Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
19964
View
98
Reply

CARI 2011 Best K-Drama

[Copy link]

Author: dauswq       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 30-12-2011 10:20 PM | Show all posts
Reply 19# eddlisa_uyuk

lupa nak masukkan...seriously

saya pun tgk satu episod jah..

nnt saya tmbh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2011 10:24 PM | Show all posts
Reply 20# eddlisa_uyuk

saya ganti ngan White Christmas sbb tak de org pun tgk White Christmas tu..
lagipun tak leh nak tmbh poll
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 10:01 AM | Show all posts
aku tengok citer semua takat 2,3 episode ... payah nak vote

drama aku follow
My Princess (habis) ... suka!!!
Protect the Boss (sampai episode 8) .... pas episode 9 bohsan
Man of Honor/Glory Jane (episode 1 sahaja) ... episode 1 bohsan
Poseidon (2 episode) .. Bohsan
Princess Man (sampai habis) ... my favourite drama this year
Brain (tengah follow) ......... hero tua2 tapi suka giler
City hunter (2 episode)
A Thousand Days' Promise (2 episode ... sebab tak tahan screen kiss KRW yg melampau)

tu jer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 10:27 AM | Show all posts
rasanyer byk drama korea yg limau dah miss...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 06:59 PM | Show all posts
nak join poll gak even banyak gak drama xabes tgk xpe kan..

ok ni pilihan me

dlm list tu me dh abes tgk
-city hunter
-49days
-dream high
-princess man

on going
-scent of a woman
-tree with deep roots
-flower boy ramyun shop

Xabes tgk
-heartstring (tinggal 2 ep tp sampai skarang xtgk2)
-my princess (mls nak sambung)
-Warrior Baek Dong So (dh tgk 7 ep tp sampai skarang xsambung lg)
-lie to me (saja stop sbb makin bosan)
-Miss ripley ( sempat tgk 3 ep je)
-poseidon (ep 1 dh tertido dpn tv)
-baby faced beauty (kadang2 tgk kadang2 x tp last ep tgk )
-protect the boss (dh sampai ep 7 tp stop sbb layan cte lain)

TOP 5 DRAMA PILIHAN ME
-49 days
-Scent of a Woman (blom abes tgk)
-Tree with deep roots(blom abes tgk
-city hunter

paling layan abes
-49days
-city hunter
-scent of a woman

paling outstanding
-49days
-tree with deep roots
-scent of a woman

paling meruntun kalbu
-49days
-scent of a woman

paling benci
-baby faced beauty

paling bosan
-poseidon
-baby faced beauty
-lie to me

sekian mekasih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2011 11:45 PM | Show all posts
KBS Drama Award 2011

Semua drama yang aku tgk menang  

Shin Ha Gyun (Brain) ....... Daesang Award!
Moon Chae Won (Princess Man) .... Top Excellent Actress
Park Shi Ho (Princess Man) ..... Top Excellent Actor
Lee Tae Gon (King Gwanggaeto the Great) ... Best Male (long term drama)
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 12:30 AM | Show all posts
kiter tengah giler follow brain.. shin ha kyun menang anugerah daesang 2011 lagi.. memang best!
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 01:44 AM | Show all posts
Post Last Edit by net_level at 1-1-2012 19:26

49 Days 8.5/10
Awal-awal memang agak bosan (sama kes macam secret garden). Walaupun aku tak puas hati twist ending drama ni tapi cerita ni buat aku nak tau apa terjadi episod seterusnya. Cerita sedih yang sangat meruntun jiwa. Jiwang habes ah! Mengisahkan seorang gadis yang perlu membuatkan 3 orang yang bukan dikalangan ahli keluarganya menitiskan air mata yang jujur kerana dia dalam tempoh 49 hari).

Sign 8/10
Cerita ni penuh saspen. Ala-ala CSI gitu. Tak mempetaruhkan pelakon yang 'good looking'. Storyline sangat menarik dan buat aku curious apa yang berlaku seterusnya.

Princess' Man 7.5/10
Cerita Saeguk terbaik tahun ni yang aku pernah tengok (Tree With Deep Root belum tengok) selain Warrior Baek Dong Soo. Setiap episod saspen.

Romance Town 7.5/10
Suka storyline drama ni. Berkisarkan kehidupan jiran2 dan maid2 mereka. Best!

Protect The Boss 7.5/10
Awal-awal dah kelakar. walaupun hero heroin tak berapa komersil mukanya (hahaha) tapi lakonan dorang ada chemistry. cuma dah nak ujung-ujung jalan cerita agak slow sikit.

My Princess 7/10
Not bad cerita ni. Tengok episod first ingatkan cerita saeguk. Btw, the most memorable dalam cerita ni macam TT punya description, masa Taehee nak tahan berak. Serious kelakar! =p


City Hunter 7/10
Pelakon Lee min ho dan Park min young kekuatan drama ni. Jalan cerita dia banyak sangat coincident macam tak logik pun ada. Tapi dah namanye drama kan. Mengisahkan tentang dendam seorang tentera Korea Selatan yang dibunuh sendiri oleh kerajaan mereka (Berlaku ketika perang saudara antara Korea Utara dan Selatan). Lepas habis drama baru diorang sahkan yang diorang dating in real life. How sweet!~ =p

Warrior Baek Dong Soo 6.5/10
Jalan cerita quite interesting except beberapa scene yang slow and boring.

