Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
90302
View
2030
Reply

BADMINTON - SEASON 10

 Close [Copy link]

Author: wawaKKK       Show all posts   Read mode

Post time 7-8-2016 11:44 PM | Show all posts
tolong la bayar PAKAR PSIKOLOGI TERBAIK untuk LCW.....ini peluang terakhir untuk Datuk bawa balik pingat emas...jangan ulang kesilapan lampau dgn mengabaikan LCW

Balbir tempelak Nadzmi[url=]Rate this Entry[/url]

0 Comments
by ManOlimpik
on 06-14-2013 at 09:53 AM (755 Views)


Kuala Lumpur: Tuduhan Presiden Persatuan Badminton Malaysia (BAM) Datuk Seri Mohd Nadzmi Salleh yang mendakwa Malaysia tidak memiliki pakar psikologi sukan bertaraf dunia dinafikan sekeras-kerasnya Pensyarah Kanan/Ahli Psikologi Universiti Malaya Dr Balbir Singh Gill yang menganggap badan induk badminton itu sekadar mencari alasan.

Beliau berkata, ramai pakar psikologi berkelayakan di negara ini namun tidak diberi peluang dan tidak diberi pengiktirafan sewajarnya, baik oleh persatuan sukan mahupun Institut Sukan Negara (ISN).

a
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2016 11:55 PM | Show all posts
kayla replied at 7-8-2016 10:17 PM
mmg dr segi duit dia akan rugi ... tapi kita pun tak tau sama ada dia pentingkan duit ke tak ...
...

dari segi pencapaian di olimpik

LD berada di tangga ke 4 dari segi pungutan pingat emas secara keseluruhannya , dari segi pemain MS , dia yg terbaik, 2 pingat emas ....sama tahap dengan WS China , Zhang Ning (2 pingat emas) . LD perlukan 1 lagi pingat emas untuk menjadi betul-betul menjadi pemain legenda sebenar . sekarang pun yonex & li ning berebut nak taja dia....dlm mana2 pertandingan sekarang, LD pakai baju & seluar jenama Li Ning, manakana dia pakai kasut & raket jenama Yonex, 2 penaja sukan dalam 1 masa . itu baru 2 pingat emas, kalau 3 pingat emas ? harganya pasti naik giler2 , makin kaya laaaa

https://en.wikipedia.org/wiki/Li ... alists_in_badminton
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2016 12:01 AM | Show all posts
kayla replied at 7-8-2016 10:26 PM
susah gak kan kalau camtu .... mesti sedikit sebanyak ada effect kat permainan ...
tapi nasib bai ...

ya...pemain denmark suka baling-baling raket, hehehe, raket tu kan panjang , lepas dia baling....sampai ke penonton, satu orang pegang kat bahagian kepala raket....satu orang lagi pegang kat batang atau grip....berebut ! hahaha, aku dah tengok insiden ini beberapa kali , yg macam nak bergaduh pun ada.....kalau yg cool sikit, diaorg pakat osom , hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2016 06:53 PM | Show all posts
ambok replied at 7-8-2016 11:36 PM
bila baca laporan mstar ni , aku pulak rasa cemas....aku teringat time piala Thomas yg diadakan di ...

chongwei dah start stress ni yg risau ni ....
mintak pak2 menteri, org2 besar, reporter supaya jangan kacau chongwei ... kalau nampak chongwei babai2 je dr jauh tau ...jangan tanya apa2 ...
dia dok pikir ni olimpik dia yg terakhir mmg stress la ....
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2016 07:03 PM | Show all posts
ambok replied at 7-8-2016 11:55 PM
dari segi pencapaian di olimpik

LD berada di tangga ke 4 dari segi pungutan pingat emas secara  ...

lindan dan zhao yunlei mencari gold medal peribadi yg k-3  ...
kita satu pun takde ... sedih sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2016 07:04 PM | Show all posts
ambok replied at 8-8-2016 12:01 AM
ya...pemain denmark suka baling-baling raket, hehehe, raket tu kan panjang , lepas dia baling....s ...

