Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
32218
View
256
Reply

Plan Kewangan 2012

[Copy link]

Author: baby_pingu       Show all posts   Read mode

Post time 12-12-2011 09:43 PM | Show all posts
Rate xberubah..tapi nak pelbagaikan services dan giatkan marketing.
llisamaisarah Post at 12-12-2011 21:02



    buat rambut sekali lisa... caj additional 50-100.

kalau giatkan marketing pon, maksima 1 hari tu boleh amik 3 je kan? (pagi, petang, malam)
so kalau weekend maksima 6 job je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 09:45 PM | Show all posts
Malu nak cakap   sebab kecik2 aje..tapi aku mmg keje 7 ari seminggu la...5 hari ke ...
llisamaisarah Post at 12-12-2011 21:05



    actuallu bisnes mcm tu takde istilah part time tapi full time sebab kebiasaannya orang kahwin hanya hujung minggu
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 09:52 PM | Show all posts
Reply  llisamaisarah


    iols doakan uols lebih berjaya di tahun 2012
baby_pingu Post at 12-12-2011 21:41



    Pingu...u tgh buat master kan? i doakan u pon sama..ujung tahun depan leh update sini balik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-12-2011 09:55 PM | Show all posts
Reply 43# llisamaisarah


    yup..tgh buat master..hopefully bleh grad next year..aku dah tak larat

thanks sbb doakan iols jugak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 09:59 PM | Show all posts
Reply  llisamaisarah


    yup..tgh buat master..hopefully bleh grad next year..aku dah tak lara ...
baby_pingu Post at 12-12-2011 21:55



    Sbenanye aku pon ada jugak terdetik nk apply sambung blaja tahun depan...n kalau sambung blaja smua plan aku dah list to automatic la void...kena korbankan weekend...maknanye takde lagik bisnes = separuh income hilang.

Tapi kena betol2 buat wise decision...

Ko mesti bole punya...dah nak habis pon...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 10:00 PM | Show all posts
actuallu bisnes mcm tu takde istilah part time tapi full time sebab kebiasaannya orang kah ...
wanitajelita Post at 12-12-2011 21:45



    Bole namakan apa saje...hehe   Cma kalo buat full time tu leh la kembangkan services..kalau part time tu limited la sket. Nama pon bisnes kecik..camni la.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 10:05 PM | Show all posts
biz kecik2 jer... in technology..

retail shop tu investment jer...
kalau ada good tenant na ...
aarie Post at 12-12-2011 16:28



    Ni bukan bisnes kecik dah ni..siap ada partner kat Germany...gambatte Kudasai.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 10:05 PM | Show all posts
Senang cakap...perkahwinan i xberjaya...dan xde anak.
llisamaisarah Post at 12-12-2011 21:03



i'm sorry to hear that, but nvm semoga hidup sekarang lebih tenang
takyah pk hal2 relationship..
and semoga dpt jodoh yg baik in the future{:4_189:}
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 10:10 PM | Show all posts
Plan kewangan 2012 ku simple jer..malu je nak tulis

1. Continue ASB mcm biasa tanpa keluarkan dividen
2. Start simpan insurans
3. Beli rantai tangan emas  idaman
4. Simpan RM*** dalam bank lain tiap2 bln untuk emergency case

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 10:17 PM | Show all posts
i'm sorry to hear that, but nvm semoga hidup sekarang lebih tenang
takyah pk hal2 relationshi ...
peachlily^ Post at 12-12-2011 22:05



    Its ok..dah lama pon..2 years plus..xde perang segala..
Eh..xmolek cerita sini..bukan artis pon mau share2 story..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2011 11:02 PM | Show all posts
aduihhhh...apa nie ceta kawen2 ?!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 10:48 AM | Show all posts
1)EPF deduction -> AS1M investment 30k every quarter Feb, May, Aug, Nov
hopefully the fund is yet to be fully subscribed

