JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
81084
View
516
Reply

apabila hati terluka..

  [Copy link]

Author: sukesuke       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 25-2-2012 11:52 AM | Show all posts
Reply 100# hest

yup,dia sendiri tunjukkan bil klinik..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 11:54 AM | Show all posts
Reply  hest

yup,dia sendiri tunjukkan bil klinik..
sukesuke Post at 25-2-2012 11:52



   shit..!
so... take this as 1 issues if dia nk pertikai macam2 dalam court nanti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2012 11:56 AM | Show all posts
aku slalu berdoa,tuhan tunjukkan bukti pada aku..aku ingat aku akan kuat tgk smua tu..tapi hati aku nie..aku x malu mengaku,lemah kaki aku sampai aku terjatuh..aku x minta apa2 dari dia..tapi ini dia bg pada aku..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 12:05 PM | Show all posts
Reply 103# sukesuke


hmm..
Klu dh smpi tahap mcm tu aku pun akan amik keputusan macam ko..
aku doakan yg terbaik..
cekalkan n kuatkan hati..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2012 12:05 PM | Show all posts
pada lelaki2 yg baca tulisan nie,aku merayu jgn wat mcm apa yg dia wat..fikirlah,mak anda pun seorang perempuan.jgn aniaya kaum wanita..kalo ikutkan aku dah blur x tau nak wat apa.tp bila tgk anak aku,aku sedih..aku x mampu bg dia family yg sempurna..7 tahun aku korbankan masa aku demi dia,sekelip mata dia buang smua pengorbanan aku..dia tau aku dah xde sapa2,cuma ada dia..tergamak dia aniaya aku mcm nie..saban hari aku berdoa pada tuhan,hanya DIA yg mampu bagi pembalasan yg setimpal.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2012 12:11 PM | Show all posts
fikirlah apa perasaan aku bila that girl ceritakan smua..laki aku x mengaku aku isteri dia..dia ckp dia da lama ceraikan aku..sampai hati dia ckp mcm tu sedangkan aku masih isteri dia..demi seorang perempuan,dia sanggup ckp mcm tu..sedangkan aku x pernah bergaduh apa pun dgn dia..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2012 12:12 PM | Show all posts
maaf kalo coretan aku panjang lebar kat sini..aku x tau nak luah kat mana..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 12:26 PM | Show all posts
Speechless......
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 01:44 PM | Show all posts
maaf kalo coretan aku panjang lebar kat sini..aku x tau nak luah kat mana..
sukesuke Post at 25-2-2012 12:12


i think kita semua tak salah kan u utk bercerai.... but whatever the decision, we will all respect u.. no choice lah kan
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 03:12 PM | Show all posts
Reply 107# sukesuke

Salam.

Auntie bersimpati dgn keadaan rumahtangga sukesuke...

Mulanya auntie sangkakan sukesuke ni is one tough cookie sbb terus minta perpisahan selepas mendpti bhw suami (soon to be ex) curang... Tetapi bila auntie baca penerangan selanjutnya, auntie sokong tindakan sukesuke...

Kalau sukesuke dah buat keputusan utk berpisah, jgn toleh ke belakang lagi. Teruskan dgn langkah seterusnya. Abaikan segala perasaan negatif dan jgn timbulkan isu kesian kat anak sbb keluarga akan menjadi tak sempurna. Lebih kesian anak kerana bapanya bercurangan sehingga melakukan zina (menurut penceritaan sukesuke...).

Keadaan rumahtangga sukesuke mmg sudah tiada "cahaya"nya lagi sbb suami sukesuke sudah "ditangkap" bercurangan dgn wanita lain. Jika suami sayangkan rumahtangga dan anak, dia takkan tergamak mengorbankan kebahagiaan isteri dan anak demi nafsu yg seketika. Lepaskanlah dia, biarlah dia mengahwini wanita itu sbb dah terlanjur...

Your soon-to-be ex doesn't deserve your loyalty, love and affection. You need to move on and find your happiness together with your child.

Berat mata auntie membaca, berat lagi hati sukesuke yg menanggung... Pls be brave and love yourself first, so that you can shower all your love to your child. Your child also deserves happiness with or without his/her father....

All the best... May you be under Allah's protection at all times....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 09:34 PM | Show all posts
dah seiko kata standad....

klau standad lelaki curang.. maknanya mmg lelaki ni ...
lily_kama Post at 20-2-2012 19:25



hehehe......xreti nak komen kakalili
pd wa setia tu tandanya sayang + pikir panjang,  tp mungkin lelaki fikirannya lain.....maklumlah kuota ada 4 kan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2012 09:37 PM | Show all posts
lelaki2 yg curang ni cuba lah fikir kalau bapak uols yg curang kat mak uols apa perasaan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2012 12:42 AM | Show all posts
Reply 97# sukesuke

Tak terkata lily baca kesah u nie..
Astaghfiruallahalazimm.....
sanggupnye dia wat mcm tu...
Lily pon rasa sakit hati sgt2 bila u kata dia dah tido dgn girl lain atas katil korang berdua sendiri lak tu...
Ya Allah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2012 12:43 AM | Show all posts
hehehe......xreti nak komen kakalili  
pd wa setia tu tandanya sayang + pikir panjang, ...
kinki Post at 25-2-2012 21:34



    ntah la.. pon da tak terkomen.. speechless.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2012 08:57 AM | Show all posts
terkejut dgn kisah TT..    sblm ni mklang mengikuti kisah2 seram TT di bod seram..