Lie to Me 6/10
First 10 episod cerita ni sangat best dan kelakar! Tapi lepas diorang tukar scriptwriter tiba-tiba bosan lak ujung2. Mengisahkan Eun Hye yang terpaksa berlakon mempunyai bf dihadapan kawan-kawannya.

Baby Face 3/10
Awal2 episod best... tapi makin lama makin slow cerita ni. Bosan!

Paradise Ranch 4/10
Cerita ni pun agak slow. Tapi aku suka scenary dalam cerita ni. Kalau tengok kat tv HD mesti kagum punye ah. Sorry Changmin DBSK~

Greatest Love 3/10
Tak suka hero dan heroin cerita ni. Taktau kenapa.

Heartstring 1.5/10
Drama bosan! Walhal cerita ni paling ditunggu-tunggu ramai sebab nak tengok comeback hero dan heroin cerita nih yang dulu belakon dalam You're Beautiful. Bosan gila!


Dream High 5.5/10
Satu-satunya kdrama yang aku tengok dekat tv (kbsworld) dari episod 1 sampai habis. Drama ni ada ramai idol berlakon seperti Taecyon 2PM, IU, Eunjung T-ara, Suzzy Miss A dan ramai lagi termasuklah boss JYP yang gila glamer ituh. Jalan cerita mengisahkan pelajar yang bercita-cita untuk menjadi penyanyi.  

Miss Ripley */10
Cerita ni aku tak tengok sampai habis. Malas sebab bosan. Walaupun ada Lee da hae dan yochun. Sorry penat aku paksa diri tengok tapi entah memang bukan taste aku kot genre macamni.

Spy Myung Wol */10
Satu lagi cerita sampah yang aku tak habis tengok. Drama ni popular sebab kontroversi pelakon dia je. Jalan cerita hampeh! Sorry Eric Shinhwa~

Brain and Glory Jane = tgh tengok. so takleh bg review lagi

Overall, drama terbaik tahun ni bagi aku 49 days. But kalau nak compare dengan tahun lepas Baker King takgoo lagi best.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 01:59 AM | Show all posts
sinopsis citer my princess tu tak bleh blah
ok nanti2 aku vote, sekarang tengah malas nak menaip..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 07:36 PM | Show all posts
(a) top 5 drama
-49 days
-sign
-princess' man
-romance town
-protect the boss

(b)plg layan abesss
-49 days
-protect the boss
-princess' man
-my princess

(c) plg outstanding
-49 days
-princess' man

(d)plg meruntun kalbu
-49 days
-princess' man

(e)plg dibenci
-spy myungwol
-heartstring


(f) plg bosan....
-heartstring
-spy myungwol
-miss ripley
-baby face
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2012 07:55 PM | Show all posts
Reply 29# manganini

kena tulis ala2 nak pomot
klu sinopsis jah, boleh baca kt dramawiki
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2012 07:58 PM | Show all posts
Reply 28# net_level

tak berapa komersial
ttp rahmat mega sentiasa melekat di avatar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2012 08:01 PM | Show all posts
Reply 28# net_level

14 drama...wow

separuh dr bilangan yg aku tgk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2012 08:03 PM | Show all posts
Reply 28# net_level

try tgk Scent of Woman plak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2012 08:04 PM | Show all posts
Reply 26# santubung

pada pandangan aku, drama KBSW tak berapa menarik sgt taun ni berbanding taun lepas

taun ni, SBS rules
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 08:50 PM | Show all posts
Reply  net_level

14 drama...wow

separuh dr bilangan yg aku tgk
dauswq Post at 1-1-2012 20:01



    hahahhaa... cuti panjang dulu aku asek mendownload jek.... but now masa tersangatlah terhad.... banyak spend time tgk variety show jeh skang
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 08:53 PM | Show all posts
Reply  net_level

try tgk Scent of Woman plak
dauswq Post at 1-1-2012 20:03



    actually aku dah download setengah cerita ni.... long time ago... tp blum ada nafsu nak tengok....
best betul ke? adehh internet aku dah ah lembap sjak pindah nih... huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-1-2012 08:54 PM | Show all posts
Post Last Edit by dauswq at 1-1-2012 20:55

Reply 37# net_level

klu kau suka citer2 sedih, mmg kau akn stick ngan drama ni..
(actually aku pun tak de nafsu nak tgk sbb Sun Ah tak cantik, tp gagahkan jugak sbb aku mmg suka citer sedih
last2 terpikat)

aku suke drama ni sbb tarian tango, kehebatan lakonan sedih kim sun ah
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 09:03 PM | Show all posts
ooo kena kasi review gak ke...
akak terus vote je tadi..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2012 09:08 PM | Show all posts
Reply  net_level

klu kau suka citer2 sedih, mmg kau akn stick ngan drama ni..
(actually aku pun ...
dauswq Post at 1-1-2012 20:54



    yeka... meh pinjam external ko aku sedot.... wakakkaakaka....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088682s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list