2)ASB -> topup 50k(4k/mth) to reach 400k target by Dec 2012

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 11:33 AM | Show all posts
1)EPF deduction -> AS1M investment 30k every quarter Feb, May, Aug, Nov
hopefully the fund is yet t ...
jfq Post at 13-12-2011 10:48



   nak pengsan tgk angka2 utk top up innvestment dy ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 12:39 PM | Show all posts
ada,nak beli rantai emas 10 gram.x cukop lg 700.taktau mau jimat macamna lg dah.mmg nk sgt2 beli ...
puccafan Post at 6-12-2011 08:51


beli lah guna bayaran ansuran
0% ez payment pon ade sekarang kan
baru 2k jer abes kuat rasenya kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 12:59 PM | Show all posts
Plan for 2012

1. Nak melabur secara disiplin dalam CIMB Islamic UT - Dali Equity Growth
2. Nak tambah amaun TH pada bonus tengah tahun
3. Nak tambah ASB nye investment to max 200k rasenya... sikit lagi dah nak sampai (loan jer...)
pastu plan biar jer dividen tahunan guna untuk bayar loan tu... tutup mata for 20 years... pastu dah jadi duit kita dah lah
4. Nak derma secara konsisten setiap minggu ke Tabung Masjid, Surau & yang sewaktu dengannya
5. Nak cari calon isteri jelita baik akhlak, berbudi bahasa, solehah, kaya  (note: sambil-sambil simpan duit nak meminang anak orang)

Review 2011
1. Upkan ASB dividen to 6 digit - done
2. Acquire 1 unit single story terrace house (takmo dua tingkat sebab skeri dok sesorang) - done
3. Set up mini gym in my house with spa - done
4. Have a mini cinema in my house - done
5. Buy a red color laptop - done
6. Change to brand new sport rim and Continental tyre for my car
7. Open UT account - Done
8. Have a Platinum Credit Card - Done (note: after maintain 3 years good credit record with 49k+ credit limit)
9. Nak kawen - To be carried forward next year kat plan no 5

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 01:35 PM | Show all posts
beli lah guna bayaran ansuran
0% ez payment pon ade sekarang kan
baru 2k jer abes kuat rasenya ...
syaiful Post at 13-12-2011 12:39



   ezy payment kan utk yg ada kedit kad ja.or pacit ada lubuk lain utk beli emas.huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 02:09 PM | Show all posts
Reply 56# puccafan

yup... guna kad kredit lah, pow laa kad kedit family
tapi make sure you bayar kat dorang amaun sepatutnya... langsung tak jadi masalah
macam kami & akak kami... bulan-bulan akak kami masukkan amaun sepatutnya guna o9 banking
hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 02:54 PM | Show all posts
Plan for 2012

1. Nak melabur secara disiplin dalam CIMB Islamic UT - Dali Equity Growth
2. Nak t ...
syaiful Post at 13-12-2011 12:59


Tanya sikit...yg mini Gym & SPa tu for personal use atau business?Bestnye
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 04:58 PM | Show all posts
Reply 58# llisamaisarah

personal use jer... beli sikit equipment kat Ogawa fitness store, untuk urut ckit n untuk senam ckit...
ade lah juga dumbell, cross trainer dll untuk sendiri guna... sebab duduk sorang rasa ruang tamu tu agak besar
so ok lah nak sumbat some equipment sambil tengok tv sambil bersenam... kalau pagi-pagi tu sambil tengok tanyalah ustaz sambil cycling jer jog ker... malam biasa angkat dumbell lah... santai-santai...
or nak cepat ngantuk sambil wat spa, best lah... duduk sendiri nie buat ikut rase kte jer

p/s: terpengaruh cete Karl vs Oh Ju Sung nye rumah, tapi tak mampu lah nak sampai camtu sekali
menghadap pantai, luas camtu... belum mampu untuk sekarang nie... takpe lah, ikut kemampuan kte jer baru hati senang kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2011 06:42 PM | Show all posts
Reply  llisamaisarah

personal use jer... beli sikit equipment kat Ogawa fitness store, untuk uru ...
syaiful Post at 13-12-2011 16:58



    ko beli rumah banglo ke? semua jenis barang ada dlm rumah ko
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101554s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list