat bila diorang call opis aku lak
Dulu masa aku signed up for menatang ni,aku keje kat opis lain..mangkuk hayun betul siap boleh trace aku lagi
Call cakap dari legal firm dan nk saman aku..cara cakap pun mmg kurang ajar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-9-2013 09:49 AM | Show all posts
Hai all...baru perasan byk feedback kat sini. Alhamdulillah kalau Cintai Holidays dah kena saman....aman hidup aku.

Actually last year aku pun ada terima call dari "lawyer Cintai Holidays"...katanya..memandangkan aku xnak bayr last payment RM599 secara automatik aku kena bayar annual fees of RM500 per year...so dalam file diaorang aku dah tertunggak 3 thn so aku kena bayar RM1500 within a week. Kalau tak diaorg akan hantar surat naik court. Sendu perut aku jap...dah la time tu baru bukak sekolah.

So aku pun melawan la kata aku tak pernah sign apa-apa mcm mana nak bawak ke court. Dia agreed...bodoh tul...lantakla..

Pastu aku consult my lawyer fren...dia kata kalau dah jadi case , lawyer xkan communicate thru phone...
koman2 pun akan hantar notice to pay within 14 days.

Pastu everytime Cintai Holidays call aku akan letak phone...

Sebenarnya sekali pun aku x pernah pakai kad ni...xde istimewa mana pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2014 12:35 PM | Show all posts
Hi alls....aku nak up balik thread ni since aku baru je dapat call yang cam fishy-fishy..

One lady call aku kata dari RHB Takaful Insurance...bagitau aku ada ambik Personal Accident Insurance dan dia nak update record.....jenuh aku fikir bila masa pulak aku apply...  

Dia just nak bagitau aku since this is the final year aku kena bayar premium RM599..aku Tanya macamana nak bayar? Boleh bank-in atau thru credit card.  tiba2 aku teringat RM599 macam Cintai Holiday je...

Aku Tanya dia betul2 ..ini dari RHB Insurance atau Cintai Holiday...dia kata dia tak tau apa itu Cintai Holiday.

Pas tu aku mintak dia Policy No...dia kata policy no hanya takaful je yg tau...lepas aku desak2..dia kata hanya RHB HQ yang boleh jawab...so aku mintak no phone RHB HQ...dia tak bagi tapi dia kata dia akan email details kat aku.

Aku rasa ini taktik Cintai Holiday la...ishkkk x abis abis lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2014 04:42 PM | Show all posts
kenari7117 posted on 13-10-2014 12:35 PM
Hi alls....aku nak up balik thread ni since aku baru je dapat call yang cam fishy-fishy..

One lad ...

So..jgn layan...menipu nar co. Ni.....main nyamar2 la plak.....0
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
kenari7117 replied at 30-9-2013 09:49 AM
Hai all...baru perasan byk feedback kat sini. Alhamdulillah kalau Cintai Holidays dah kena saman.... ...

salam sejahtera..
boleh bantu saya.. saya baru sahaja dapat call dari peguam Jeffry & Co .. berkaitan dengan Perkara ni. dan minta saya buat bayaran utk tutup kes.
betul ke yek. siapa boleh bantu saya
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2016 11:11 AM | Show all posts
Assalamualaikum

cerita yang sama hadapi. Ada seorang mengau peguam call saya dan minta saya bayar kalau tak kena hadapi makhamah kena saman rm 28,000.00

saya masih tunggu panggilan depa.

No tel 0192609121. tengah fikir camna nak buat. nak hubungi mcmc nak dapatkan nasihat.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051563s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list