ya .... osom la yg paling adil hehehe

lambatnye nak tunggu badminton start kan ..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2016 03:16 PM | Show all posts
kayla replied at 8-8-2016 06:53 PM
chongwei dah start stress ni yg risau ni ....
mintak pak2 menteri, org2 besar, reporter supaya j ...

pemain tennis no 1 dunia pun tersungkur seawal di pusingan pertama , makin risau rasanya




Olimpik: Djokovic Dikejutkan Aksi Luar Biasa Del Potro
[size=0.688em]Diterbitkan: Isnin, 8 Ogos 2016 3:23 PM

[size=0.813em]  (Ubah saiz teks)

[size=0.98em]NOVAK Djokovic menyifatkan kekalahan di tangan Juan Martin del Potro pada pusingan pertama acara perseorangan lelaki sebagai 'kekalahan terburuk dalam hidupnya' selepas harapan untuk merangkul pingat emas Olimpik tidak kesampaian.
[size=0.98em]Djokovic yang tewas kepada Del Potro di London pada 2012 turut gagal mengatasi pemain itu di Rio pada kali ini.
[size=0.98em]Del Potro menang 7-6 (7/4) 7-6 (7/2) dalam pertembungan selama dua jam 30 minit itu.
[size=0.98em]Akibat kekalahan itu, Djokovic terpaksa menunggu Sukan Olimpik di Tokyo dalam tempoh empat tahun lagi untuk menebus kekecewaannya.



[size=0.98em]"Tidak dinafikan ini kekalahan terburuk dalam hidup dan karier saya.
[size=0.98em]"Ia tidak mudah terutamanya sekarang. Luka masih lagi baharu. Namun anda perlu menanganinya.



Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2016 03:18 PM | Show all posts
tekanan boleh menyebabkan pemain no 1 dunia tewas kepada pemain no 145 dunia


RIO DE JANEIRO C Gelanggang tenis Olimpik 2016 semalam menyaksikan kejutan terbesar apabila pemain No.1 dunia dari Serbia, Novak Djokovic tersingkir awal selepas ditewaskan jaguh handalan Argentina, Juan Martin Del Potro pada saingan pusingan pertama.


Beraksi selaku pemain bukan pilihan, Del Potro yang menghuni ranking No.145 dunia mempamerkan aksi bersungguh-sungguh pada tahap luar biasa dalam perlawanan sengit tersebut apabila berjaya melakukan kebangkitan mengejutkan untuk menewaskan Djokovic menerusi catatan 7-6, 7-6.
Ia adalah pengalaman yang cukup berharga kerana saya sendiri tidak sangka boleh menang. Saya akui, ia juga aksi terbaik saya dalam tempoh beberapa tahun.
Saya gembira apabila dapat tewaskan Djokovic. Dia adalah rakan saya dalam siri Jelajah ATP. Kemenangan ini sangat penting buat saya selepas menjalani pembedahan tangan baru-baru ini, ujar Del Potro yang pernah menjuarai gelaran Grand Slam Terbuka Amerika Syarikat 2009.
Sementara itu, Djokovic mengakui kekalahan kepada Del Potro di atas gelanggang Olimpik sebagai satu kegagalan yang sukar untuk diterima.
Ini adalah kekalahan paling teruk dalam karier saya sebagai pemain tenis profesional. Luka daripada kekalahan ini akan terus berdarah, kata Djokovic.






Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2016 06:53 PM | Show all posts
ambok replied at 9-8-2016 03:16 PM
pemain tennis no 1 dunia pun tersungkur seawal di pusingan pertama , makin risau rasanya
...

hahahaha ambok risau takpe .... jangan chongwei risau
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 08:37 AM | Show all posts
kayla replied at 9-8-2016 06:53 PM
hahahaha ambok risau takpe .... jangan chongwei risau

pingat perak pandalela mengurangkan sedikit tekanan LCW , sekurang kurangnya dah mengatasi pencapaian terburuk malaysia di olimpik 2004 iaitu tanpa sebarang pingat

jika azizulhasni atau mana2 atlet lain dpt buat kejutan dpt pingat Emas , tekanan kpd LCW akan turun mendadak dan dia juga akan dapat pingat Emas
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 12:12 PM | Show all posts
micha replied at 5-8-2016 05:19 PM
Akak munculllll setelah diseru....

Persoalan nya, mmpukah LCW mng OG ni????

yes boleh
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 12:18 PM | Show all posts
ambok replied at 7-8-2016 11:44 PM
tolong la bayar PAKAR PSIKOLOGI TERBAIK untuk LCW.....ini peluang terakhir untuk Datuk bawa balik pi ...

lepas LCW kena suspended kes doping dulu mmg dia ada buat training mental.yess kuat betul! rentetan itu maka berturutanlah LD & chen long kalah kepada beliau. kalau diikutkan pikok lebih yakin LCW dpt gold olimpik kali ni compare london dulu. kamooon!
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 12:20 PM | Show all posts
teringat dulu LCW beli lambogini seminggu sblm pegi olimpik london. sebab nak bawa good/happy feeling bersama masa main.kurang pressure/stress
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 12:25 PM | Show all posts
ambok replied at 9-8-2016 03:16 PM
pemain tennis no 1 dunia pun tersungkur seawal di pusingan pertama , makin risau rasanya
...

olimpik penuh dengan kejutan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 06:33 PM | Show all posts
ambok replied at 10-8-2016 08:37 AM
pingat perak pandalela mengurangkan sedikit tekanan LCW , sekurang kurangnya dah mengatasi pencapa ...

ya ... rasanya sedikit sebanyak tekanan kat chongwei kurang sikit bila panda & jun hoong menang silver ...
kalau ada yg dapat gold lagi la kurang tekanan dia ...

tapi tak ke chongwei nak jadi 1st malaysian yg dapat gold ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2016 06:35 PM | Show all posts
malam esok start badminton yeayyyyy

get ready guys ... pukul 8 mlm esok ...
sekali takde tunjuk tv sbb baru group stage
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 11:57 AM | Show all posts
peacock.bass replied at 10-8-2016 12:18 PM
lepas LCW kena suspended kes doping dulu mmg dia ada buat training mental.yess kuat betul! renteta ...

harap-harap mental LCW akan terus dan bertambah mantap , dia kena fokus satu persatu lawannya
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 12:03 PM | Show all posts
Edited by ambok at 11-8-2016 12:13 PM
peacock.bass replied at 10-8-2016 12:20 PM
teringat dulu LCW beli lambogini seminggu sblm pegi olimpik london. sebab nak bawa good/happy feelin ...

kalau orang yang tak berapa nak kaya, beli kereta sebegitu,bukan mengurangkan stress,  tapi akan menambahkan stress ,  ferrari major service sahaja dah RM30k , belum repair lagi

time aku duk kat kelana jaya dulu , ada 1 rumah ni ada ferrari, dalam 5 tahun aku duk situ, 5 tahun ferrari dia tak jalan-jalan, rosak dah kut, takde fulus kot nak repair

ferrari model-model lama, RM250k , RM300k pun boleh dapat, kos bila rosak, nak repair mungkin lebih daripada harga kereta tersebut kalau direpair beberapa kali

2002 Ferrari F360 3.6 (A) Modena F1 Sport CoupeList-ID: 47648827
3 Aug 15:35


Click on the heart to add this to your Favourite list.

[url=]
image:
[/url]









Seller Says

Ferrari F360 F1 Paddle Shift 3.6 Modena (A) Sport Coupe
Tahun dibuat 2002/2007
Tip top condition
100% Accident free
Very careful owner
Well maintained

Kalau boos nak datang tengok kereta boleh call saya booking masa dulu , owner upgrade baru punya model , saya tolong owner jual ...

