Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9510
View
10
Reply

Kelas Jahit Tudung

[Copy link]

Author: hijabhunter       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2011 03:07 PM | Show all posts |Read mode
Salam.....Nak Tanya Ada forum er kat sini ada information kelas untuk menjahit tudung tak.....kalau ada tolong2...share kat saya yer.....TERIMA KASIH....SEMUA....MOGA DI RAHMATI ALLAH........DI BULAN MULIA......
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2011 01:45 PM | Show all posts
Salam yang..

Saya ade wat kelas jahit tudung area shah alam, Tmn TTDI jaya. Yuran RM100 termasuk kain dan peralatan jahitan. Puasa ni pon ade kelas tau! Sempena puasa ade disc 5%. Material awning pon ade disc gaks! Mesin jahit yang saya guna jns computerised. Mmg sesuai utk yg x pernah menjahit @ 0 knowledge. Pape leh call saya @ 016-3651807 (Rini)
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 09:10 AM | Show all posts
Post Last Edit by keeah at 4-8-2011 10:54

Kak Kee pun ada buat kelas jahitan juga.

Harga : RM100 - (Percuma 6 template Ariani, Special Syria, Twist, Jakarta, Tudung butang belakang dan Munawarah)
(Cari teman 4 ke 5 org)

Disediakan : Kain 1 meter utk 2 helai - 2 keping awning thai silk
Semua Peralatan seperti Mesin Industri, Benang, Jarum dan Kapur

Keistimewaan : Cara mudah utk buat tudung kerana anda diberi template awning dan template ukuran jahitan bawah awning dan bawah dagu.  Bermakna anda tidak payah berfikir ukuran sepatutnya. Just follow apa yg template ukuran awning dan ukuran bawah dagu yg akan diajar. Ini utk keselesaan pemakai.  

Yg anda sediakan : Pembaris Bengkok, Jarum Jahit Manik halus (sekurang 12 batang) dan double clip yg selalu klip kertas.

Belajar hingga pandai, teliti dan kemas kerana byk tips yg kak kee akan kongsikan utk kepuasan pelanggan anda nanti.

Kalau anda dapat menyediakan sekurang 4 hingga 5 orang, anda boleh memilih tarikh yg anda suka. Hari Sabtu Sahaja.

Bertempat: Signature Boutique, No. 17, Jalan Zirkon 7B/7, Sekyen 7, Shah Alam, Selangor
Contact Kak Kee : 016-6531840

Atau blog blog berkaitan tudung serta tips tips http://tudungcari.forumotion.com/

Dan Blog Kak Kee : nuurhusnascollection-meeza.blogspot.com

Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2011 01:54 PM | Show all posts
Assalamualaikum. Jika ingin belajar jahit tudung tapi jauh atau susah cari cikgu boleh dapatkan KIT PERMULAAN JAHIT TUDUNG. ada extra items untuk pembelian sempena Ramadhan. Sila ke www.sewnsell.blogspot.com. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2011 09:17 PM | Show all posts
-Saya mengadakan kelas menjahit tudung./langsir/baju kurung d sungai buloh

-Wanita sahaja

-Yuran : RM110(tudung) ,rm140 (bj kurung), rm100 ++ (ikut jenis langsir) ( peralatan jahitan di sediakan kecuali kain- blh di beli d pusat jahitan anggun tapi corak terhad)

-Tempoh masa : 3-4 jam (tudung),   satu hari (langsir), 2 hari (bj kurung)

-Masa : Weekend sahaja/  hari biasa kalau ada permintaan dan cukup korum ( 5 orang +)

-Tempat : Di Pusat jahitan anggun Bukit rahmanptra Sg Buloh

-Cara jahitan dengan cara paling mudah akan diajar.



Jika berminat, sila call @ sms : ombak 0192707981  ... tq
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2011 05:20 PM | Show all posts
Salam, nak tanya ada siapa2 wat kelas jahit tudung area b'worth ke atau area2 tu  bminat nak belajar, tima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2011 02:00 AM | Show all posts
saya pun nak cari class area keramat dan sekitarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 09:54 PM | Show all posts
Ada tak yang boleh ajar cara percuma.. kalau ada kita boleh buat gath...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2012 02:28 PM | Show all posts
Saya pun sedang cari kelas menjahit tudung tapi area georgetown, pulau pinang...ada sapa2 tau?
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2012 09:53 AM | Show all posts
sape ade info tentang belajar menjahit tdg sekitar bandar kuala terengganu? tq
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2013 09:58 PM | Show all posts
Asslm... Bminat belajar jahit tudung segera, area kuantan.. Call 0169866694...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085401s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list