mklang doakan semoga TT tabah dgn ujian Allah swt ni..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2012 11:16 PM | Show all posts
kak.. tak payah la ko minta maaf berulang ka sini.. luahkan je kak.. kami paham.. biaarlah kami tanggung sikit rasa beban kat bahu kau kak... biar kau ada rasa sikit ketenangan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 01:41 AM | Show all posts
maaf kalo coretan aku panjang lebar kat sini..aku x tau nak luah kat mana..
sukesuke Post at 25-2-2012 12:12



   Tabahnya TT, snow pulak rasa nak menangis. TT teruskan bertabah dan kuat ye. Kalo tak kuat Allah takkan pilih TT untuk lalui semua nih. Faham sangat perasaan TT. Dulu pernah jugak la snow kene curang dan snow terus move on, without saying putus sume2 sebab malas nak fikir dah, hilang dari dia camtu je. Tapi masalah snow tak seberat TT lah which is TT da kahwin, ada anak while I'm not. Perit pedih di hati tuh hanya tuhan je la yang tahu. Bila dah sah dicurangi snow terus tak contact pape da, memang lost contact setahun lebih. Bunyi cam kejap tapi lama tuh bagi yg menanggungnya. Cara snow hilangkan sedih snow bykkan wuduk, sembahyang, baca quran, pastuh selalu doa moga Allah kuatkan snow, snow redha dan tak harap pape cukuplah kalau terdetik di hati ex snow dan that girl biar sesaat cuma pun rasa kesal sebab buat jahat dengan snow. Itu je. But a year later ex snow datang cari snow balik merayu2 minta maaf sume2, which is pada snow macam miracle la. Snow mintak sikit je Allah bagi lebih. Rasa doa snow didengar Allah rasa terharu sangat. Tapi kalau terjadi lagi memang snow takkan mampu utk kuat macam dulu.
Snow doakan TT terus kuat. InsyaAllah Allah bersama orang2 yang benar dan sabar.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 03:40 PM | Show all posts
Reply 96# sukesuke


    Ya Allah TT... maaf sgt2... aku ingt laki ko curang biasa... tap tu dah mmg sampai bkn luka hati tp hancur..
aku faham sbb mak aku pun pernah alami benda yg sama....
   Aku rasa tindakan ko kali ni betul... sbb mmg kalo teruskan pun nnt respect ko dgn laki ko dh x kan ada...
ko berhak tuk mulakan hidup baru.... Aku sokong ko TT....
   Mungkin ada hikmah ape yg jadi....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 03:50 PM | Show all posts
aku setuju dgn kawan2 yg lain... ko x perlu say sorry sbb luahkan kat sini... ktorg sume sedia dgr semua tu...
   sikit sebanyak ko boleh kurang beban kan hati... b strong TT... Allah sentiasa dgn ko n baby.. Percaya ada jalan yg lebih baik utk umat-Nya yg sabar... LUV U TT
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2012 10:19 PM | Show all posts
semoga tt terus tabah menghadapi dugaan ini..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2012 09:09 AM | Show all posts
cekalnyer akak...harap saya pun secekal akak nk hdapi dugaan...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 11:55 AM | Show all posts
Reply 96# sukesuke

berat nye ujian yg sukesuke lalui kan...kalo vase di tempat sukesuke, vase juga akan buat menda yg sama....xde maaf2 lagi daa...kalo takat gatai2 dating2 chatting2 masih laa bole maaf n diberi peluang terakhir, tapi kalo dah tahap zina ngn gugurkan anak....no no no....kepada suami2 nape laa meka mudah mendua dn mentigakan wife, n buat segelintir ppuan2..nape laa suka sgt ngn suami2 org...xde perasaan bersalah ke diorg bila ganggu umah tangga org lain...buat ppuan yg ganggu umah tangga sukesuke itu..vase harap beribu2 juta2 kali keseksaan dn kemeranaan laa di hati ko kelak bila dh bersuami...what u give. u get back...eeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2012 02:02 PM | Show all posts
aduhi..kesiannyeer...kisah hidup u macam kat story ni ajer???
http://www.youtube.com/watch?v=xRLw6VgBJX4&feature=youtu.be
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2012 10:40 AM | Show all posts
kakak... apa latest update.. hope akk lebih tabah hari yang mendatang... jaga baby baik2 ya
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2012 02:52 PM | Show all posts
sbb dah follow thread seram TT ni
Bel rasa sgt2 terkesan dgn kisah TT ni...

Macam auntie agany cakap...dah buat keputusan teruskanlah melangkah
jangan toleh2 belakang lagi.

sebagai kenalan, bel hanya mampu turut doakan apa yang TT buat ni adalah yang terbaik buat TT dan anak. Moga2 allah merahmati setiap langkah TT dan melindungi TT.

Yang bel tahu, bukan mudah untuk jadi sekuat TT...
walau hati remuk redam, TT masih berfikiran positif bilamana dia berkata dia masih lagi sayangkn dirinya melebihi sayangnya pd suami. Bravo TT bravo!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043838s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list