Kereta jual RM268,800.00






Read more at http://www.mudah.my/2002+Ferrari ... g7azUV7FwSTKfZMB.99

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 12:16 PM | Show all posts
Datuk Lee Chong Wei Car8 comments
Posted by jacky on Jun 7, 2012 in Fast and Furious | 8 comments



Datuk Lee Chong Wei is currently Malaysias most prominent professional badminton singles player. The 29 year olds achievements include winning a silver medal in the 2008 Olympic Games and the ultimate ranking as World Number One Badminton Player in that same year.
To date, Datuk Lee is also the only Malaysian badminton player to maintain their World Number One ranking for more than 14 days, a feat that was not accomplished by his predecessors, Rashid Sidek and Roslin Hashim. After consecutively winning the All-England championships, Datuk Lee has now set his aims for gold at the Olympic Games, Asian Games and World Championship.
Malaysias Wealthiest Sportsman
As a token of reward for winning a silver medal in the Beijing Olympics 2008, Datuk Lee was awarded RM1,000,000 by the Malaysian government. In addition, the minimum prize money for the Super Series event is approximately USD200,000, with an additional USD500,000 worth of prize money offered to the top eight badminton players worldwide at the Super Series Masters Finals. While Datuk Lee most certainly does fit the profile of the young, rich and famous, the Penang-born sportsman has revealed that his one true passion besides challenging himself in badminton, is investing in fast cars.

In 2010, Datuk Lee was photographed with a sleek silver-toned Nissan GT-R. The bulky supercar includes the reprogrammed launch control system which improves the durability and speed of the 2010 version, coupled with additional horsepower, returned suspension and updated wheel finishing for an impressive entrance. Overall, the Nissan GT-R is known for its rapid pick up speed, high-quality interior, heart-stopping acceleration and easy handling.
Datuk Lee also currently owns a BMW X6 Coupe as well as a Proton Inspira 2.0 from the Malaysian car maker, Proton as a token of appreciation for his contribution in reigniting interest in Malaysian badminton.
While the Nissan GT-R is said to be a bargain buy, the BMX X6 Coupe offers great performance with its twin-turbo 4.4-liter V8 unit producing 400 horsepower at 5500 rpm and 446 pound-feet of torque between 1750 rpm and 4500 rpm packaged with a hefty, upper-class price tag. The coupe is also touted as an extremely fast crossover and has the capacity of beating many sports cars, and is a fitting car for a prominent sportsman like Datuk Lee, as this model is known as the Sport Activity Coupe.
The black Proton Inspira 2.0 awarded to Datuk Lee is quite simply the Malaysian remake of the Mitsubishi Lancer. Other than the differing front end design, both cars offer similar interior design, specifications and performance, with a top speed of 202 kph and a zero to 100 kph sprint time in 10.0 seconds.
This year, a new car adorns Datuk Lees garage in the form of a RM1.6 million-worth Ferrari F430 with the prominent number plate, BLG1. The white luxury car is said to be equipped with a 4.3L V8 engine power and has a top speed of 315km/h. The Scuderia edition also makes it possible to go from zero to 100km in just four seconds. With nineteen-inch wheels and rubber-band tires, the Italian track car is satisfyingly stable at all speeds. The optional carbon-fiber bucket seats not only add to the lightness of the automobile, but are also ergonomically designed for people who are passionate about fast driving.
Interesting enough, the love for fast cars is a common hobby shared between Datuk Lee Chong Wei and his famous rival on the badminton court, Lin Dan. While Lin Dan already owns a Nissan GTR, BMW Z4 and Land Rover among many other cars, Datuk Lees brand new Ferrari F430 should be sufficient to trump over Lin Dans growing collection of cars!


Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 07:02 PM | Show all posts
malam ni start ....

chongwei , WD, MD & XD .... wajib menang hari ni kalau nak ke pusingan kalah mati ...

go go go



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.245427s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list